48 ώρες στην Αγία Άννα της Εύβοιας

Καταπράσινη, με όμορφες και μεγάλες παραλίες, η Αγία Άννα στη Βόρεια Εύβοια, παραμένει η πιο εύκολη λύση του Αθηναίου γουικέντερ. Η Μαρία Κρύου πέρασε ένα Σαββατοκύριακο που τα είχε όλα: relax και δράση με βάση το Thalatta Seaside Hotel.

48 ώρες στην Αγία Άννα της Εύβοιας

Καταπράσινη, με όμορφες και μεγάλες παραλίες, η Αγία Άννα στη Βόρεια Εύβοια, παραμένει η πιο εύκολη λύση του Αθηναίου γουικέντερ. Η Μαρία Κρύου πέρασε ένα Σαββατοκύριακο που τα είχε όλα: relax και δράση με βάση το Thalatta Seaside Hotel.

Το ξενοδοχείο

48 ώρες στην Αγία Άννα της Εύβοιας - εικόνα 1

Στην «πλάτη» σας το καταπράσινο δάσος και μπροστά σας η απεραντοσύνη του Αιγαίου. Χτισμένο πάνω στην παραλία της Αγίας Άννας το Thalatta Seaside Hotel, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το ψαροχώρι είναι μια μικρή όαση χαλάρωσης και πολυτέλειας που την απολαμβάνεις στα ευρύχωρα, κομψά μίνιαλ δωμάτια αλλά και στο πλήρως εξοπλισμένο σπα που διαθέτει περιποιήσεις όπως αρωματοθεραπεία. Είναι η ιδανική βάση για διαμονή στη βορειοανατολική Εύβοια τόσο για οικογένειες όσο και για ζευγάρια. To Thalatta Seaside Hotel είναι ο παράδεισος των παιδιών εφόσον όλη την ημέρα τους δίνεται η δυνατότητα να απασχολούνται από ομάδα παιδαγωγών αλλά ταυτόχρονα είναι και ο παράδεισος των γονιών οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν ήσυχοι το κολύμπι στην πισίνα ή στην παραλία. Υπάρχει η δυνατότητα babysitting, ένα ειδικά σχεδιασμένο παιδικό γευστικό μενού ενώ μέσα στον Ιούνη θα λειτουργήσει ένας ολοκαίνουργιος παιδότοπος. Καλή εντύπωση μας έκαναν και τα κοκτέιλ. Ο μπάρμαν του ξενοδοχείου ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις των mixologists, που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε φουλ ανάπτυξη διεθνώς, παίζει γερή μπάλα στα κοκτέιλ, προκαλώντας μας να δοκιμάσουμε τα προχωρημένα ποτά τους και να τα βάλουμε-γιατί όχι-δίπλα στα φαγητά μας, αντί του κρασιού. Επίσης, το ξενοδοχείο ετοιμάζει μες στον Ιούνιο παραθαλάσσια ταβέρνα. Thalatta Sea Side Hotel, Παράλια Άγιας Άννας 22270/97397, 97396, από € 100 (τσεκάρετε τις ειδικές προσφορές για οικογένειες και weekend για δύο).

Βόλτα στην Αγία Άννα

Ιούλιο και Αύγουστο το γραφικό ψαροχώρι μεταμορφώνεται σε ένα πολυσύχναστο παραθεριστικό θέρετρο. Οι ταβέρνες, τα καφέ αλλά και η παραλία ακριβώς μπροστά στον οικισμό ζουν τον καλοκαιρινό παλμό. Το καλό είναι πως η βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Άννας μετρά πολλά χιλιόμετρα οπότε δεν αποκλείεται η ιδιωτικότητα, ενώ πάντα είναι ωραίο να τη διασχίσεις από τη μια άκρη στην άλλη με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Περπάτημα στους καταρράκτες του Δρυμώνα

48 ώρες στην Αγία Άννα της Εύβοιας - εικόνα 2

Στα 10 χλμ από τη θάλασσα της Αγίας Άννας ακολουθώντας ένα φιδογυριστό αδφαλτόδρομο μπορείτε να βρεθείτε στο απόλυτο ορεινό τοπίο μέσα σε κωνοφόρα, δέντρα, μικτό δάσος ελάτης και μαύρης πεύκης, μικρούς καταρράκτες και γαλαζοπράσινες κολυμπήθρες που σχηματίζονται από τα νερά πάνω στην κοίτη του ρέματος Σηπιάς αλλά και σε πλατώματα ιδανικά για πικ νικ. Η κατεύθυνση που πρέπει να πάρετε είναι προς Κερασιά και Παπάδες. Μόλις δείτε την πινακίδα σταματήστε και περπατήστε στο καλοσχηματισμένο μονοπάτι που ξεκινά δίπλα από τον ασφαλτόδρομο.

Για καφέ στη Λίμνη Ευβοίας

Η αμφιθεατρικά χτισμένη παραθαλάσσια Λίμνη είναι ένας από τους must τουριστικούς προορισμούς του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας μετά την Κρήτη και με κάποιο τρόπο καταφέρνει να διατηρεί τη γραφικότητα της. Δεν βρίσκεται μακριά από την Αγία Άννα. Αξίζει να περπατήσετε στα σοκάκια του οικισμού ανάμεσα στα νεοκλασικά λευκά σπίτι με τις κεραμμοσκεπές και να καταλήξετε στην παραλία για να απολαύσετε ένα καφεδάκι στην προκυμαία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.