Η Μήλος των πετρωμάτων

To Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου, απέκτησε από τις αρχές Ιουλίου τη δική του μόνιμη συλλογή, αυτή του Ζαφείρη Βάου.

Η Μήλος των πετρωμάτων

To Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου, απέκτησε από τις αρχές Ιουλίου τη δική του μόνιμη συλλογή, αυτή του Ζαφείρη Βάου.

Η Μήλος των πετρωμάτων - εικόνα 1

Ο οψιδιανός, αυτό το ιδιαίτερο πέτρωμα που γέννησε η γη της Μήλου, ήταν και η αιτία της μεγάλης εμπορικής ανάπτυξης του νησιού. Στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου, απέκτησε από τις αρχές Ιουλίου τη δική του μόνιμη συλλογή, αυτή του Ζαφείρη Βάου, με 1.200 πετρώματα, τα 400 από τα οποία τοποθετήθηκαν σε προθήκες, και τα υπόλοιπα σε συρτάρια. «Χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια για να αποκτηθεί η συλλογή, όμως ο πλούτος των εκθεμάτων και των στοιχείων που τα πλαισιώνουν κάνουν τον επισκέπτη να αποκτά μια πλήρη εικόνα και γνώση γι’ αυτό το σπουδαίο πέτρωμα», μας είπε ο διευθυντής του Μουσείου κ. Μανούσος Καντζός. Το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου (www.milosminingmuseum.com), που λειτουργεί με την υποστήριξη της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., βρίσκεται στον Αδάμαντα. Στους χώρους του αντικείμενα, εικόνες και φωτογραφίες παρουσιάζουν την εντυπωσιακή γεωλογική ιδιαιτερότητα της Μήλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.