ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΝΤΙΚΟΣ

Το αρχοντικό Σαντίκος άνοιξε πριν από τέσσερις μήνες στη Βυζίτσα του Πηλίου - ένα κατάλυμα πολυτέλειας, αλλά και ρουστίκ απλότητας, που ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το πανέμορφο αυτό πηλιορείτικο χωριό.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΝΤΙΚΟΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΝΤΙΚΟΣ

υψηλή πηλιορείτικη πολυτέλεια

Το αρχοντικό Σαντίκος άνοιξε πριν από τέσσερις μήνες στη Βυζίτσα του Πηλίου - ένα κατάλυμα πολυτέλειας, αλλά και ρουστίκ απλότητας, που ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το πανέμορφο αυτό πηλιορείτικο χωριό.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΝΤΙΚΟΣ - εικόνα 1

Ανηφορίζοντας το κεντρικό καλντερίμι πάνω από την πλατεία της Βυζίτσας, στα τριάντα μέτρα περίπου, μας υποδέχεται το αγέρωχο κτίριο του Αρχοντικού Σαντίκος, ένα πέτρινο τρίπατο σπίτι με σαχνισιά, χτισμένο το 1800. Στη Βυζίτσα τα παραδοσιακά κτίρια είναι ο κανόνας, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά του Πηλίου. Tο συγκεκριμένο όμως είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, γι' αυτό και η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων το έχει κηρύξει προστατευόμενο και διατηρητέο. Εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργούσε ως ξενώνας, πέρυσι όμως συνέβη η μεγάλη τομή, καθώς η επιχείρηση άλλαξε χέρια και οι νέοι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε συνολική ανακαίνιση με νέα διακοσμητική προσέγγιση. Στόχος τους να δημιουργηθεί ένας ξενώνας υψηλής πολυτέλειας, που εξάλλου λείπει από την ευρύτερη περιοχή. Τη διακόσμηση ανέλαβε ο Σωτήρης Μπακόπουλος, γνωστός από τη δουλειά που έχει κάνει στα Country Club. Σκούρα ξύλινα έπιπλα δίνουν έναν επίσημο τόνο, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα δωμάτια, χάρη όμως στα πλούσια υφάσματα (μεταξωτά, ταφτάδες), η γενική εικόνα αποπνέει θαλπωρή. Κάθε χώρος απέκτησε τη δική του προσωπικότητα μέσα από το παιχνίδι των χρωμάτων. Το δωμάτιο "Ίκαρος" είναι ντυμένο στις αποχρώσεις του μπλε, από το μοβ της ορτανσίας μέχρι το σκούρο μαρίν, το δωμάτιο "Έρως" στις αποχρώσεις του ροδακινί και η μεζονέτα "Πανδώρα" (σε αυτόνομο κτίριο δίπλα στο αρχοντικό) στους τόνους του μπεζ. Την πιο πρωτότυπη επιλογή τη συναντάμε στο δωμάτιο "Χλόη", όπου οι τοίχοι είναι βαμμένοι με ένα σκούρο κυπαρισσί χρώμα. Και όμως το αποτέλεσμα, χάρη σε μικρές μελετημένες διακοσμητικές λεπτομέρειες (το λευκό τζάκι, οι μοβ ανάλαφρες κουρτίνες), όχι μόνο δεν κουράζει αλλά αναδίδει έναν έξτρα σοφιστικέ αέρα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα μπάνια: άνετα, αλλά και ιδιαίτερα κομψά, με τα πλακάκια ψηφίδας, το ξύλινο έπιπλο του νιπτήρα και τους χρυσούς καθρέφτες.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΝΤΙΚΟΣ - εικόνα 2

Από τους κοινόχρηστους χώρους θα λατρέψετε το σαλόνι του τελευταίου ορόφου. Το φως διαχέεται στο χώρο μέσα από τα 20 μικρά διακοσμητικά παραθύρια (με τη χαρακτηριστική για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής τεχνοτροπία του βιτρό), ενώ τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν άπλετη θέα στη θάλασσα του Παγασητικού. Τα ξύλινα στοιχεία του παλιού σπιτιού έχουν κρατηθεί ατόφια, ενώ αραχνοΰφαντα υφάσματα σε έντονο πορτοκαλί χρώμα δημιουργούν ατμόσφαιρα Ανατολής. Αντίθετα το σαλόνι του ισογείου, αν και επιπλωμένο στον ίδιο πολυτελή τόνο, μας φάνηκε κάπως στριμωγμένο. Εδώ προσφέρεται το πρωινό όταν κάνει κρύο, ενώ όταν ανοίγει ο καιρός μπορείτε να απολαύσετε τη μικρή αλλά κουκλίστικη πετρόχτιστη αυλή με την πολύ ωραία θέα.

Το πρωινό είναι ένα από τα δυνατά ατού του Σαντίκου. Πολλές επιλογές από ζεστά αλλά και κρύα σνακ, αλμυρά και γλυκά, δημιουργούν ένα πλήρες μενού. Τα περισσότερα προϊόντα παρασκευάζονται από τις κοπέλες που κρατάνε τον ξενώνα (μαρμελάδες, κέικ, τυρόπιτα). Εμάς μας σκλάβωσε η μηλόπιτα με την "ψιχαλιστή" ζύμη και τη βουτυράτη γεύση. Ζητήσαμε λοιπόν και "δεύτερο γύρο" και την απολαύσαμε στη χειμωνιάτικη λιακάδα της αυλής, αργοπίνοντας το τσάι μας και ατενίζοντας το πανοραμικό κάδρο της θέας: σε πρώτο πλάνο τα πετρόχτιστα σπίτια του χωριού και στο βάθος η θάλασσα.

Ελένη Κούκη
ekouki@athinorama.gr

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΝΤΙΚΟΣ - εικόνα 3

Δωμάτια: Συνολικά 8, διαφόρων τύπων και μεγεθών, από απλά δίκλινα μέχρι μία μικρή αυτόνομη μεζονέτα. Τα τρίκλινα είναι πολύ άνετα και προσφέρονται για οικογένειες. Τιμές: Το φθηνότερο δωμάτιο, η "Αριάδνη", κοστίζει € 120, ενώ τα υπόλοιπα δίκλινα σκαρφαλώνουν στα € 160. Τα τρίκλινα κοστολογούνται στα € 180 και η μεζονέτα στα € 240. Αν νοικιάσετε δύο δωμάτια ως οικογένεια, θα έχετε μια μικρή έκπτωση. Εξοπλισμός: Τα δωμάτια έχουν τηλεόραση και απευθείας τηλεφωνική γραμμή. Επίσης προσφέρονται μπουρνούζια και παντόφλες. Η φροντίδα δωματίου είναι καθημερινή. Πρωινό: Σερβίρεται μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Αν θέλετε, μπορείτε να το πάρετε και στο δωμάτιο. Τηλέφωνα κρατήσεων: 2423086765. Κρατήσεις μπορείτε επίσης να κάνετε και μέσω Ίντερνετ στο παρακάτω site: www.santikoshotels.com/santikos/home3.htm

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.