Μύρισε… Ζαγόρι

Με τα μανιτάρια να δίνουν τον τόνο στα εστιατόρια αλλά και στους ξενώνες, ο αγαπημένος ορεινός προορισμός της Ηπείρου είναι αυτήν την εποχή στα καλύτερά του.

Μύρισε… Ζαγόρι

Με τα μανιτάρια να δίνουν τον τόνο στα εστιατόρια αλλά και στους ξενώνες, ο αγαπημένος ορεινός προορισμός της Ηπείρου είναι αυτήν την εποχή στα καλύτερά του.

ΞΕΝΩΝΑΣ

Μύρισε… Ζαγόρι - εικόνα 1

Το «Μονοπάτια Mountain Resort» στα Άνω Πεδινά (www.monopatiaresort.gr) είναι από μόνο του προορισμός. Οκτώ παραδοσιακά σπίτια με τζάκι κι ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο σε κτίριο του 1880 που σερβίρει πενήντα είδη μανιταριών, τα οποία θα μαζέψετε μαζί με τον ιδιοκτήτη και –γιατί όχι;– θα βοηθήσετε στο μαγείρεμά τους.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Βασιλομανίταρα, κανθαρέλες και μορχέλες είναι κάποιες από τις πιο διάσημες ποικιλίες μανιταριών στο Ζαγόρι!

CAFE

Στάση στο Μεγάλο Πάπιγκο και στο καφενείο «Μπίμτσα» για αρωματικά τσάγια, ωραίους καφέδες και ψαγμένες μουσικές από το τζουκ μποξ αλλά και την πιο παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο χωριό.

DELI

Μύρισε… Ζαγόρι - εικόνα 2

Μοσχομυριστό γλυκό λεμονάκι, μεζέδες και

τσίπουρα είναι μόνο

η αρχή όταν καθίσεις στο μικρό μαγαζάκι-γλυκοπωλείο «Στέρνες» στο Καπέσοβο. Η οικογένεια του Θουκυδίδη Παπαγεωργίου φτιάχνει παραδοσιακά προϊόντα, από γλυκά μέχρι σουβενίρ, που μπορείτε να πάρετε μαζί σας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Πάρτε το ορειβατικό σας ποδήλατο και ξεκινήστε από τη Λάιστα, ακολουθήστε το δασικό δρόμο, περάστε από την Αταράχη και φτάστε στο διάσελο της Μόρφας και την κοντινή Βαβούδα.

ΤΑΒΕΡΝΑ

Διαχρονικό must οι γεύσεις της ταβέρνας «Ριζά» (2653071550) στην Ελάτη, που αυτήν την εποχή –εκτός των παραδοσιακών της πιάτων– προσφέρει κότσι χοιρινό με αβγολέμονο και πράσο, μανιτάρια σκορδάτα ή φουρνιστά με φέτα, σούπα με τραχανά και ζυγούρι και για επιδόρπιο τη διάσημη σοκολατένια τούρτα κατσαρόλας!

Μία διανυκτέρευση-δώρο προσφέρει ο παραδοσιακός ξενώνας «Αντάλκη» (2653041441, www.antalki.gr)

στο Μικρό Πάπιγκο σε όσους τον επιλέξουν την 28η Οκτωβρίου τουλάχιστον για τρεις νύχτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.