Boutique Αγρίνιο;

Η Μαριάννα Πιστιόλα μας ξεναγεί στο «Marpessa», ένα ξεχωριστό boutique hotel που άνοιξε στις αρχές Οκτωβρίου, ένα προσωπικό στοίχημα της ίδιας και του συζύγου της Κωνσταντίνου Πιστιόλα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Agrino, με στόχο την ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας.

Boutique Αγρίνιο;

Η Μαριάννα Πιστιόλα μας ξεναγεί στο «Marpessa», ένα ξεχωριστό boutique hotel που άνοιξε στις αρχές Οκτωβρίου, ένα προσωπικό στοίχημα της ίδιας και του συζύγου της Κωνσταντίνου Πιστιόλα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Agrino, με στόχο την ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας.

Boutique Αγρίνιο; - εικόνα 1

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν η Μαριάννα και ο Κωνσταντίνος αποφάσισαν να περισώσουν ένα θαυμάσιο διατηρητέο του 1928 που αφηνόταν να καταρρεύσει στο κέντρο του Αγρινίου. Αν γνώριζαν τι τους περίμενε, βέβαια, μπορεί και να μην το αποτολμούσαν ποτέ, όπως παραδέχεται με απόλυτη ειλικρίνεια η Μαριάννα. Οι κληρονόμοι που εμπλέκονταν ήταν πολλοί και ακόμη περισσότερα τα γραφειοκρατικά γρανάζια κάθε είδους που αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν. Ήταν πολλές οι φορές που η απειλή «Θα βγω στον Παπαδάκη» έπιασε τόπο, όπως μας λέει χαμογελώντας, μέχρι να έρθει εκείνη η πολυπόθητη ώρα –την άνοιξη του 2011– που ξεκίνησαν οι εργασίες της ανακαίνισης (η συνολική επένδυση είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ). Τα αρχιτεκτονικά θέματα ανέλαβε ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, τη διακόσμηση υπογράφει η ίδια η Μαριάννα (διακοσμήτρια γαρ) μαζί με τη Σοφία Βανταράκη.

Boutique Αγρίνιο; - εικόνα 2

Είναι πολλά τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία, όπως οι σκάλες και τα φουρούσια, που διατηρήθηκαν και αναδείχτηκαν, ωστόσο είναι αρκετά εντυπωσιακή και η λίστα με τους διεθνείς κι ελληνικούς οίκους από τους οποίους επιλέχτηκαν μοναδικά κομμάτια για όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Λόγου χάρη, ο φοβερός καναπές στο lobby είναι ο Chester Moon που σχεδίασε η Paola Navone για την Baxter, οι πολυθρόνες είναι Munna και Arflex, το ξυλόγλυπτο reception booth είναι Emmemobili και ο καθρέφτης ακριβώς από πίσω BD Barcelona. Η design διάθεση συνεχίζεται στα 14 δωμάτια και στις 3 σουίτες, που μοιράζονται στο διατηρητέο και το νεότερο κτίριο. Ένα ιδιαίτερο δωμάτιο είναι το 103, το μόνο με αυτόνομη είσοδο, καθώς διατηρήθηκε η παλιά εξωτερική σκάλα που οδηγούσε στο εσωτερικό του σπιτιού. Το all day «Bistro» και το 9 Λίμνες Spa συμπληρώνουν την εικόνα των εγκαταστάσεων. Άξιο αναφοράς είναι ακόμη και το γεγονός ότι ολόκληρο το team του «Marpessa» αποτελείται από ντόπια παιδιά, τα οποία διαθέτουν εμπειρία σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ στο «Bistro» φιλοξενούνται συχνά μουσικές βραδιές με νέους Αγρινιώτες μουσικούς.

Boutique Αγρίνιο; - εικόνα 3

Μη θέλοντας να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς την τοπική κοινωνία, το «Bistro» δεν σερβίρει κανονικό φαγητό, αλλά περιποιημένα tapas, τα οποία εναλλάσσονται ανάλογα με την έμπνευση του σεφ. Οι τιμές διαμονής ξεκινούν από € 65 την ημέρα, γεγονός που αντανακλά αφενός μια προσαρμογή στο πνεύμα της εποχής και αφετέρου την πρόθεση να αποτελέσει το ξενοδοχείο –αντί για exclusive προορισμό για λίγους– οργανικό μέρος της ζωής της πόλης^ όπως επίσης και μια καλή αφορμή για να μπει ακόμη και ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία στον τουριστικό χάρτη. Το Αγρίνιο, η δεύτερη πόλη της καθώς κατάγεται από τα Ιωάννινα, είναι για τη Μαριάννα πολύ ζωντανή, με όμορφους πεζοδρόμους και πλατείες αλλά και αρκετές ενδιαφέρουσες γωνιές, λ.χ. το Πάρκο Παπαστράτου και η Αίθουσα Τέχνης Καπράλου, ενώ τριγύρω… παραμονεύει η φύση, με highlight τις εννέα φυσικές και τεχνητές λίμνες της περιοχής και κορυφαία ανάμεσά τους την Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας. Δική της αγαπημένη διαδρομή είναι εκείνη η ορεινή που οδηγεί στη Μονή Προυσού και την Ευρυτανία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.