Νέα καλοκαιρινά ξενοδοχεία

Ενώ τα ονόματα των κορυφαίων διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων που ετοιμάζονται να επενδύσουν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια όλο και πληθαίνουν, οι αφίξεις του φετινού καλοκαιριού αναμένονται ενδιαφέρουσες. Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση.  

Νέα καλοκαιρινά ξενοδοχεία

Ενώ τα ονόματα των κορυφαίων διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων που ετοιμάζονται να επενδύσουν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια όλο και πληθαίνουν, οι αφίξεις του φετινού καλοκαιριού αναμένονται ενδιαφέρουσες. Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση.

Για την περίφημη έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές δεν είμαστε αρμόδιοι να μιλήσουμε, ωστόσο για την… είσοδο ξένων τουριστών στη χώρα μας τα πράγματα δείχνουν αισιόδοξα, με τις αναφορές στον ξένο Τύπο να πληθαίνουν και τα νούμερα των προκρατήσεων από πολλά σημεία του κόσμου για την επερχόμενη τουριστική σεζόν να εμφανίζονται αυξημένα. Και ενώ τα διεθνή big names που ετοιμάζονται να επεκταθούν στην Ελλάδα (Hilton, Oberoi, Intercontinental, Sheraton, Chedi, Grace, W) ακούγονται το ένα μετά το άλλο, νέα ξενοδοχεία ανοίγουν ή ανακαινίζονται ριζικά, ανανεώνοντας το σκηνικό. Από τις βασίλισσες των Κυκλάδων Μύκονο και Σαντορίνη μέχρι τη διαχρονικά αγαπημένη Κρήτη αλλά και τα παράλια της Αττικής, που δείχνουν επιτέλους να ξυπνούν από τον λήθαργο των τελευταίων ετών, επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Νέα καλοκαιρινά ξενοδοχεία - εικόνα 1

Boheme, Μύκονος
Exclusive αύρα πνέει στο ολοκαίνουργιο all-suites ξενοδοχείο, μέλος των Small Luxury Hotels of the World και της HotelBrain, που ανοίγει στις 23/4 κοντά στους ανεμόμυλους της Χώρας. Από τον μισό στεγασμένο-μισό open air χώρο του check-in, που οδηγεί ομαλά στην πισίνα, το εστιατόριο, το μπαρ και τον κήπο με τα μυρωδικά, μέχρι τις 18 σουίτες, όλες με θέα θάλασσα και tailor made έπιπλα, το γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη δημιούργησε ένα περιβάλλον μποέμ με updated αναφορές στο κυκλαδίτικο στιλ (2289023300).

Νέα καλοκαιρινά ξενοδοχεία - εικόνα 2

Archipelagos, Μύκονος
Ριζική ανακαίνιση πραγματοποίησε το χειμώνα που μας πέρασε το γνωστό ξενοδοχείο, μέλος των Small Luxury Hotels of the World και της HotelBrain στο Καλό Λιβάδι. Ένα wellness studio με δωμάτιο μασάζ, τζακούζι, σάουνα και γυμναστήριο αλλά και ένα fine dining corner με δημιουργική ελληνική κουζίνα περιμένουν τους επισκέπτες με την έναρξη της σεζόν (1/5), ενώ στα πλήρως ανανεωμένα δωμάτια κυριαρχούν πλέον χρωματικά το λευκό και το μπλε με ιδιαίτερα φωτιστικά και έπιπλα να προσθέτουν χαρακτήρα (2289072012).

Νέα καλοκαιρινά ξενοδοχεία - εικόνα 3

Marathon Beach Resort, Νέα Μάκρη
Τα παράλια της Αττικής υποδέχονται στις αρχές Μαΐου έναν γνώριμο από τα παλιά. Το ιστορικό «Marathon Beach Hotel» στη Νέα Μάκρη επαναλειτουργεί ως μέλος της HotelBrain πια, μιξάροντας το ’70s αρχιτεκτονικό περίβλημα που φρεσκαρίστηκε σε ρετρό στιλ με τα πλήρως ανακαινισμένα ολόλευκα δωμάτια, τα οποία «ταράσσουν» χρωματιστές πινελιές. Πληθώρα κοινόχρηστων χώρων, από πισίνα και γήπεδο τένις μέχρι BMX park και hot-dog station (2294069106).

Νέα καλοκαιρινά ξενοδοχεία - εικόνα 4

Iconic Santorini, Σαντορίνη
Grand opening έκανε την Πρωταπριλιά το πάλαι ποτέ «Icons» στο Ημεροβίγλι, πλήρως ανακαινισμένο από τους αρχιτέκτονες Αλέξη και Τάσο Κοντοδήμα και με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το ούτως ή άλλως μοναδικό σκηνικό της Καλντέρας ταιριάζει γάντι με τα 22 υπόσκαφα δωμάτια και σουίτες (κάποια με εσωτερική πισίνα), ενώ την πολυτελή εικόνα συμπληρώνουν το εστιατόριο και ο χώρος χαλάρωσης (2286028950).

Νέα καλοκαιρινά ξενοδοχεία - εικόνα 5

Caramel Beach, Κρήτη
Απλωμένο σε μια καραμελένια αμμουδιά στον Αδελιανό Κάμπο του Ρεθύμνου, το νέο boutique resort του ομίλου Grecotel μοιάζει με μικρό νησιωτικό οικισμό, ιδανικό τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και για ρομαντικές αποδράσεις με το έτερον ήμισυ. Για τη διαμονή σας θα επιλέξετε ανάμεσα σε ατμοσφαιρικά δωμάτια, μεζονέτες, μπανγκαλόους ή και βίλες, ενώ παρούσες είναι όλες οι signature παροχές του ομίλου, όπως η Grecoland, το Elixir Spa και άλλα πολλά (2831071803).

Νέα καλοκαιρινά ξενοδοχεία - εικόνα 6

Dilies & Rinies, Τήνος
Με έμφαση στις ανεβασμένες ξενοδοχειακές παροχές υποδέχεται τη φετινή σεζόν το συγκρότημα, που βρίσκεται στην περιοχή Λαγκάδες. Έτσι λοιπόν, όποια κι αν επιλέξετε από τις 8 αυτόνομες βίλες (100-180 τ.μ.), όλες σε μοντέρνο κυκλαδίτικο στιλ με δικό τους κήπο και απεριόριστη θέα στη Δήλο και στη Ρήνεια, στη διάθεσή σας θα έχετε υπηρεσίες concierge και καθαριότητας, όπως και private chef στο χώρο σας εφόσον το επιθυμείτε, ενώ διοργανώνονται ποικίλες δραστηριότητες (22830/ 26146).

Νέα καλοκαιρινά ξενοδοχεία - εικόνα 7

Σταυροδρόμια, Τήνος
Ο «Παλαιός Λίθος» είναι η ολοκαίνουργια προσθήκη σε αυτό το ιδιαίτερο συγκρότημα αναπαλαιωμένων κατοικιών, που προσφέρει ακόμα 3 επιλογές διαμονής («Ανώγειον», «Παλαιό Πατητήρι», «Παλαιό Ρακιζιό») σε διάφορα σημεία του χωριού Τριπόταμος. Τα πατιναρισμένα καινούργια έπιπλα, τα χτιστά κρεβάτια και τα μπάνια με τσιμεντοκονία χαρίζουν στο διώροφο οίκημα ατμόσφαιρα ρομαντική και παραδοσιακή, ενώ η περίκλειστη αυλή εξασφαλίζει ιδιωτικότητα. Ένα ακόμα οίκημα στο ίδιο χωριό θα είναι έτοιμο προς τα τέλη της χρονιάς (22830/25443).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.