ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Μεθύσι με σφηνάκι μαυροδάφνης, πόλεμος με σοκολάτες, ποδαρόδρομος μέχρι τελικής πτώσεως, αχαλίνωτο φλερτ από μαυροντυμένες φλογερές γυναίκες στα Μπουρμπούλια, πάρτυ ρεφενέ, λάτιν και σάλσα για δυνατούς παίκτες και μια καρναβαλική παρέλαση που φέρνει σε... βραζιλιάνικο Ρίο. Θα πάτε, το ξέρουμε, αλλά, για να περάσετε καλύτερα, κρατήστε και κάποιες σημειώσεις.

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Salsa και Ολυμπιακοί Αγώνες

Μεθύσι με σφηνάκι μαυροδάφνης, πόλεμος με σοκολάτες, ποδαρόδρομος μέχρι τελικής πτώσεως, αχαλίνωτο φλερτ από μαυροντυμένες φλογερές γυναίκες στα Μπουρμπούλια, πάρτυ ρεφενέ, λάτιν και σάλσα για δυνατούς παίκτες και μια καρναβαλική παρέλαση που φέρνει σε... βραζιλιάνικο Ρίο. Θα πάτε, το ξέρουμε, αλλά, για να περάσετε καλύτερα, κρατήστε και κάποιες σημειώσεις.

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - εικόνα 1

Νιώσε: Ξύπνα μέσα σου το party animal. Χόρεψε σάμπα μέχρι τα πόδια σου να μη σε βαστάνε πια. Γίνε ένα με το πλήθος και ξέχνα ό,τι ξέρεις περί lifestyle και καθωσπρεπισμού. Κρύψου πίσω από τη μάσκα και αφέσου στην παραφορά του διονυσιασμού. Θέλεις νέα; Για πρώτη χρονιά αναμετριούνται δύο καρνάβαλοι στην ίδια πόλη. Ο ένας, λέει, αθλητικός, ωραίος και δαφνοσκεπής θα διεκδικήσει με αξιώσεις την καρδιά της βασίλισσας του καρναβαλιού. Ο άλλος, αστείος, χοντρός και σατιρικός θα αναμετρηθεί επί ίσοις (;) όροις. Καλά καταλάβατε. Έμπνευση του φετινού καρναβαλιού είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Φλερτ και πάλι φλερτ: Μπορεί η κορύφωση του καρναβαλιού να είναι η μεγάλη παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς, αλλά κανείς δεν φτάνει "φτιαγμένος" σ' αυτήν εάν πρώτα δεν έχει βιώσει το καλύτερο του πατρινού καρναβαλιού, που είναι τα Μπουρμπούλια, οι περίφημοι χοροί που γίνονται στο θέατρο "Απόλλων". Βραδιές που νιώθεις τη μακροχρόνια διονυσιακή παράδοση να ανεβάζει κατακόρυφα τους σφυγμούς και να δίνει στο κέφι μια άλλη, συμμετοχική διάσταση. Χαρακτηριστικό αυτών των περίφημων χοροεσπερίδων, που ξεκίνησαν στις αρχές του 20ού αιώνα και όπου οι πάντες κυκλοφορούν με μάσκες, είναι ότι "το επάνω χέρι στο χορό" έχουν οι γυναίκες! Μην κοκκινίσετε αν κάποια σας προκαλέσει. Οι ημερομηνίες των φετινών χορών είναι: 7, 8, 11, 13, 15, 18, 19, 20 & 21/2.

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - εικόνα 2

Highlights: Κορυφαία στιγμή του φετινού καρναβαλιού είναι η μεγάλη συναυλία της New York Salsa All Stars, μιας σούπερ all star μπάντας με την αφρόκρεμα της λάτιν μουσικής που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους οι Dave Valentin (νούμερο ένα φλάουτο της λάτιν -βραβευμένος φέτος με Grammy), Giovanni Hidalgo (κορυφαίος κονγκέρο), Richie Ray (πιανίστας-θρύλος της σάλσα), Frankie Morales (ο τραγουδιστής του Τίτο Πουέντε) και πολλοί άλλοι. Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 21/2 στο Μώλο της πόλης. Μυστικά της παρέλασης: Την Κυριακή 22/2 θα γίνει στην πόλη η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων. Αμέτρητοι τεχνίτες, καλλιτέχνες, μηχανικοί και ράφτες δουλεύουν γιορτάζοντας (ή γιορτάζουν δουλεύοντας) όλο το χρόνο για να ετοιμάσουν άρματα και κοστούμια. Καλύτερη θέση για να δεις όλη την παρέλαση είναι να εξασφαλίσεις μια πρόσκληση για την εξέδρα των επισήμων. Αν ρωτήσεις όμως τους Πατρινούς ποιο είναι το καλύτερο σημείο στην πόλη για να την απολαύσεις, μην περιμένεις να σου υποδείξουν την τάδε πλατεία ή το δείνα κεντρικό δρόμο (Γούναρη και Κορίνθου, πάντως, παίζουν δυναμικά στο παιχνίδι). Αντίθετα, η συμβουλή τους είναι σαφής: τα μπαλκόνια!

KNOW HOW ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - εικόνα 3

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ Primarolia Art Hotel (Όθωνος & Αμαλίας, 2610/624900): το πιο ντιζαϊνάτο ξενοδοχείο της πόλης, πάνω στον παραλιακό δρόμο. Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου106 & Ασκληπιού, 2610/243000): ένα πανέμορφο καινούργιο ξενοδοχείο κλασικού ύφους σε ανακαινισμένο νεοκλασικό. Αστήρ (Αγίου Ανδρέου 16, 2610/277502): από τα πιο παλιά κλασικά και μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης στην παραλία. Patra Palace (Όθωνος & Αμαλίας 15, 2610/225545): νέο city hotel, η πιο φρέσκια άφιξη στην πόλη, άνοιξε πριν από λίγες ημέρες. Σε απόσταση 3 χλμ. από την πόλη, στην παραλία Προαστίου, υπάρχει το Τζάκι (2610/453960). Αν προτιμάτε να είστε σε απόσταση μισής ώρας από την πόλη, επιλέξτε το καινούργιο πολυτελές ξενοδοχείο στα Καμίνια Poseidon Palace (2610/241313). Για "νεανικά εισοδήματα" προτείνουμε το White Castle στα Νιφορέικα (26930/23390). ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ

Ενδιαφέρουσα δημιουργική κουζίνα και υπέροχη ατμόσφαιρα στο Μεσόγειος (2610/994601), ίσως το καλύτερο εστιατόριο της πόλης. Κουζίνα με βάση βιολογικά προϊόντα στον πολυχώρο Δροσερικό στην Άνω Πόλη (2610/223270) -συχνά φιλοξενεί εκθέσεις και βραδιές με ζωντανή μουσική. Εγγυημένη ψαροφαγία στον Γιώργο, στην παραλία Πατρών (2610/522910). Όλος ο καλός κόσμος της Πάτρας συγκεντρώνεται τα βράδια για φαγητό στο Μουράγιο (2610/991729), στον Καστελλόκαμπο. Νεανική ατμόσφαιρα στο ρεστοράν Λόγω Τιμής στο κέντρο της πόλης (2610/327222).

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Αν θέλετε να συνεχίσετε τις βραδιές σας σε κάποιο κλαμπ ή μπαράκι μετά τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, τα πιο in αυτή τη στιγμή στην πόλη είναι: Mariba, Riviera στα Βραχνέικα, Cocos (πρώην "Ρόδον" στην Όθωνος & Αμαλίας) και H2O. Στις live σκηνές σημειώστε το Χάραμα.

24ΩΡΟ SERVICE

Το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα άνοιξε στην Πάτρα η αλυσίδα καφέ Pascucci (στην οδό Αγίου Νικολάου) και είναι ανοικτό όλο το 24ωρο για καφέ και ποτό.

Έλλη Μπουμπουρή
eboubouri@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.