Ski weekend στο Χελμό

Από τα χαμένα στο δάσος Κλουκινοχώρια μέχρι τα ξενύχτικα στέκια των Καλαβρύτων και το δραστήριο χιονοδρομικό, ο Χελμός έχει (white) fun για όλους: ερωτευμένους που θέλουν να ρομαντζάρουν, παρέες με διάθεση για δράση και, φυσικά, σκιέρ με freestyle διαθέσεις.

Ski weekend στο Χελμό

Από τα χαμένα στο δάσος Κλουκινοχώρια μέχρι τα ξενύχτικα στέκια των Καλαβρύτων και το δραστήριο χιονοδρομικό, ο Χελμός έχει (white) fun για όλους: ερωτευμένους που θέλουν να ρομαντζάρουν, παρέες με διάθεση για δράση και, φυσικά, σκιέρ με freestyle διαθέσεις.

Καλάβρυτα ή Ζαρούχλα; Εξαρτάται με τι διάθεση έρχεσαι. Οι σκιέρ ας προτιμήσουν τα πρώτα, για σίγουρη πρόσβαση στο χιονοδρομικό (με τα χιόνια ο ασφαλτόδρομος που το συνδέει με τη Ζαρούχλα είναι συχνά κλειστός) και για κλασικές διαδρομές: περαντζάδα στον κεντρικό πεζόδρομο (τουλάχιστον για εκείνες τις χυλοπίτες και τα γλυκά από το κατάστημα Χελμός και το γλυκό ροδοζάχαρη του Ερμείδη), ραχάτι στα café-bars «Μοντάνα», «Σλάλομ», «Χόβολη» και στη «Σοκολατερί», νυχτερινές εξορμήσεις με ροκιές στο ιστορικό «Σκηνικό» και στην μπιραρία «Barrel», μαγειρευτά και γουρουνόπουλο στην ταβέρνα «Βαρβιτσιώτης»... Αλλά αν η παρέα προτιμά το καλό κρασί με υπόκρουση τζαζ, σας βλέπω να κολλάτε στο wine bar «Οινέας». Για τους πρωτάρηδες το tour στα πέριξ περιλαμβάνει στάσεις στο Μέγα Σπήλαιο, στη μονή Αγίας Λαύρας, στο μνημείο και στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την αγαπημένη βόλτα με τον οδοντωτό στο φαράγγι του Βουραϊκού, εκτός κι αν συνεχίσετε προς το Σπήλαιο Λιμνών και -γιατί όχι;- για πέστροφα στο Πλανητέρο (η ομώνυμη ταβέρνα τη μαγειρεύει τα μεσημέρια με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, μεταξύ των οποίων η απίστευτη βερσιόν amandin, με αμύγδαλα και λάδι).

Ski weekend στο Χελμό - εικόνα 1
Το χιονοδρομικό του Χελμού είναι το πιο δραστήριο της Ελλάδας

Αγαπημένος προορισμός για τη νεολαία, το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων δεν σταματά να εξελίσσει το fun προφίλ του: καταβάσεις με σαμπρέλες στο νέο tubes park, βελτιώσεις στο snow park για freestyle γλίστρες ακόμη και με μικρότερη χιονοκάλυψη αλλά και το ανακαινισμένο σαλέ, που από φέτος θα δίνει έμφαση στις τοπικές συνταγές (σούπες και χυλοπίτες). Και δεν χρειάζεστε καν αυτοκίνητο: η μετάβαση με το snow bus από την Αθήνα, την Κόρινθο και την Πάτρα κοστίζει € 15 (μετ’ επιστροφής) και σας εξασφαλίζει € 5-10 έκπτωση στο εισιτήριο του χιονοδρομικού. Μάλιστα, τα εξαιρετικά all inclusive πακέτα τους (διαμονή, φαγητό, ενοικίαση εξοπλισμού και ski pass) ισχύουν και τα σαββατοκύριακα.

Ski weekend στο Χελμό - εικόνα 2
Μπλουζ και ροκιές στο μπαρ «Στο Ρέμα» στη Ζαρούχλα

Όταν πάλι το σενάριο της εξόρμησης γράφει «μαρσαρίσματα σε βαθύσκιωτα δάση ή χαλάρωση σε γαλήνια χωριά», παίρνουμε δρόμο για τα Αροάνια, με πρώτο σταθμό τη Ζαρούχλα. Στη ρεματιά του ποταμού Κράθη, μέσα σε καστανιές, καρυδιές, πλατάνια κι έλατα, μας φτιάχνει για χαλαρούς περιπάτους μέχρι την Αγία Τριάδα. Και όταν πιάσει ψύχρα, μπαίνουμε για φαγητό στον «Μαχαίρα» και στον «Γιάννη» στον κεντρικό δρόμο και για προμήθειες στο μαγαζάκι παραδοσιακών προϊόντων της κ. Αριάδνης- κλείνουμε το βράδυ μας κυριολεκτικά «Στο Ρέμα», με σπιτικά γλυκά και ψαγμένες μουσικές.

Ski weekend στο Χελμό - εικόνα 3
Στο δάσος με τις γουρούνες

Καιρού επιτρέποντος, πάντως, must εδώ είναι οι εξορμήσεις με τετρακίνηση στους χωματόδρομους κι ευτυχώς ο Τάσος Μαστροκούκος από το συγκρότημα διαμονής κι εναλλακτικών δραστηριοτήτων «Νύμφες» έχει δημιουργήσει διάφορα προγράμματα για μικρούς και μεγάλους. Εμείς επιλέξαμε ασυζητητί το γύρο της Ζαρούχλας από τα βουνά και «χαθήκαμε» μέσα στα πανύψηλα έλατα και τα μαυρόπευκα, ώσπου αντικρίσαμε τη μαγευτική λίμνη Δόξα, επιστρέψαμε προς την Αγία Βαρβάρα με τα ερειπωμένα πέτρινα αρχοντικά, κάναμε στάση στα ξωκλήσια του Αγίου Παντελεήμονα και της Παναγίας των Καταφυγίων και συνεχίσαμε να κυκλώνουμε την κοιλάδα των Κλουκινοχωρίων λοξοδρομώντας κατά βούληση σε κάθε χωριό-μπαλκόνι. Περάσαμε από την Περιστέρα, δοκιμάσαμε τα κρεατικά στην cult ψησταριά «Ντίνος» στο Μεσορούγι, αλλά λίγο πριν από το Σόλο, όταν είδαμε την ταμπέλα που έγραφε Ύδατα Στυγός-Καστράκι-Πηγή Γκόλφως, μπήκαμε στο χωματόδρομο κυνηγώντας άλλους μύθους. Στη ρεματιά του Μαυρονερίου δίπλα μας κυλούσε, λέει, το αθάνατο νερό της Στύγας, που έκανε άτρωτο -πλην πτέρνας- τον Αχιλλέα, ενώ μια άλλη παράκαμψη μας έβγαλε στην πηγή όπου, σύμφωνα με το βουκολικό δραματικό ειδύλλιο του Περεσιάδη, φούντωσε το αίσθημα του Τάσου και της Γκόλφως!

Διαμονή

Ski weekend στο Χελμό - εικόνα 4
Georgio's V chalet

Georgio's V chalet (Καλάβρυτα, 26920/24600, 6944758595, από 90 με πρωϊνό) Πολύ όμορφο συγκρότημα σαλέ σε κτήμα μέσα στα έλατα, στο δρόμο προς το χιονοδρομικό. Θα απολαύσετε ωραία θέα από το επιβλητικό cafe και θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τη φύση και ακούγοντας τους ήχους της εξοχής (μέσα στο κτήμα υπάρχουν, άλογα, ελάφια και άλλα ζώα). Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ

Aphrodite's Inn (Αφροδίτη) (Καλάβρυτα, 26920/23600, από 75 με πρωνό) Από τους πρώτους διδάξαντες στην περιοχή με μεγάλα και άνετα δωμάτια μόλις 2 χλμ. από τα Καλάβρυτα, μέσα στο ελατόδασος του Χελμού, σε απόλυτη επαφή με τη φύση. Οι φυσιολάτρες θα βρουν άλογα για ιππασία αλλά και ελάφια.

Hotel Helmos Kalavrita (Καλάβρυτα, 2692029222, από € 60) Εμβληματικό ξενοδοχείο στην πλατανόφυτη Πλατεία Ελευθερίας. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα σε minimal chic στιλ, ενώ οι έξι σουίτες στις σοφίτες φιλοξενούν μέχρι 4 άτομα.

Kalavryta Canyon Hotel & Spa (Καλάβρυτα, 2692022004, από € 75) Μοντέρνας αρχιτεκτονικής ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, με μεγάλα δωμάτια, θαυμάσιες σουίτες-μεζονέτες, βιομηχανικό ντιζάιν στο lobby, μεγάλο cafe και μικρό, συμπαθητικό spa.

Νύμφες (Ζαρούχλα, 2696033383, 6936110532, από € 80) Πέντε αυτόνομα σαλέ με τζάκια σε συγκρότημα σχεδιασμένο για οικογενειακές διακοπές και δραστηριότητες στη φύση.

Styga Mountain Resort (Ζαρούχλα, 2696031431, από € 80) Προσεγμένο πέτρινο συγκρότημα στο πιο ψηλό σημείο του χωριού, με 22 δωμάτια -τα μισά με τζάκι-, εστιατόριο και πολλές γωνιές χαλάρωσης.

Όλα τα must-see στα Καλάβρυτα εδώ και στη Ζαρούχλα εδώ

Περισσότερες προτάσεις διαμονής στα Καλάβρυτα εδώ και τη Ζαρούχλα εδώ

Περισσότερες προτάσεις φαγητού στα Καλάβρυτα εδώ και τη Ζαρούχλα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.