Eco-τριημερο στο Ορεινό Ρέθυμνο

Η «άλλη» Κρήτη, η ορεινή, η ανεξερεύνητη! Ένα οικολογικό τριήμερο για όσους που αναζητούν την αληθινή εμπειρία στην ανέγγιχτη φύση! Αναχωρούμε για την καρδιά του Νομού Ρεθύμνου και ονειρευόμαστε με θέα τον Ψηλορείτη και τα περήφανα χωριά του!

Eco-τριημερο στο Ορεινό Ρέθυμνο

Η «άλλη» Κρήτη, η ορεινή, η ανεξερεύνητη! Ένα οικολογικό τριήμερο για όσους που αναζητούν την αληθινή εμπειρία στην ανέγγιχτη φύση! Αναχωρούμε για την καρδιά του Νομού Ρεθύμνου και ονειρευόμαστε με θέα τον Ψηλορείτη και τα περήφανα χωριά του!

Πρώτη ημέρα

Eco-τριημερο στο Ορεινό Ρέθυμνο - εικόνα 1

Check in στην πρότυπη οικοτουριστική κατασκήνωση Wild Nature, κοντά στο ορεινό χωριό Μέρωνας του

Δήμου Αμαρίου. Στην αγκαλιά ενός πυκνού δάσους, κοιμόμαστε σε ευρύχωρες σκηνές, κατασκευασμένες από ξύλινο σκελετό και αδιάβροχο ύφασμα κι εξοπλισμένες με κρεβάτια και ντους (2833022888, www.wildnature.gr, τιμές τριημέρου για δύο άτομα σε μεγάλη σκηνή, με πλήρη διατροφή κι εκδρομές € 220).

Εξερεύνηση στο βουνό Κέδρος με τις εκατό και μία πηγές!

Ξεκινάμε από τους πρόποδές του, εκεί όπου απλώνεται ο Κάμπος της Αυγής (ανάμεσα στα χωριά Γερακάρι και Σπήλι) με τα ατελείωτα περιβόλια που ποτίζονται από την πρωινή δροσιά.

Η ανάβαση στον Κέδρο επιφυλάσσει εικόνες απίστευτης ομορφιάς και ευχάριστα διαλείμματα για ρακή σε κάποιο μητάτο.

Must και η επίσκεψη στους γραφικούς Αγίους Αποστόλους για ρακή και μεζέδες στα καφενεία, ντόπιες λιχουδιές από τον

Γυναικείο Συνεταιρισμό Αποστόλων (6974390616) και τοπικά­ βιολογικά προϊόντα, ξεχωριστής ποιότητας από την εταιρεία ΑΝΕΑ (2833020002) – αγοράζουμε οπωσδήποτε παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, αρωματικά βότανα κ.ά.

Δεύτερη ημέρα

Ανάβαση στην κορφή του Ψηλορείτη! Το βουνό δεν έχει καθόλου σκιές και η ανάβαση ξεκινάει νύχτα, διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, ενώ υπολογίζουμε και δύο για την επιστροφή. Μέχρι το καταφύγιο στην περιοχή Τουμπωτός Πρίνος, στα 1510 μ., θα σας ανεβάσει 4x4 από το χωριό Κουρούτες. Η θέα κατά τη διάρκεια της ανάβασης είναι μαγική, από τον Κάμπο της Μεσσαράς και τα νησιά Παξιμάδια μέχρι τη Γαύδο. Από την κορφή χαζεύουμε ολόκληρη την Κρήτη μέχρι τον Ταΰγετο­! (Οργανωμένες αναβάσεις κάνει η Cretan Adventure, 2810332772, www.cretanadventures.gr).

Βόλτες στο γραφικό Μέρωνα κι επίσκεψη στα μοναδικά βυζαντινά ξωκλήσια και τις εκκλησιές που βρίσκονται μέσα κι έξω από το χωριό. Ξεχωρίζουν ο ιερός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου του 14ου αι., ο Σωτήρας Χριστός αλλά και οι ερειπωμένοι ναοί Αγίας Παρασκευής, Αγίας Φωτεινής και Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, όπου όμως σώζονται οι τοιχογραφίες.

Τρίτη ημέρα

Άφιξη στο χωριό Πατσός και περιήγηση στο μοναδικού κάλλους Φαράγγι του Αγίου Αντωνίου, τόπο λατρείας στην αρχαιότητα του Κραναίου Ερμή και του θεού Πάνα.

Σπάνια άγρια λουλούδια, γιγάντια δέντρα και το κελάρισμα των πηγών μας κρατούν συντροφιά τις δύο ώρες που θα χρειατούμε για να διασχίσουμε τα 5 χιλιόμετρά του. Στην επιστροφή γευματίζουμε στην παραδοσιακή κρητική ταβέρνα «Δρυμός» (2833061300).

Ηλιοβασίλεμα στο Φράγμα των Ποταμών, ένα από τα νεότερα και ομορφότερα στη χώρα! Η δημιουργία ενός σπάνιου υδροβιότοπου που εντυπωσιάζει, η άγρια φύση και οι εναλλαγές των χρωμάτων θυμίζουν σκηνή από ταινία. Μικρές ταβέρνες κατά μήκος του φράγματος προσφέρουν εκλεκτά τοπικά εδέσματα!

Info: Το χωριό Μέρωνας απέχει από το Ρέθυμνο 35 χλμ. Όλα τα χωριά και οι τοποθεσίες που αναφέρονται είναι σε ακτίνα από 3 μέχρι και 15 χλμ. από τη βάση μας στην κατασκήνωση Wild Nature.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.