ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Με μεγαλύτερη διάρκεια, πιο μοντέρνο και ταυτόχρονα αφιερωμένο στους δρόμους του μεταξιού, που έφεραν την Ανατολή πιο κοντά στη Δύση, είναι το φετινό καρναβάλι της Βενετίας που ξεκινά στις 7/2. Καταγράφουμε μυστικά tips για την πόλη, σημειώνουμε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις και ταυτόχρονα σας προτείνουμε και οργανωμένες εκδρομές.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

στους δρόμους του μεταξιού

Με μεγαλύτερη διάρκεια, πιο μοντέρνο και ταυτόχρονα αφιερωμένο στους δρόμους του μεταξιού, που έφεραν την Ανατολή πιο κοντά στη Δύση, είναι το φετινό καρναβάλι της Βενετίας που ξεκινά στις 7/2. Καταγράφουμε μυστικά tips για την πόλη, σημειώνουμε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις και ταυτόχρονα σας προτείνουμε και οργανωμένες εκδρομές.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ - εικόνα 1
  • Κατευθυνθείτε στην κοντινότερη στάση βαπορέτο -σίγουρα υπάρχει μία. Όσο στριμωγμένοι κι αν είστε, είναι μοναδική, απόλυτη "τουριστική" εμπειρία: διασχίζεις το Μεγάλο Κανάλι (Canal Grande) βλέποντας την καλύτερη όψη της Βενετίας να κάνει travelling μπροστά στα μάτια σου. Αν τα χρήματα δεν είναι για σας πρόβλημα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με ένα πριβέ θαλάσσιο ταξί ή (φυσικά!) με μια γόνδολα. Υπολογίστε περίπου 100 ευρώ τη βόλτα.
  • Κατεβείτε μαζί με όλους τους υπόλοιπους στη στάση Piazza San Marco και μείνετε στήλη άλατος μπροστά στην πιο κινηματογραφική, αλλά και την πιο γεμάτη από τουρίστες (ό,τι στοίχημα θέλετε...) πλατεία που έχετε δει ποτέ. Στο γραφείο πληροφοριών της πόλης της Βενετίας, που βρίσκεται εδώ, θα βρείτε χάρτες, οδηγούς, αλλά και πολύ όμορφα βιβλία από γνωστούς συγγραφείς που έχουν γράψει μυθιστορήματα με φόντο τη Βενετία. Αν δεν αντέχετε να περιμένετε στην ουρά για τον Άγιο Μάρκο, κάντε απλώς μια βόλτα (και δύο, μπορώ να σας πω) γύρω από την πλατεία σταματώντας να χαζέψετε τους θαμώνες του περίφημου και ιστορικού Caffe Florian.
  • Πριν συνεχίσετε τον περίπατό σας, εφοδιαστείτε με τα περίφημα σοκολατάκια σε σχήμα μάσκας "La Baute Veneziane" από το Marchini Pasticceria (San Marco 676): ίσως η creme de la creme των ζαχαροπλαστείων της πόλης.
  • Μόλις ακούσετε τον... Τιτσιάνο να σας καλεί μπορείτε είτε να εντρυφήσετε στη σχολή της Βενετίας επισκεπτόμενοι την Gallerie dell' Accademia, το μεγαλύτερο μουσείο της βενετσιάνικης Αναγέννησης, είτε να πάρετε μια πιο ελαφριά γεύση περνώντας από την εκκλησία της Santa Maria dei Frari, όπου υπάρχουν μερικά εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς του. Αν θέλετε να συνεχίσετε με Τιντορέτο, επιβάλλεται μια επίσκεψη στη Scuola Grande di San Rocco, ακριβώς πίσω από τη Santa Maria dei Frari. Βγαίνοντας κάντε lunch break στο γλυκύτατο καφέ απέναντι από την εκκλησία, όπου θα βρείτε μια αυθεντική εκδοχή των απίστευτα νόστιμων βενετσιάνικων panini (σάντουιτς).

    ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ - εικόνα 2

  • Εμπειρία η επίσκεψη στο κουκλίστικο μουσείο Guggenheim. Η συλλογή δεν έχει βέβαια το μαζικό χαρακτήρα των μεγάλων αδελφών μουσείων της Νέας Υόρκης και του Μπιλμπάο, αλλά σου προσφέρει την αίσθηση ότι μπαίνεις στο σπίτι (ή μάλλον στο palazzo) της Peggy Guggenheim: βλέπεις το προσκεφάλι που είχε φτιάξει ειδικά γι' αυτήν ο Calder ή περπατάς στον κήπο όπου, εκτός από αγάλματα κορυφαίων γλυπτών, συναντάς και τον τάφο όπου είναι θαμμένα ουκ λίγα σκυλάκια της!
  • Αν αρχίσει να σας πιάνει αγοραφοβία, αποδράστε στα στενάκια του San Polo και της Santa Croce, δύο σχετικά ήσυχων γειτονιών, σε walking distance από την πλατεία San Marco. Θα φτάσετε εδώ ακολουθώντας τις πινακίδες προς Ferrovia (σιδηροδρομικός σταθμός). Η βόλτα είναι υπέροχη -θα βρείτε πολλές μικρές πλατείες με γλυκύτατα καφέ και παγκάκια για στάση, με πιο γραφική ίσως αυτή του San Giacomo dell' Orio.
  • Η καλύτερη βόλτα την ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι κατά μήκος του καναλιού του Cannaregio. Εδώ θα βρείτε και όμορφες τρατορίες που σερβίρουν το παραδοσιακό ριζότο με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά με πολέντα.

    Η γνωστότερη είναι της Dala Marisa, η οποία όμως είναι εξαιρετικά δημοφιλής, οπότε οι κρατήσεις είναι απαραίτητες (041 720211).

  • Μόλις αρχίσει να βραδιάζει, πιάστε θέση έξω από το διάσημο ξενοδοχείο Gritti Palace και χαζέψτε τους celebrities που αποβιβάζονται στα ταξί για να πάνε σε κάποιο πριβέ πάρτι. Εδώ θα δείτε ορισμένα από τα πιο εκκεντρικά κοστούμια ever.
  • Τσουγκρίστε με το παραδοσιακό κοκτέιλ Bellini, που αποτελείται από prosecco (αφρώδες κρασί) και φρέσκο χυμό ροδάκινο. Το πιο κλασικό μπαρ -και πάντα αγαπημένο της high society- είναι το Harry's Bar πίσω από την πλατεία San Marco, όπου σύχναζε και ο Χεμινγουέι.

    TIPS

    ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ - εικόνα 3

  • Το καρναβάλι ανοίγει στις 7 Φεβρουαρίου και κλείνει στις 24 (μία εβδομάδα παραπάνω από την περσινή διάρκεια).
  • Οι χώρες που συμμετέχουν με χορό, θέατρο, τσίρκο, εκθέσεις, μουσική κ.λπ. είναι οι Ινδία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία.
  • Καθημερινά στις πλατείες διοργανώνονται παραστάσεις με ακροβάτες, αλλά και επιδείξεις πολεμικών τεχνών από φημισμένες ομάδες της Άπω Ανατολής.
  • Στο παραδοσιακό Πέταγμα των Αγγέλων, που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου στην πλατεία Σαν Μάρκο, άγγελος θα είναι η Βενετσιάνα πρώην Μις Ιταλία Καρλότα Μαντοβάν.
  • Στο Campo San Polo στήνεται για πρώτη φορά πίστα για να πατινάρετε μεταμφιεσμένοι στον πάγο.
  • Τα παραδοσιακά γκαλά μεταμφιεσμένων δίνουν και φέτος το στίγμα του καρναβαλιού στα πιο ατμοσφαιρικά παλάτσι της πόλης: αν το αντέχει η τσέπη σας, μη χάσετε το Χορό του Καζανόβα, το Ballo Tiepolo, τη Μεσαιωνική Φιέστα στο Ca'Zanardi, το χορό των Δόγηδων, τη Mascheranda ή το πρώτο δείπνο στο Ridotto εδώ και δύο αιώνες.
  • Στις 15/2, στις 5 μ.μ., οι d.js του MTV διοργανώνουν το πιο νεανικό καρναβαλικό πάρτυ με ήχους από την… Ιαπωνία στο Piazzale Stazione.
  • Όσοι έχετε δορυφορική τηλεόραση συντονιστείτε στις 19/2 στις 9 μ.μ. στη RAI 2 για να πάρετε μια πρώτη -ζωντανή- γεύση από καρναβάλι.
  • Για να δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μπείτε στο site www.carnivalofvenice.com.

    ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

    ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ - εικόνα 4

  • 6 ημέρες, με αναχώρηση στις 19/2, με € 545. Μεταφορές, διαμονή σε τετράκλινες καμπίνες στο πλοίο και σε ξενοδοχεία 4*, πρωινό, ξεναγήσεις, εκδρομές σε Βερόνα και Άγ. Μαρίνο. Superfast Specials, 2108919130.
  • 10ήμερο ταξίδι (20-29/2) με τέσσερις νύχτες στη Βενετία και τις υπόλοιπες στη Νάπολη. Τιμή € 1.370. Dinemar Travel, 2104831784.
  • Τρία αεροπορικά προγράμματα από το Signature Travel. 3ήμερο στις 14/2 - 16/2, με

    € 429. 4ήμερο με αναχώρηση στις 20/2, με € 549. 5ήμερη προσφορά στις 16-20/2, με

    € 399. Περιλαμβάνονται: μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Μέστρε, ξενάγηση. Signature Travel, 2103245620.

  • Αεροπορικά 4ήμερα με αναχώρηση στις 20/2. € 559 για διαμονή με πρωινό στο ξενοδοχείο Michel Angelo (4*) ή € 589 με ημιδιατροφή στο Capitol Palace (4*). Περιλαμβάνονται: μεταφορές, ξενάγηση. Royal Ways, 2106470681.
  • 4ήμερο για μεμονωμένους από € 400. Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στη Βενετία, πρωινό. Καθημερινές αναχωρήσεις. Kad Travel, 2103636652.
  • Individual 3ήμερο, με αναχώρηση στις 13/2, από € 660. Αεροπορικά εισιτήρια με Alitalia, διαμονή σε ξενοδοχείο4*, δείπνο. Diners Cosmos Club, 2108778800.
  • 5 ημέρες Μιλάνο-Βενετία με αναχώρηση στις 12/2, με € 526. Αεροπορικά εισιτήρια, 1 διανυκτέρευση στο Μιλάνο και 3 στο Μέστρε σε ξενοδοχεία 4*, πρωινό, ξεναγήσεις. TUI, 2103713400.
  • 5 ημέρες Ρώμη-Βενετία (20-24/2) με € 629. Μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, πρωινό, ξεναγήσεις. Royal Ways, 2106470681.
  • 7ήμερο πρόγραμμα Βενετία-Ραβένα-Άγ. Μαρίνος-Ρίμινι-Ουρμπίνο στις 19-25/2 με € 420. Περιλαμβάνει επίσκεψη-ξενάγηση στη Βενετία από τον βυζαντινολόγο Στ. Αρβανιτόπουλο στις 21/2, μεταφορές με πούλμαν και πλοίο, διαμονή στη Ραβένα, 3 πρωινά και 3 δείπνα. Συρίγος, 2103235500. Έλλη Μπουμπουρή
    eboubouri@athinorama.gr

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.