Εθισμένοι στην Αμοργό!

Τόπος εθιστικός, όπου θα ξαναγυρίσετε γκαραντί αν σας αρέσουν οι πεζοπορίες, οι χαλαρές καταστάσεις και τα γλέντια μέχρι πρωίας. Να γιατί θα βουτήξουμε και φέτος στο απέραντο γαλάζιο της.

Εθισμένοι στην Αμοργό!

Τόπος εθιστικός, όπου θα ξαναγυρίσετε γκαραντί αν σας αρέσουν οι πεζοπορίες, οι χαλαρές καταστάσεις και τα γλέντια μέχρι πρωίας. Να γιατί θα βουτήξουμε και φέτος στο απέραντο γαλάζιο της.

Εθισμένοι στην Αμοργό! - εικόνα 1

Αιγιάλη, Κατάπολα ή Χώρα; Κλασικό το… τρίλημμα του πρωτάρη, αλλά σε έναν τόπο με τόσες ομορφιές δεν έχει τόση σημασία πού κοιμάσαι, αλλά πόσο γυρίζεις και ξενυχτάς. Η νεολαία προτιμά την Αιγιάλη, για το κάμπινγκ, για τις ολονυχτίες στα θρυλικά «Que», «Άμμος» και στο μουσικό καφενείο «Αμόργιαλος» αλλά και για τις βουτιές στη μεγάλη αμμουδιά της, στην Ψιλή Άμμο και στο νησάκι Νικουριά (με καΐκι από τον Άγιο Παύλο). Ανηφορίστε ένα απόγευμα στα παλιά μονοπάτια (υπάρχει βέβαια και δρόμος) προς τον Ποταμό για το ηλιοβασίλεμα από την ταβέρνα «Καμάρα», προς τα Θολάρια για τις τραγουδιστικές περφόρμανς του κυρ-Νικόλα στο εστιατόριο «Πανόραμα» και τη θέα από το μπαρ «Σελάβι» και, φυσικά, στη γραφική Λαγκάδα. Τον Δεκαπενταύγουστο άλλωστε εδώ επιβάλλεται η συμμετοχή στο πανηγύρι της Παναγιάς, με… έπαθλο για τη δεκάλεπτη πεζοπορία μέχρι την εκκλησία το τσιμπούσι με κατσίκι παπατάτο! Οι οικογένειες και όσοι προτιμούν το πιο ήσυχο κάμπινγκ Καστάνης δίνουν ραντεβού στα Κατάπολα και βολτάρουν παραλιακά μέχρι το γραφικό Ξυλοκερατίδι.

Εθισμένοι στην Αμοργό! - εικόνα 2

Και τι να πεις για τη Χώρα! Με το λιλιπούτειο κάστρο και τα κυκλαδίτικα εκκλησάκια να σερβίρουν το φόντο για καρτποσταλική φωτογράφηση, σεργιανίστε τη σοκάκι το σοκάκι: περάστε από την αρχαιολογική συλλογή στον ενετικό Πύργο Γαβρά, αράξτε μεσημέρι στους καφενέδες της Λόζας, χτυπήστε μια –και δυο– σοκολατόπιτες στο «Καλλιστώ» και σπιτικά μαγειρευτά στο «Λιοτρίβι», χαρείτε το ηλιοβασίλεμα από τα μπαλκόνια του ολοκαίνουργιου bar «Τζιτζίκι» απολαμβάνοντας ελληνικά κρασιά και δικά τους κοκτέιλ με ελληνικά υλικά (ακούσαμε τα καλύτερα για τη βερσιόν με μαστίχα, μέλι και τζίντζερ), ξενυχτήστε στο «Γιασεμί» και στην «Μποτίλια». Με την πρώτη ευκαιρία κάντε την εκδρομή στο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας με την πελαγίσια θέα που κόβει την ανάσα, στη βοτσαλάδα της Αγίας Άννας, στα τιρκουάζ νερά του Μούρου και στο μοναστήρι-πάλαι ποτέ υδρομαντείο του Αϊ-Γιώργη Βαλσαμίτη. Και αφού θα φτάσετε μέχρις εδώ, μην αφήσετε το «σαφάρι» στην αγροτική Κάτω Μεριά. Από το βαθύ κόλπο της Καλοταρίτισσας φεύγει καΐκι για την εκπληκτική παραλία στο νησάκι της Γραμβούσας.

Πώς θα πάτε

Καθημερινή σύνδεση από τον Πειραιά και τη Ραφήνα για τα Κατάπολα ή την Αιγιάλη. Από τον Πειραιά με επιβατηγά-οχηματαγωγά της Blue Star Ferries σε περίπου 9 ώρες (2108919800, εισιτ.: € 33,50). Από τις 7/7 τα Σάββατα με το «Blue Star 2» σε 5 ώρες και 10 λεπτά. Επίσης, με το ταχύπλοο «Super Jet» (2104101480, εισιτ.: € 65) σε πεντέμισι ώρες. Από τη Ραφήνα με το ταχύπλοο «Flying Cat» (2104199000) σε περίπου 5 ώρες.

Πού να μείνετε

Αιγιαλίς (Αιγιάλη, 2285073393, από € 98 με πρωινό) Ξενοδοχείο-μπαλκόνι στο Αιγαίο, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από την Αιγιάλη. Καλύτερα δωμάτια οι σουίτες με υδρομασάζ και τα superior.
Απέραντο Γαλάζιο (Αιγιάλη, 2285073471, από € 40 χωρίς πρωινό. Προσφορά για τον Ιούνιο: € 190 το δίκλινο με αυτοκίνητο για ένα τετραήμερο) Περιποιημένο συγκρότημα 11 δωματίων με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και υδρομασάζ 8 ατόμων στην αυλή. Στο ωραίο υπαίθριο café οργανώνουν τον Αύγουστο pasta party με ζυμαρικά που φτιάχνονται επιτόπου.
Anemolithi (Βρούτσης, 1 χλμ. από την Αρκεσίνη, 2285072040, από € 75 με πρωινό) Καλόγουστο συγκρότημα διαμερισμάτων, ιδανικό για διακοπές χαλάρωσης, με θέα στο Αιγαίο από ψηλά. Ευρύχωρα στούντιο με πολυκουζινάκι και πριβέ αυλές με καλαμωτές αλλά κι εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας.
Aqua Petra (Άγιος Παύλος, 2285073011, από € 50 με πρωινό) Τριάντα ευρύχωρα και καλόγουστα διαμερίσματα πάνω στην παραλία. Πλούσιο πρωινό και οικογενειακή φροντίδα.
Εμπροστιάδα (Χώρα, 2285071814, από € 50 χωρίς πρωινό) Καλόγουστος ξενώνας, σαν παραδοσιακό αμοργιανό σπίτι, μέσα σε πράσινη αυλή. Highlight τα σιδερένια κρεβάτια με κουνουπιέρες και οι αποκρέβατοι (υπερυψωμένα ξύλινα κρεβάτια σε εσοχή).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.