Κούλουμα εξπρές

Καρναβαλικό ski ή σαρακοστιανό τραπέζι δίπλα στη θάλασσα; Το σκεφτήκαμε πολύ πού να πεταχτούμε φέτος για το χαρταετό ή για μια εύκολη μονοήμερη και βάλαμε τρεις εναλλακτικές στην… κληρωτίδα.

Κούλουμα εξπρές

Καρναβαλικό ski ή σαρακοστιανό τραπέζι δίπλα στη θάλασσα; Το σκεφτήκαμε πολύ πού να πεταχτούμε φέτος για το χαρταετό ή για μια εύκολη μονοήμερη και βάλαμε τρεις εναλλακτικές στην… κληρωτίδα.

Παραδοσιακά σε Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους

Κούλουμα εξπρές - εικόνα 1

Οι καρναβαλικές παρελάσεις, τα πάρτι και τα σατιρικά δρώμενα του τύπου «Μαζί τα φάγαμε» δίνουν και παίρνουν τέτοιες μέρες στη γνωστή λουτρόπολη και στο έτερον μέλος του καλλικρατικού δήμου, τους Αγίους Θεοδώρους. Είσαι να την κάνουμε και να απολαύσουμε και το spa μας οικονομικά στο ανακαινισμένο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου; Ή έστω ένα καλό σαρακοστιανό γεύμα στο «Ριγάνι»... Στο www.clag.gr υπάρχει όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πάντως την Καθαρά Δευτέρα ετοιμάζονται στους Αγίους Θεοδώρους για Βλάχικο Γάμο, στην Περαχώρα καίνε τη Σαραντούλα και χορεύουν την Τράτα, κι αν θέλετε κι άλλο, έχει χορό της Τράτας και το απόγευμα στο Λουτράκι.

Ψαροκατάσταση

στη Νέα Λάμψακο

Κούλουμα εξπρές - εικόνα 2

Βάλτε το χαρταετό στο αυτοκίνητο, φορέστε μάσκα και κάντε όρεξη για ψαρομεζεδάκια, ένεκα της ημέρας. Στρίψτε από την εθνική προς Χαλκίδα μεριά και παρκάρετε στη Νέα Λάμψακο. Αφού πετάξετε χαρταετό δίπλα στο κύμα, αράξτε στα ταβερνάκια για να τιμήσετε τα Κούλουμα. Στον «Μπάτη» για φούσκες, πίνες, αχινούς και φρέσκα ψάρια ψημένα με μαστοριά (2221025060), στον «Κώστα» με το μικρό τζάκι για γαρίδες σαγανάκι, στρόμπια και καλαμαράκια τηγανητά (2221074272), στο «Φύκι» για νόστιμα τηγανόψωμα και ποικιλία σε φρέσκα ψάρια (2221021444) και στον «Καπετάνιο» για θαλασσινούς μεζέδες και ουζάκι (2221028191).

Λευκά κούλουμα στα Καλάβρυτα

Κούλουμα εξπρές - εικόνα 3

Μέρες που είναι, να μην κατεβούμε τη «Στύγα» μασκαρεμένοι; Απ’ ό,τι ακούσαμε, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων θα είναι πλήρως συντονισμένο στο κλίμα των ημερών. Ακριβώς τι μας ετοιμάζουν για την Καθαρά Δευτέρα δεν είχε φιξαριστεί τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά αν μπορείτε να κάνετε την απόδραση τετραήμερη ή να γράψετε περισσότερες από μία μονοήμερες εκδρομές στον Χελμό, σημειώστε ότι για τέσσερις ημέρες (Παρασκευή-Κ. Δευτέρα) γιορτάζουν τα εγκαίνια του μεγαλύτερου Snow Park στην Ελλάδα, με νυχτερινό σκι την Παρασκευή, για να ρολάρετε στις πίστες μέχρι τις 9.30 μ.μ., και διαγωνισμό σκι και snowboard την Κυριακή, οπότε το χιονοδρομικό θα λειτουργήσει μέχρι τη δύση του ηλίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.