4 μονοήμερες για του Αγίου Βαλεντίνου

Spa για δύο στο Λουτράκι, πεζοπορία στην Πάρνηθα ή ρομαντζάδα σαν σε νησί; Ποιος είναι ο δικός σας ορισμός της κοντινής ερωτικής εκδρομής;

4 μονοήμερες για του Αγίου Βαλεντίνου

Spa για δύο στο Λουτράκι, πεζοπορία στην Πάρνηθα ή ρομαντζάδα σαν σε νησί; Ποιος είναι ο δικός σας ορισμός της κοντινής ερωτικής εκδρομής;
Από τη Μαριλίνα Μπακούρη

Ναύπλιο για τους σοφιστικέ

4 μονοήμερες για του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 1

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, το Ναύπλιο είναι ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου και ένας από τους αγαπημένους προορισμούς αλά dolce vita με το amore σας, όλες τις εποχές του χρόνου. Διάχυτος ερωτισμός, βενετσιάνικη φινέτσα και νεοκλασική αρχοντιά, γραφικά σοκάκια, τουρκικές κρήνες και χαμάμ –ενθύμια της τουρκικής κυριαρχίας–,παραδοσιακοί ξενώνες, μερακλίδικα ταβερνάκια και αμέτρητα καφέ μπαρ στην παραλία, στη σκιά των επιβλητικών ναυπλιώτικων κάστρων που αγναντεύουν τη θάλασσα. Η πάλαι ποτέ ελληνική πρωτεύουσα στήνει το σκηνικό για την ιδανική ρομαντική σας απόδραση με το εκλεκτό έτερον ήμισυ.

Περπατήστε χέρι με χέρι στα δύο καταπράσινα πάρκα, του Κολοκοτρώνη και του ΟΣΕ, χαθείτε στα καλντερίμια στη συνοικία του Γιαλού, και της Σταϊκοπούλου βγαλμένα από παραμύθι, και αγναντέψτε τη θέα από το επιβλητικό Παλαμήδι που κόβει την ανάσα (κυριολεκτικά, αφού έχει 999 σκαλοπάτια). Από την Ακροναυπλία η θέα στην πόλη είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ αν ακολουθήσετε τον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς, θα κάνετε μια ειδυλλιακή βόλτα με τη θάλασσα κάτω από τα πόδια σας. Ο πυρήνας της παλιάς πόλης απλώνεται πίσω από τις ακτές Μπουμπουλίνας και Μιαούλη, που είναι γεμάτες cafe-bars και ταβέρνες για να διαλέξετε, με υπέροχο φόντο στο Μπούρτζι, το μικρό ξερονήσι σήμα καταταθέν της πόλης. Από την βόλτα σας δεν μπορεί να λείψει φυσικά και μια περαντζάδα στον κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου που καταλήγει στη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος.

Περισσότερα για το Ναύπλιο εδώ, επιλεγμένες προτάσεις διαμονής από τον Alpha Guide εδώ και φαγητού εδώ

Γαλαξίδι για τους ονειροπόλους

4 μονοήμερες για του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 2

Τρεις ώρες δρόμο είναι το υπέροχο Γαλαξίδι από την Αθήνα, μα θα σας ανταμείψει πάραυτα. Τι κι αν ο παραδοσιακός οικισμός δεν είναι πια το κοσμοπολίτικο λιμάνι γεμάτο σκούνες και μπατσέρες αραγμένες άροδο που ήταν κάποτε; Τι κι αν οι γυναίκες δεν περνούν πια την ώρα τους μπαλώνοντας πανιά στα σαλονάκια των αρχοντικών; Η μυρωδιά του παρελθόντος πλανάται στον αέρα χάρη στην αγάπη των ντόπιων για την παράδοση και την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Στο Γαλαξίδι η ζωή κυλά σε άλλους ρυθμούς από την Αθήνα. Για εσάς που ψάχνετε μια ήσυχη απόδραση με κάτι από νησί για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το «ευμορφοκαστρογυρισμένο» Γαλαξίδι (κατά το Χρονικό του Γαλαξιδίου του 1703) είναι κάτι παραπάνω από ρομαντικό, χάρη στα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και τις περιποιημένες του ταβέρνες.

Σφιχταγκαλιάστε το ταίρι σας και περπατήστε πλάι στη θάλασσα στο κεντρικό λιμάνι με θέα τα αρχοντικά που μοιάζουν σαν βγαλμένα από καρτ-ποστάλ από τη μια και τον χιονισμένο Παρνασσό στο βάθος. Επιστρέφοντας από τη μαρίνα, επιβάλλεται μια βόλτα στα λιθόστρωτα σοκάκια του τόπου. Τα κτήρια είναι αρχιτεκτονικά όμοια με εκείνα των Δελφών, ενώ τα παραδοσιακά σπίτια έχουν το καθένα απέξω το όνομα του ιδιοκτήτη τους και οι αυλές γεμάτες πέτρα και λουλούδια προσθέτουν μια χαρούμενη νότα στη διαδρομή. Απολαύστε την ηρεμία όσο μπορείτε, γιατί όπου να'ναι η αγαπημένη ναυτοπολιτεία μπαίνει για τα καλά σε αποκριάτικο mood.

Περισσότερα για το Γαλαξίδι εδώ, επιλεγμένες προτάσεις διαμονής από τον Alpha Guide εδώ και φαγητού εδώ

Λουτράκι για να σας κακομάθετε

4 μονοήμερες για του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 3

Και οι δυο κουράζεστε πολύ και συχνά παραπονιέστε πως δεν έχετε χρόνο για σας, με τόσες υποχρεώσεις και δουλειά. Αδράξτε την ευκαιρία ενόψει Αγίου Βαλεντίνου και κάντε ένα δώρο χαλάρωσης και στους δυο σας. 80 μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα, μια όαση χαλάρωσης περιμένει να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της. Η διάσημη λουτρόπολη του Λουτρακίου με τα σύγχρονα και ρετρό ξενοδοχεία και τα παρεϊστικα ταβερνάκια κατά μήκος της κλασικής περατζάδας έχει συνυφανθεί με τη χλιδή, τη χαλάρωση βεβαίως το εντυπωσιακό καζίνο. Απολαύστε τις ανέσεις του δημοτικού αλλά πολύ ντιζαϊνάτου υδροθεραπευτηρίου «Loutraki Thermal Spa», και κλείστε ένα ειδικό πακέτο για δύο με υδρομασάζ, υδροθεραπεία, και χαλαρωτικό μασάζ.

Περισσότερα για το Λουτράκι εδώ, επιλεγμένες προτάσεις διαμονής από τον Alpha Guide εδώ και φαγητού εδώ

Πάρνηθα για τους φυσιολάτρες

4 μονοήμερες για του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 4

Τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα γκλαμουράτα δείπνα δεν σας πολυεντυπωσιάζουν. Για σας ο έρωτας μυρίζει εξοχή και φρέσκο χώμα…περίπου όπως το εσωτερικό του αμαξιού σας δηλαδή, αφού με κάθε ευκαιρία το φορτώνετε με άνετα ρούχα και πεζοπορικά παπούτσια και ξεχύνεστε στους λόφους και στα λαγκάδια. Είστε και οι δύο φυσιολάτρες και θέλετε να κάνετε κάτι ξεχωριστό για αυτή τη ξεχωριστή μέρα. Τι καλύτερο λοιπόν από μια απόδραση στο ελατόδασος της Πάρνηθας;

Και δε θα χρειαστεί καν να φουλάρετε το ρεζερβουάρ σας αφού απέχει μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! Σακίδια, άνετα παπούτσια, υλικά για πικ-νικ, ακόμη και τα ποδήλατά σας (και φυσικά φωτογραφική μηχανή) και είστε έτοιμοι. Αν αποφασίστε να διανυκτερεύσετε, το καταφύγιο Φλαμπούρι που βρίσκεται εκεί κοντά, προσφέρει ζεστό κατάλυμα κυριολεκτικά μέσα στο δάσος, ενώ αν σας ανοίξει η όρεξη, προσφέρει ζεστά ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό, ενώ το μεσημέρι και το βράδυ το μενού έχει σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.