2 grand openings στα ελληνικά βουνά

Δύο πολυαναμενόμενες σούπερ ντούπερ αφίξεις μες στα έλατα ανεβάζουν τον πήχη της διαμονής σε Μέτσοβο και Λίμνη Πλαστήρα.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά

Δύο πολυαναμενόμενες σούπερ ντούπερ αφίξεις μες στα έλατα ανεβάζουν τον πήχη της διαμονής σε Μέτσοβο και Λίμνη Πλαστήρα.

Grand Forest Metsovo. Νέο resort εμπειρία.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά - εικόνα 1

Όταν πριν από ενάμιση χρόνο περίπου βρέθηκα στο Μέτσοβο, οι ιδιοκτήτες του «Grand Forest» Θέμης και Γιολάντα Μπαρμπαγιάννη με ξενάγησαν στο εργοτάξιο του ονείρου τους με τέτοιο πάθος που με έκαναν να περιμένω πολλά από το νέο τους δημιούργημα. Τους δυο τους οι μόνιμοι εραστές του Μετσόβου τους ξέρουν καλά από την πολύ ζεστή φιλοξενία που χρόνια προσφέρουν ως διαχειριστές του κοινοτικού ξενώνα «Γαλαξίας» και της πολύ καλής ομώνυμης ταβέρνας πάνω στην πλατεία της γραφικής κωμόπολης. Πριν από λίγες ημέρες έφτασε το μήνυμα: «ανοίγουμε τα Χριστούγεννα». Ένα μήνυμα που δεν σηματοδοτεί απλώς την άφιξη ενός νέου ξενοδοχείου, αλλά ανεβάζει πολύ τον πήχη της φιλοξενίας στην Ήπειρο. Γιατί το «Grand Forest Metsovo» έχει τα προσόντα να φέρει όλη την Ελλάδα πιο κοντά στο Μέτσοβο.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά - εικόνα 2

Είναι πεντάστερο, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Στυλιανίδης και χτισμένο στην αγκαλιά μιας ελατόφυτης περιοχής (1.350 μ.) που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Το πολυτελές νέο αυτό resort απέχει ελάχιστα λεπτά από τη διασταύρωση της Εγνατίας και διαθέτει 56 μεγάλα άρτια εξοπλισμένα δωμάτια, τα μισά από τα οποία έχουν τζάκι, και 6 σουίτες με ασύλληπτη θέα στο Μέτσοβο και τα γύρω βουνά, μεγάλους ιδιαίτερους κοινόχρηστους χώρους, spa και πισίνες και ένα εστιατόριο με την επιμέλεια του Έκτορα Μποτρίνι – η πρώτη συνεργασία του πολυβραβευμενου σεφ με ξενοδοχείο βουνού. Στόχος των ιδιοκτητών είναι η εμπειρία της διαμονής να αφήνει βαθιά χαραγμένο στο μυαλό του επισκέπτη τον προορισμό. Το στοίχημα είναι μεγάλο. Εμείς θα επανέλθουμε μετά την πρώτη μας επίσκεψη (2656300500).

Montanema Handmade Village. Προορισμός… βαθύ πράσινο.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά - εικόνα 3

Από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της σεζόν, το «Montanema Handmade Village» θα μας υποδέχεται από τα τέλη Ιανουαρίου στην εκπληκτική του τοποθεσία μέσα στο ελατόδασος, δίπλα στον καταρράκτη του Ανθοχωρίου, 4,5 χλμ. από τη Λίμνη Πλαστήρα. Αυτό το τοπίο (για να φτάσεις περνάς 3,5 χλμ. δάσους σε υψόμετρο 1.100 μ.) ερωτεύτηκαν πριν από χρόνια ο Χρήστος Αθανασιάδης (αλυσίδα κομμωτηρίων Chic Shock, «Okio Music Café») και ο Δημήτρης Παναγόπουλος («Belle Amie», «Kitchen Bar», «Piu Verde» κ.ά.) και αγόρασαν εκεί ένα κονάκι (όπου παλιότερα ξεκαλοκαίριαζαν οι βοσκοί). Κάπως έτσι ξεκίνησε το όνειρο, το οποίο θέλησαν να μοιραστούν με περισσότερους, δημιουργώντας ένα ξενοδοχείο που θυμίζει χωριό, αποτελούμενο από 32 σπίτια (μονόχωρα ως τρίχωρα) και 4 σουίτες, που συνδυάζουν θαλπωρή, άνεση και απόλυτη επαφή με τη φύση.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά - εικόνα 4

Το συγκρότημα είναι χτισμένο με φιλικές προς το περιβάλλον προδιαγραφές (πολιτικός μηχανικός Ευάγγελος Κατσαρός, αρχιτεκτονική επιμέλεια Ζήσης Παπαμίχος) και θα περιλαμβάνει εστιατόριο (με γάστρες, σούβλες, ξυλόφουρνους και έμφαση στις τοπικές γεύσεις), café και μεγάλη πισίνα ανοιχτά και σε επισκέπτες εκτός των ενοίκων. Η κλειστή πισίνα, το γυμναστήριο και το spa με θέα στα έλατα, το κελάρι και ο πολυχώρος-συνεδριακό κέντρο συμπληρώνουν μια ορεινή μονάδα αξιώσεων χωρίς προηγούμενο στην περιοχή, που αναμένεται να γίνει από μόνη της προορισμός. Πληροφορίες: 6947275714 (Άρτεμις Κοκκίνου).

Photo Credits Ζήσης Παπαμίχος, http://www.zitateam.gr/> .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.