Λίμνη Πλαστήρα

Με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι κυκλώνεις τη λίμνη και μπαίνεις διαρκώς στον πειρασμό να σταματάς για να αιχμαλωτίσεις τη γοητεία των φιόρδ της.

Λίμνη Πλαστήρα

Με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι κυκλώνεις τη λίμνη και μπαίνεις διαρκώς στον πειρασμό να σταματάς για να αιχμαλωτίσεις τη γοητεία των φιόρδ της.

Λίμνη Πλαστήρα - εικόνα 1

Φτάνοντας Παρασκευή βράδυ δίπλά στο νερό, ο όγκος της λίμνης διαγράφεται­ απροσδιόριστος και σκοτεινός. Πρέπει να περιμένετε το ξημέρωμα για να νιώσετε τη μαγεία, καθώς ο υδάτινος «καθρέφτης» θα αναδύεται μέσα από την πρωινή ομίχλη. Μέχρι τότε αράξτε στα Καλύβια Πεζούλας. Είναι λουκούμι το αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και κάστανα στο «Φαγοτόπι» και στη συνέχεια ακούστε ροκ μουσικές στο μπαρ της Φανής. Το πρωινό του Σαββάτου προκύπτει ένα δίλημμα: παραλίμνια ποδηλατάδα κάτω από τις βελανιδιές ή βόλτα με το υδροποδήλατο ανάμεσα στις πάπιες; Εξοπλισμός ενοικιάζεται στην πλαζ της Πεζούλας. Όταν με το καλό ξεκολλήσετε από το νερό, πάρτε τον ανήφορο μέσα από το ελατοδάσος, προς το χιονοδρομικό κέντρο. Ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε από πέρυσι­ κι έτσι μπορείτε να θαυμάσετε άνετα τη λίμνη και από ψηλά. Αν μάλιστα πετύχετε­ στο καταφύγιο τον Βασίλη, θα ρίξετε και κάνα λουκάνικο στη θράκα. Όσοι διαθέτουν τετρακίνηση μπορούν να συνεχίσουν από εδώ για το βυζαντινό μοναστήρι της Πελεκητής. Αλλιώς αφήστε το για την επομένη – υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος από τον Μπελοκομίτη – και τρέξτε να προλάβετε, όσο έχει φως ακόμη, το πανοραμίκ των φιόρδ από το Νεοχώρι. Και για το τέλος πίτες, πρασοτηγανιά και αρνάκι κλέφτικο στην ταβέρνα «Αγνάντι».

Λίμνη Πλαστήρα - εικόνα 2

Την Κυριακή έχει γύρο της λίμνης – 60 χλμ. είναι ο πλήρης κύκλος. Οδηγώντας προς το φράγμα, μετά τον Μπελοκομίτη, στρίψτε αριστερά στο χωματόδρομο για το Παρατηρητήριο και η μνήμη της φωτογραφικής σας μηχανής θα αιχμαλωτίσει σούπερ γαλάζια πλάνα βγαλμένα μέσα από τις φυλλωσιές των ελάτων αλλά και θέα στην Ωραία Κοιμωμένη, την κορυφογραμμή των γύρω βουνών, που θυμίζει ξαπλωμένη κοπέλα. Όταν ξαναβγείτε στην άσφαλτο, το φράγμα με τη φολκλόρ αγορά τοπικών προϊόντων δεν είναι μακριά. Στην ανατολική όχθη κινείστε στο ύψος της λίμνης και η καλύτερη επόμενη στάση­ είναι μάλλον για καφέ στην πλαζ του Λαμπερού, προτού ολοκληρώσετε τη διαδρομή με μια επίσκεψη στο μοναστήρι της Κορώνης και μια επίσκεψη στο οινοποιείο Καραμήτρου στον Μεσενικόλα.

To εναλλακτικό σενάριο Βόλτα δίπλα στη λίμνη με τα άλογα του Salοon (22ο χλμ. Καρδίτσας-Κερασιάς, 2441092855).

δωμάτιο με γαλάζια θέα

Λίμνη Πλαστήρα - εικόνα 3
Kazarma Lake Resort & Spa

Kazarma Lake Resort & Spa Ανάψτε το τζάκι στο δωμάτιο και ανοίξτε­ την κουρτίνα: όποιο δωμάτιο κι αν διαλέξετε στο καλύτερο ξενοδοχείο της περιοχής, έχει θέα στη λίμνη. (2441092290, Καλύβια Φυλακτής)

Πανδίων Mountain Resort Όλα τα δωμάτια βλέπουν ­κάτι από γαλάζιο, αλλά μόνο τα μισά en face. Για να κακομάθετε τον εαυτό σας, κλείστε σουίτα με τζάκι και υδρομασάζ. (2441093440-2, Νεοχώρι) Νεβρός Η θέα στα ­φιόρδ είναι κι εδώ ­εγγυημένη. για να μη βγαίνετε όμως με τα κρύα στο μπαλκόνι, ζητήστε τους δωμάτιο με κρεβάτι που να βλέπει λίμνη. (2441093201, Νεοχώρι)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.