Του κόσμου τα Καρναβάλια

Μύθοι της Φύσης στη Βενετία, γαστρονομικά άρματα στη Νίκαια, έξτρα κέφι στο προ-μουντιαλικό Ρίο, αυθεντικές εκπλήξεις σε Σικελία και Κύπρο. Πιάνουμε το γαϊτανάκι και στροβιλιζόμαστε στα πιο διάσημα καρναβάλια του κόσμου. Από τη Χρυσούλα Κουτσογιάννη

Του κόσμου τα Καρναβάλια

Μύθοι της Φύσης στη Βενετία, γαστρονομικά άρματα στη Νίκαια, έξτρα κέφι στο προ-μουντιαλικό Ρίο, αυθεντικές εκπλήξεις σε Σικελία και Κύπρο. Πιάνουμε το γαϊτανάκι και στροβιλιζόμαστε στα πιο διάσημα καρναβάλια του κόσμου. Από τη Χρυσούλα Κουτσογιάννη

«Φανταστική Φύση» στη Βενετία, 22/2 - 4/3

Του κόσμου τα Καρναβάλια - εικόνα 1
Βενετσιάνικη Αλεγκρία © Pecold

Το πιο διάσημο καρναβάλι της Ευρώπης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Φέτος έχει σαν θέμα την «Φανταστική Φύση» δηλαδή την σχέση ανθρώπου- φύσης και του φαντασιακού. Παραδοσιακά παραμύθια από όλο τον κόσμο, αστικοί και βουκολικοί μύθοι, νεράιδες, βοσκοί, ξωτικά θα είναι η έμπνευση για τα κοστούμια και τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού. Το πρόγραμμα έχει καθημερινές παρελάσεις, με θέατρο δρόμου, μουσική και χορό, όπου θα επιλέγονται οι υποψήφιοι για το διαγωνισμό καλύτερης μεταμφίεσης. Λογοτεχνία, εικόνα, μύθοι της φύσης (ζώα, τέρατα, μεταμόρφωση) δίνουν το παρόν σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Μην χάσετε τις εκδηλώσεις στην πλατεία San Marco, και κυρίως: την Festa delle Marie (22/2), δηλαδή την στέψη της βασίλισσας Μαρίας του καρναβαλιού και την Πτήση του Λέοντα (4/3), ένα τελετουργικό υποδοχής του λιονταριού, του συμβόλου της πόλης, που σαν χαρταετός θα πετάξει πάνω από το κοινό και το καμπαναριό της πλατείας. Φυσικά στον μεγάλο τελικό (στις 4/3) στη σκηνή του Gran Teatro πλήθος μεταμφιεσμένων θα γιορτάσει την ανάδειξη της καλύτερης στολής για το 2014!
http://carnevale.venezia.it/index.php

Περισσότερα για τη Βενετία εδώ

Ταξιδέψτε οργανωμένα στη Βενετία

Του κόσμου τα Καρναβάλια - εικόνα 2

Τo Air exelixi travel οργανώνει εκδρομή για το καρναβάλι της Βενετίας 1-4/3, με διαμονή στο HOTEL RUSSOTT 4* στο Μέστρε έξω από την παλιά πόλη της Βενετίας και aller retour με Alitalia (τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: 465 €). Την 1η μέρα θα μεταφερθείτε με βαπορέττο στο San Marco και θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τη Βενετία και το καρναβάλι της. Τη 2η μέρα θα γίνει ξενάγηση στην πόλη, στα αξιοθέατά της (Γέφυρα των Στεναγμών, San Marco, Παλάτι των Δόγηδων κ.α.) και θα έχετε ελεύθερο χρόνο για βόλτες με τις γόνδολες ή στο θρυλικό καφέ Φλοριάν. Η 3η μέρα θα είναι ελεύθερη, με προαιρετική εκδρομή στη Βερόνα, ενώ την 4η μέρα θα δείτε την μεγάλη παρέλαση και το grande finale με τη καύση του βασιλιά καρνάβαλου. Αργά το μεσημέρι, επιστροφή στην Αθήνα μέσω Ρώμης. (Λαοδίκης 39, Γλυφάδα, Τηλ: 210-9601593, www.airexelixi.travel)

Το Eurorama travel οργανώνει 7ήμερη εκδρομή στην Ιταλία 28/2-6/3, από 420 ευρώ με ξεφάντωμα και gran finale στο καρναβάλι της Βενετίας. Θα δείτε το Πέταγμα του Αετού στην γιορτινή πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα θαυμάσετε την καλύτερη μεταμφίεση για το 2014 ,θα ξεναγηθείτε στην Βενετία περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια, τις γέφυρες και τα και τα κανάλια της. Περιλαμβάνονται 4 διανυκτερεύσεις στην Πάντοβα, εκδρομές σε Βιτσέντσα, Βερόνα, πλοία, πούλμαν, συνοδός-ξεναγός. Εισιτήρια aller retour , είσοδοι πόλεων, δημοτικοί φόροι. (Ομήρου 8 ( 4ος ορ.), Τηλ. 211.4030784, www.euroramatravel.gr )

Το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis οργανώνει επταήμερη εκδρομή στη βόρεια Ιταλία με επίσκεψη στο καρναβάλι της Βενετίας. Από την Αθήνα στην Πάτρα κι από εκεί με πλοίο στην Ανκόνα . Θα γνωρίσετε την Βερόνα, θα μείνετε στην όμορφη λίμνη Γκάρντα, θα κάνετε βόλτες στο Μιλάνο, και αφού θαυμάσετε την Βενετία των Δόγηδων θα παραβρεθείτε στο περιβόητο γκραν φινάλε του βενετσιάνικου καρναβαλιού! Από 479 €, με διαμονή στο επιλεγμένο PARCHOTEL 4* Castelnuovo del Garda στη Λίμνη Γκάρντα με πρωινό μπουφέ και ένα δείπνο καθημερινά. (ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: Φιλελλήνων 4, Σύνταγμα 10557, Τ. 210 32 90 100, ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Λεωφ. Κηφισίας 263, Τ. 210 80 10 150, www.manessistravel.gr )

Γκουρμέ καρνάβαλος στη Νίκαια, 14/2 – 4/3

Του κόσμου τα Καρναβάλια - εικόνα 3
Η Νίκαια... στα άρματα! © Mag Space

Λουλουδοπόλεμος και μπόλικη τρέλα στο μεγαλύτερο event της Γαλλικής Ριβιέρας, το καρναβάλι της Νίκαιας! Ο βασιλιάς Καρνάβαλος χρίζεται «Βασιλιάς της Γαστρονομίας», αφού η φετινή θεματική είναι η κουζίνα της Νίκαιας. Πάνω από χίλιοι μουσικοί και χορευτές από όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος στις μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Με 18 γιγάντια και πολύχρωμα άρματα, που προετοιμάζονται μήνες πριν, συνοδεία χιλιάδων καρναβαλιστών, οι πρωινές και βραδινές παρελάσεις έρχονται σε κρεσέντο στην τελική φωτισμένη παρέλαση στην πλατεία Masséna, όπου σε μεγάλες οθόνες θα προβάλλονται κινούμενα οπτικά εφέ. Σήμα κατατεθέν ο διάσημος λουλουδοπόλεμος στην Promenade des Anglais, όπου σχεδόν 100.000 λουλούδια (μιμόζες, κρίνοι, γλαδιόλες κλπ.) που παράγονται στη Νίκαια, πετιούνται από τα ανθοστόλιστα άρματα στο ενθουσιώδες κοινό.
http://www.nicecarnaval.com

Περισσότερα για τη Νίκαια εδώ

Ταξιδέψτε οργανωμένα στη Νίκαια

Του κόσμου τα Καρναβάλια - εικόνα 4

Το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis διοργανώνει εκδρομή 4 και 5 ημερών στη Νίκαια, αεροπορικώς από 499 €, με αναχώρηση στις 28/2. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μόντε Κάρλο, τον βράχο και το παλάτι του πριγκιπάτου του Μονακό, την κρουαζέτ των Καννών, το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ και φυσικά το διάσημο καρναβάλι της Νίκαιας. Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα –Νίκαια – Αθήνα με SWISS INTERNATIONAL, 3 ή 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο RADISSON BLU NICE 4*, μπουφέ πρωινό καθημερινά , μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις ως πρόγραμμα, αρχηγός-συνοδός του γραφείου, ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών ,Φ.Π.Α. Δεν Περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων, εισιτήρια αριθμημένων θέσεων-εξέδρες, είσοδοι σε μουσεία και χώρους, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, δημοτικός φόρος πόλης (καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο) (ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: Φιλελλήνων 4, Σύνταγμα 10557, Τ. 210 32 90 100, ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Λεωφ. Κηφισίας 263, Τ. 210 80 10 150, www.manessistravel.gr )

Το Ρίο βάζει γκολ!, 28/2 – 8/3

Του κόσμου τα Καρναβάλια - εικόνα 5
Φιέστα αλά βραζιλιάνα © Gary Yim

Στο πασίγνωστο καρναβάλι του Rio de Janeiro, παιδιά και μεγάλοι θα κινηθούν και φέτος στους ρυθμούς της Σάμπα. Λόγω και του Μουντιάλ που γίνεται φέτος στην Βραζιλία αναμένονται ακόμη περισσότεροι επισκέπτες στη μεγάλη φιέστα του Ρίο! Τα εισιτήρια κλείνονται ήδη για τις μεγάλες παρελάσεις στο Σαμποδρόμιο, όπου οι σχολές samba με διαφορετικό θέμα η καθεμιά, διαγωνίζονται για το ποια είναι η καλύτερη. Εντυπωσιακές πλουμιστές στολές, πολύχρωμα άρματα, δυνατή μουσική και εξωτικά λικνίσματα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των παρελάσεων. Φυσικά εκτός από τις σαμποδρομίες υπάρχουν και οι χοροί στο nightclub Scala με διάφορες θεματικές με πιο γνωστό το Gay Gala Ball (στις 4/3) και το λουσάτο γκαλά μεταμφιεσμένων στο Copacabana Palace Hotel.Το μεγαλύτερο πανηγύρι όμως γίνεται στους δρόμους, με τις μπάντες να παίζουν μουσική και να ξεσηκώνουν τα πλήθη στις γειτονιές και το κέντρο του Ρίο και στα διάφορα street parties, όπως αυτό της Cinelândia Square όπου κέφι, μουσική και χορός γίνονται ένα.
http://www.rio-carnival.net/

Περισσότερα για το Ρίο εδώ

Ταξιδέψτε οργανωμένα στο Ρίο

Του κόσμου τα Καρναβάλια - εικόνα 6

Το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama διοργανώνει δεκαήμερη εκδρομή στο καρναβάλι του Ρίο, στο Μπουένος Άιρες και στους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Ιγκουασού από 27/2 ως 8/3. Το εντυπωσιακό άγαλμα του Χριστού –Λυτρωτή , το στάδιο Μαρακανά, οι παραλίες Κόπα Καμπάνα και Ιπανέμα είναι μερικά από τα μέρη που θα επισκεφτείτε, καθώς θα περιδιαβείτε το Ρίο. Μετά το ξεφάντωμα στο καρναβάλι, στα σύνορα με την Αργεντινή, η θέα από τους καταρράκτες του Ιγουασού θα σας συναρπάσει! Αμέσως μετά η όμορφη Αργεντινή περιμένει να την ανακαλύψετε! Στο Μπουένος Άιρες θα δείτε τα αριστοκρατικά κτήρια, τα μουσεία, τις γειτονιές, αλλά και την γραφική «Λα Μπόκα», λίκνο του αργεντίνικου τάνγκο. Επίσης θα γνωρίσετε τους Γκαούτσος (τοπικούς cow boys) και θα δοκιμάσετε τα περίφημα αργεντίνικα ψητά. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Μαδρίτης. Κόστος κατ’ άτομο σε: Δίκλινο: 2790 €, Μονόκλινο: 3850 €. Περιλαμβάνονταιι: Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* , Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά, Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου, Ταξιδιωτικά έντυπα. Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων 790 €, τα εισιτήρια για το Σαμπόδρομο και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. (Σίνα 14 (1ος όροφος), Τηλ. 2103642707, www.cosmorama-travel.gr)

Το Versus travel διοργανώνει εκδρομή 13 ημερών, σε Βραζιλία στο καρναβάλι του Ρίο, στους καταρράκτες του Ιγκουασού και στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ,με αναχώρηση στις 21/2/14. Τις τέσσερις πρώτες μέρες θα περιπλανηθείτε στο Μπουένος Άιρες, θα γνωρίσετε από κοντά το αργεντίνικο ταγκό και τους Γκαούτσος σε αυθεντικό αργεντίνικο ράντζο! Ύστερα θα επισκεφτείτε και τις 2 πλευρές των επιβλητικών καταρρακτών του Ιγκουασού, ενώ μετά σας περιμένει το Ρίο για να το ανακαλύψετε και να ξεφαντώσετε στην καρδιά του καρναβαλιού με μπόλικη σάμπα! Από 3.140 € το άτομο σε δίκλινο, με σούπερ προσφορά για τις 11 πρώτες συμμετοχές 2.940 € (έως 18 άτοκες δόσεις). Περιλαμβάνονται ξενοδοχεία 4* και 5*, ημιδιατροφή, τάνγκο σόου, επίσκεψη στους Γκαούτσος, γεύμα με αργεντίνικα κρέατα, Έλληνας αρχηγός, μετακινήσεις –ξεναγήσεις, ασφάλεια αστικής ευθύνης . Δεν περιλαμβάνονται: το εισιτήριο για το σαμποδρόμιο, φόροι, tips, αχθοφορικά κλπ. (Γραφείο Συντάγματος: Φιλελλήνων 7, 2103232800, Γραφείο Πειραιά: Ακτή Ποσειδώνος 38, 2104101601, Πολυχώρος Versus Club, Λ. Συγγρού 61, 5ος-6ος ορ., www.versustravel.eu)

Αυθεντικό φολκλόρ στο Acireale της Σικελίας, 15/2-4/3

Του κόσμου τα Καρναβάλια - εικόνα 7
Σικελιάνικη μαγεία

Ένα καρναβάλι έξω από τα συνηθισμένα στην ωραία παραλιακή πόλη του Acireale της Σικελίας, με τις ελληνικές ρίζες και με την καρναβαλική ιστορία ετών. Χτισμένο κάτω από την Αίτνα το Acireale θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη λαϊκή αρχιτεκτονική και την αυθεντική κουζίνα του. Πλήθος επισκεπτών διασκεδάζουν με πολλή μουσική και χορό, ενώ τα τεράστια ανθοστόλιστα γκροτέσκο άρματα ιντριγκάρουν το κοινό με το αλληγορικό και πιπεράτο περιεχόμενό τους σατιρίζοντας πολιτικούς και διάσημους, αλλά και αναπαριστώντας ζώα, τέρατα κλπ. Μην χάσετε στην piazza Duomo, την μεγάλη παρέλαση με τον βασιλιά καρνάβαλο στις 4/3.

Περισσότερα για τη Σικελία εδώ

Με καντάδες στη Λεμεσό, 20/2 – 2/3

Του κόσμου τα Καρναβάλια - εικόνα 8
Καρναβαλική παρέλαση στη Λεμεσό

Δεν χρειάζεται να «ξενιτευτείτε» για να μπείτε σε αποκριάτικο mood ! Στην Λεμεσό της Κύπρου, η αποκριάτικη παράδοση εδώ και δεκαετίες θέλει γλέντι με καντάδες και κρασί. Από την Τσικνοπέμπτη 20/2 μέχρι τις 2/3 οι ομάδες των κανταδόρων θα προσκαλούν τον κόσμο στις εκδηλώσεις του Δήμου , με καντάδες και καρναβαλικά τραγούδια. Επίσης κατά την διάρκεια του καρναβαλιού θα υπάρχουν διάφορες εικαστικές εκθέσεις αλλά και διαγωνισμός Πελλόμασκας (τρελόμασκας) και έξυπνης μάσκας, με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις. Μη χάσετε την παιδική καρναβαλιστική παρέλαση που γίνεται στον παραλιακό δρόμο στις 23/2, αλλά και την βραδινή καρναβαλιστική Ποδαράτη και τον χορό στο Μεσαιωνικό κάστρο στις 27/2. Στην Μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση την Κυριακή 2/3, με επικεφαλή τον βασιλιά καρνάβαλο «Μνημόνιο τον Μέγα» και συνοδεία μαζορετών, ομάδας κρουστών, κανταδόρων και της Φιλαρμονικής του δήμου Λεμεσού θα ξεφαντώσετε με τα μεγάλα άρματα και τις ομάδες μασκαράδων που χορεύοντας θα κλείσουν πανηγυρικά το καρναβάλι σε ξέφρενους μουσικούς ρυθμούς.
Για πληροφορίες: 00357-25 342153 και 25745919
http://www.limassolmunicipal.com.cy/carnival/

Περισσότερα για τη Λεμεσό εδώ


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.