Μάνη: Η χαρά του on the road

Έχει τη χάρη του να την περπατάς απροσδόκητα ανθισμένη την άνοιξη ή να κλείνεσαι σε κάποιο από τα πυργο-ξενοδοχεία της το χειμώνα, αλλά αν δεν έχεις απολαύσει ένα φθινοπωρινή road trip με φόντο τους εμβληματικούς γυμνούς βράχους της, σίγουρα σου λείπει μία από τις top ταξιδιωτικές εμπειρίες της Ελλάδας.

Μάνη: Η χαρά του on the road

Έχει τη χάρη του να την περπατάς απροσδόκητα ανθισμένη την άνοιξη ή να κλείνεσαι σε κάποιο από τα πυργο-ξενοδοχεία της το χειμώνα, αλλά αν δεν έχεις απολαύσει ένα φθινοπωρινό road trip με φόντο τους εμβληματικούς γυμνούς βράχους της, σίγουρα σου λείπει μία από τις top ταξιδιωτικές εμπειρίες της Ελλάδας.

Μάνη: Η χαρά του on the road - εικόνα 1

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια η Λακωνική Μάνη έχει εξελιχτεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς –all year round– προορισμούς για τους Αθηναίους και όχι μόνο. Οι ξενώνες της είναι πολλοί και καλοί, καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και αποτελούν ιδανική βάση για όσους δεν ονειρεύονται απλά χαλάρωση αλλά πηγαινέλα με το χάρτη ανοιχτό και «ανέβα να δούμε και αυτό το χωριό» ή «στρίψε να τσεκάρουμε και αυτό το κολπάκι με τις κροκάλες, που δεν φαίνεται να έχει ψυχή». Τώρα το φθινόπωρο η εποχή είναι ιδανική για περιπάτους χωρίς τον καλοκαιρινό ήλιο, αν και με τον καιρό που κάνει δεν αποκλείεται να ρίξετε και καμιά βουτιά!

Sightseeing best

Μάνη: Η χαρά του on the road - εικόνα 2

Το να ξεχωρίσεις π.χ. τη Βάθεια, ως το πιο πολυφωτογραφημένο μανιάτικο χωριό, ή να γράψεις για την πεζοπορία μέχρι το υποβλητικό Ταίναρο (πύλη του Άδη γαρ) δεν έχει τόση σημασία σε μια περιοχή που αποτελεί ένα ζωντανό αρχαιολογικό πάρκο και όσες φορές κι αν την έχεις επισκεφθεί κάποιο χωριό ή κάποια βυζαντινή εκκλησία θα έχεις αφήσει για το επόμενο ταξίδι. Στα οπωσδήποτε για τους αρχάριους η βόλτα στον πιο ιστορικό οικισμό, την Αρεόπολη, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει και ζωντάνια μέχρι αργά το βράδυ, με μπαράκια στο κεντρικό στενό, καθώς και ο πλήρης γύρος της Μάνης παραλιακά, από το Οίτυλο μέχρι το Μαρμάρι και μετά προς τον Κότρωνα. Μια πιο μικρή και πολύ όμορφη διαδρομή είναι από τον Μέζαπο προς τον Γερολιμένα μέσω του περιφερειακού δρόμου, που προσφέρει καταπληκτική θέα στο ακρωτήριο Τηγάνι και περνά από μερικά πολύ όμορφα χωριά, όπως το Σταυρί, η Κηπούλα και η Οχιά.
Περισσότερα για τη Μάνη και όλα τα highlights, διαδρομές και χωριά εδώ >>

Πού να μείνετε

Μάνη: Η χαρά του on the road - εικόνα 3
Κυρίμαι

Κυρίμαι Το πρωτοπόρο boutique hotel της Μάνης, σε αναπαλαιωμένο μανιάτικο κτίριο του 1870 πάνω στη θάλασσα, κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια. Δωμάτια με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, υπέροχος ο χώρος της πισίνας με θέα στο βράχο του Κάβο Γκρόσο και πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο. Γερολιμένας, 2733054288, 2733059330, από € 90
Πετρίτης Mani Guest House Φιλόξενος, οικογενειακός πετρόχτιστος ξενώνας που αγναντεύει τη θάλασσα και το Κάστρο της Κελεφάς από την κορυφή του Οιτύλου. Τα άνετα δωμάτια και οι σουίτες μοιράζονται σε δύο κτίρια, ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό σπίτι κι ένα νεόκτιστο πύργο. Οίτυλο, 2733052600, 6976195448, από € 90

Μάνη: Η χαρά του on the road - εικόνα 4
Soukidia Villas

Soukidia Villas Δύο πετρόχτιστες βίλες σε ύψωμα πάνω από το Καραβοστάσι, με τρία υπνοδωμάτια και πλήρη εξοπλισμό, σαν κανονικό σπίτι, ό,τι πρέπει για οικογένειες ή μεγάλες παρέες. Εσωτερικά διαθέτουν τρία υπνοδωμάτια με δικά τους μπάνια, εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία κι ευρύχωρο playroom. Υπέροχη θέα από τις βεράντες. Καραβοστάσι, 6974053756, 2106749989, από € 280 (γίνονται κρατήσεις για 4 διανυκτερεύσεις και πάνω)
Porto Vitilo Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση και τη δημιουργία του εντυπωσιακού ξύλινου ντεκ (με πισίνα) που ακουμπάει στη θάλασσα, η κλασική οικογενειακή μονάδα έχει περάσει σε νέα εποχή. Καραβοστάσι, 2733059220, από € 70
Kotronas Bay Μικρή, low budget οικογενειακή μονάδα σε ενιαίο κτίριο και μπανγκαλόους σε κήπους. Ταβέρνα με τοπικές γεύσεις. Κότρωνας, 2733021340, από € 40
Villa Drossia Απλή, οικονομική μονάδα εξοπλισμένων διαμερισμάτων πάνω στην παραλία, δίνει έμφαση στις οικογένειες και διαθέτει σπιτική ατμόσφαιρα (θα βρείτε μέχρι και ταψί και λαχανικά από το μποστάνι –με χρέωση– για να μαγειρέψετε). Μαυροβούνι, 2733023512, από € 30 (χωρίς πρωινό)
Όλες οι αξιολογημένες προτάσεις διαμονής στη Μάνη από τον Alpha Guide εδώ >>

Πού να φάτε

Μάνη: Η χαρά του on the road - εικόνα 5
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Κυρίμαι

Κυρίμαι Ακόμη κι αν δεν μένετε στο ξενοδοχείο, αξίζει για ένα ιδιαίτερο δείπνο, για να δοκιμάσετε το μενού που επιμελείται ο Χριστόφορος Πέσκιας στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο, σε βεράντα πάνω στο κύμα. Γερολιμένας, 273305428
Αννόβερο Ελληνικές και διεθνείς γεύσεις με έμφαση στο κρέας και στα προϊόντα της εποχής, σε ένα όμορφο οικογενειακό εστιατόριο. Βαθύ, 2733093000
Τάκης Η πιο γνωστή ψαροταβέρνα της περιοχής στο απόλυτο πόστο πάνω στο γραφικό λιμανάκι. Λιμένι, 2733051327
Μαύρος Πειρατής Πεντανόστιμες κόκκινες γαρίδες Μάνης, ψάρι από το καΐκι τους και ψαρόσουπα σχεδόν πάνω στο κύμα. Οίτυλο, 2733059363
Μπάρμπα-Πέτρος All time classic κουτούκι με αυλή και σταθερή ποιότητα στα μαγειρευτά. Αρεόπολη, 2733051205
Κοκοράκης Στέκι των ντόπιων στο Σταυρί, σε υποτυπώδη χώρο με ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Το cult σουβλατζίδικο σερβίρει φοβερές μαμαδίστικες πατάτες.
Όλες οι αξιολογημένες προτάσεις φαγητού στη Μάνη από τον Alpha Guide εδώ >>

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.