Ξενοδοχεία για Βαλεντίνους

Τι κι αν ο φτερωτός θεός του έρωτα αποφάσισε φέτος να εκτοξεύσει τα βέλη του μεσοβδόμαδα; Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές που… αλιεύσαμε, πάρτε το ταίρι σας και φύγετε για ένα φουλ ρομαντικό weekend!

Ξενοδοχεία για Βαλεντίνους

Τι κι αν ο φτερωτός θεός του έρωτα αποφάσισε φέτος να εκτοξεύσει τα βέλη του μεσοβδόμαδα; Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές που… αλιεύσαμε, πάρτε το ταίρι σας και φύγετε για ένα φουλ ρομαντικό weekend!

Ήπειρος: ερωτευμένοι με τη φύση

Ξενοδοχεία για Βαλεντίνους - εικόνα 1
Διακριτική πολυτέλεια και θέα στους Πύργους της Αστράκας συνδυάζει το ολοκαίνουργιο «Aberratio Boutique Hotel» στην Αρίστη

Απέναντι από τους Πύργους της Αστράκας, σε ένα κτήμα 5 στρ., το «Aberratio Boutique Hotel» είναι η νέα πολυτελής άφιξη στην Αρίστη του Ζαγορίου. Στα 12 δωμάτια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση τόσο στην ποιοτική επίπλωση με νότες ρομαντισμού όσο και στα αναπαυτικά συστήματα ύπνου (CocoMat). Δύο σαλόνια με αναπαυτικούς καναπέδες και περίτεχνα ταβάνια (ένα με τζάκι, το άλλο με βιβλιοθήκη) και η τραπεζαρία μοναστηριακού τύπου συμπληρώνουν την εικόνα, ενώ η κουζίνα σερβίρει παραδοσιακά πιάτα κατόπιν συνεννόησης (πακέτο 3 διανυκτερεύσεων στην τιμή των 2 σε δίκλινο δωμάτιο με τζάκι € 190, 2653042202).

Ξενοδοχεία για Βαλεντίνους - εικόνα 2
Στο «Amaryllis Luxury Guesthouse» στα Ζαγοροχώρια, θα γιορτάσετε τον Άγιο των ερωτευμένων σε περιβάλλον... γαλλικής εξοχής

Το «Amaryllis Luxury Guesthouse» στα Άνω Πεδινά ενδείκνυται για ρομάντζο με ατμόσφαιρα γαλλικής εξοχής. Τα δωμάτια, σε γήινα πατιναρισμένα χρώματα, διαθέτουν γαλλικά έπιπλα, φωτιστικά-αντίκες, κρεβάτια με σκαλιστό κεφαλάρι και σατέν σεντόνια καθώς και μαρμάρινα μπάνια με χειροποίητους καθρέφτες. Πέρα από το σαλόνι με το μεγάλο τζάκι, στο σκηνικό χαλάρωσης συμβάλλει και η πολυεπίπεδη αυλή 400 τ.μ. που αγκαλιάζει τα 3 κτίρια (πακέτο 2 διανυκτερεύσεων με € 195, 3 με € 285 και 4 με € 370, όλα με πρωινό, welcome drink, late check out και δώρο μία φιάλη Asti Martini, 2653071132).

Ξενοδοχεία για Βαλεντίνους - εικόνα 3
Η εσωτερική αυλή του «Αυραγόνιο» ατενίζει την κορυφή της Γκαμήλας από το Μεγάλο Πάπιγκο

Από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής στην περιοχή, ο ξενώνας «Αυραγόνιο» στο Μεγάλο Πάπιγκο αποτελείται από 23 αυτόνομες κατοικίες διαφόρων μεγεθών με τζάκι και περίσσεια καλού γούστου, που χτίστηκαν από ντόπιους μάστορες της πέτρας. Υπέροχη η εσωτερική αυλή με το πηγάδι στη μέση, προσφέρεται για χάζι στην κορυφή της Γκαμήλας, η οποία ορθώνει το παράστημά της ακριβώς απέναντι. Στο ίδιο ύφος και το καφέ-μπαρ που λειτουργεί λίγα μέτρα πιο κάτω (€ 85 για κατοικία των 50-60 τ.μ., 2653041129).

Διατηρώντας ανέπαφα στοιχεία του παραδοσιακού αρχοντικού στο οποίο στεγάζεται (όπως το χαγιάτι, οι ζεματίστρες και οι τοιχογραφίες), ο ξενώνας «Παιώνια» στο Δελβινάκι Πωγωνίου αποπνέει θαλπωρή και μεγαλοαστική πολυτέλεια. Ιδιαίτερα ρομαντική η μπίμιτσα, το θολωτό υπόγειο του ξενώνα που έχει μετατραπεί σε ένα μοναστηριακού τύπου καθιστικό με τζάκι. Τα δωμάτια είναι ψηλοτάβανα και ποιοτικά επιπλωμένα σε παραδοσιακό στιλ, ενώ τα περισσότερα διαθέτουν τζάκι (€ 60 και € 50 για άνω 2 διανυκτερεύσεων, 2657022007).

Πήλιο: αρχοντικά για δύο

Ξενοδοχεία για Βαλεντίνους - εικόνα 4
Τα στοιχεία ντιζάιν δεν λείπουν ούτε από το μπαρ του «Valeni Boutique Hotel» στην Πορταριά

Το «Αρχοντικό Σακαλή» στις Πινακάτες στεγάζεται σε ένα μεγάλο αρχοντικό-υπόδειγμα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με φοβερή θέα στις Σποράδες και στο Τρίκερι. Τα δωμάτια είναι μεγάλα και κομψά, με χειροποίητα χαλιά κι έπιπλα εποχής, ενώ τα πακέτα διαμονής περιλαμβάνουν πριβέ χρήση των εγκαταστάσεων του spa συνοδεία κεριών και μουσικής (1 διανυκτέρευση με μισάωρη χρήση spa € 90, πακέτο 2 διανυκτερεύσεων με € 170 και 3 με € 240, και τα δύο με ωριαία χρήση spa, 2423086560).

Στο «Valeni Boutique Hotel» στην είσοδο της Πορταριάς η αύρα πολυτέλειας, η ξεκούραστη αισθητική και οι ντιζαϊνάτες πινελιές δημιουργούν ένα ξεχωριστό σύνολο για ορεινές αποδράσεις υψηλού επιπέδου. Οι τιμές ξεκινούν από € 108 ανά ημέρα για δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνουν πρωινό, χρήση των εγκαταστάσεων του ατμοσφαιρικού spa (πισίνα, υδρομασάζ, γυμναστήριο) και welcome drink, ενώ ένα πλήρες γεύμα για δύο στο πολύ καλό εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρεται στα € 28 (2428090206).

Ξενοδοχεία για Βαλεντίνους - εικόνα 5
Δείπνα αυστηρά για δύο έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες

Επίσης στην Πορταριά, το «Pelion Resort» μοιάζει με πηλιορείτικο χωριό έτσι όπως απλώνεται σε δύο κεντρικά κτίρια που φιλοξενούν τους κοινόχρηστους χώρους (μπαρ, εστιατόριο, καθιστικά με τζάκι, spa) κι επιμέρους που στεγάζουν δωμάτια διαφόρων τύπων. Ειδικά για τους αναγνώστες του «α» ισχύει επιπλέον έκπτωση 10% στα πακέτα 2 (αρχική τιμή € 130) και 3 διανυκτερεύσεων (αρχική τιμή € 180), όπως και καλωσόρισμα στο δωμάτιο με ένα μπουκάλι κρασί (2428099990).

Για όσους επιθυμούν απόδραση ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το προσεγμένο ξενοδοχείο «Κρίτσα» στην άκρη της πλατείας της Πορταριάς προσφέρει μία διανυκτέρευση για δύο άτομα, ένα μπουκάλι κρασί και σοκολατάκια ως δώρο υποδοχής, δείπνο 3 πιάτων στο εστιατόριό του, πλήρες πρωινό στο κρεβάτι και late check out κατόπιν διαθεσιμότητας στα € 98. Για τους weekenders ισχύει πακέτο 2 διανυκτερεύσεων με πρωινό και late check out με € 50 το άτομο (2428099121).

Αν πάλι θέλετε να ξυπνάτε το πρωί ατενίζοντας τη θάλασσα από ψηλά και να απολαμβάνετε το πρωινό σας μέχρι αργά, το «Αρχοντικό Έλντα», σε καταπράσινο ύψωμα στον Άγιο Δημήτριο, είναι αυτό που ψάχνετε. Ειδικά γι’ αυτές τις ημέρες υπάρχει πακέτο 2 διανυκτερεύσεων σε διαμέρισμα-στούντιο με τζάκι, πρωινό, απογευματινούς καφέδες κι ένα μπουκάλι κρασί για καλωσόρισμα με € 120 ή € 165 σε σουίτα με τζάκι και τις ίδιες παροχές (2426031422).

Ένα πέτρινο καλντερίμι οδηγεί στο «Αρχοντικό Ταφύλλη», ένα γλυκύτατο πέτρινο ξενώνα στον Άνω Βόλο, χωμένο στο πράσινο. Ρομαντικά διακοσμημένα τα δωμάτια (κάποια κρεβάτια έχουν σκαλιστό κεφαλάρι και άλλα ουρανό), ενώ αυτά του πρώτου ορόφου χαρίζουν πανοραμική θέα στον Βόλο και τον Παγασητικό. Το πρωινό σερβίρεται μέχρι αργά στην ξύλινη τραπεζαρία με το τζάκι, δίπλα στο οποίο θα απολαύσετε κι ένα ποτήρι κρασί που εμφιαλώνεται στην κάβα του ξενώνα (€ 60, 2421049844).

Πελοπόννησος: νέοι προορισμοί, κλασικές αγάπες

Το «Κυρίμαι» βραβεύτηκε προσφάτως ως Best Historic Hotel by the Water – και δικαίως, αφού στεγάζεται σε ένα πανέμορφο μανιάτικο κτίριο του 1870 πάνω στη θάλασσα στον Γερολιμένα. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό, ωστόσο σε όλα πρωταγωνιστούν τα παλ χρώματα, τα ξύλινα πατώματα και τα αέρινα υφάσματα. Ισχύουν πακέτα διαμονής 2 διανυκτερεύσεων σε classic double στα € 180 και σε superior double στα € 300, που περιλαμβάνουν πρωινό και γεύμα στο εστιατόριο του ξενώνα του οποίου την κουζίνα επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης (2733054288).

Το νέο boutique hotel «Citta dei Nicliani» προτείνει διαμονή με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε έναν πύργο ιστορικής σημασίας στην ανερχόμενη Κοίτα της Μάνης. Ιδανικό για ζευγάρια το δωμάτιο 7, με κρεβάτι στη σοφίτα. Αυτές τις ημέρες η οικογένεια Σέψα θα καλωσορίσει τους ερωτευμένους με έναν αφρώδη οίνο και θα προσφέρει ένα γεύμα (χωρίς τα ποτά) στο πολύ καλό εστιατόριο του ξενώνα (ισχύει πακέτο 2 διανυκτερεύσεων με € 160 και η τρίτη στα € 50, 2733051827).

Ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό σπίτι του 19ου αιώνα κι ένας νεόκτιστος πέτρινος πύργος αποτελούν τον ξενώνα «Πετρίτης Mani Guest House», που αγναντεύει τη θάλασσα και το Κάστρο της Κελεφάς από την κορυφή του Οιτύλου. Ζεστά και πολυτελή τα δωμάτια, που εξοπλίζονται με βραβευμένα στρώματα, ποιοτικά κλινοσκεπάσματα και βιολογικά προϊόντα στα μαρμάρινα λουτρά, ενώ η οικογένεια Γριβαία θα υποδεχτεί τους καλεσμένους της με ένα μπουκάλι κρασί και πλατό αλλαντικών (€ 80, 2733052600, 6976195448).

Ψηλοί πέτρινοι μαντρότοιχοι περικλείουν το «Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη», που υψώνεται σαν πυργόσπιτο στο κέντρο του Λεωνιδίου. Η προσεγμένη ανακαίνιση του αρχοντικού με τη μακραίωνη ιστορία διατήρησε τα χαγιάτια, τις περίτεχνες καμινάδες, τα υπέρθυρα, τα ζωγραφισμένα ταβάνια και τις εντυπωσιακές ελικοειδείς σκάλες κι έδωσε ζεστά και ατμοσφαιρικά δωμάτια, όπου η πέτρα και το ξύλο συνδυάζονται με στρώματα CocoMat, λευκά είδη Guy Laroche και amenities Apivita (πακέτο 3 διανυκτερεύσεων με € 150 κι ένα μπουκάλι κρασί δώρο, 2757022476).

Ένα οικογενειακό αρχοντικό του 1900 στo Ελληνικό Αρκαδίας και το παράσπιτό του (πλέον λειτουργεί ως σουίτα) μετατράπηκαν στον ξενώνα «Γόρτυς». Τόσο τα σοφιστικέ δωμάτια σε γήινους τόνους όσο και ο μεγάλος κήπος δημιουργούν ένα άκρως ρομαντικό περιβάλλον χαλάρωσης με αύρα εξοχής. Ισχύουν πακέτα 2 διανυκτερεύσεων σε superior δίκλινο στα € 160, σε σοφίτα με ηλεκτρικό τζάκι στα € 200 και στη σουίτα στα € 260, όλα με δώρο ένα μπουκάλι κρασί και φρούτα, για κρατήσεις μέχρι 10/2 (2791031040).

Ξενοδοχεία για Βαλεντίνους - εικόνα 6
Σε απόσταση αναπνοής από τον Μυστρά, ο «Ξενώνας Μαζαράκη» προσφέρεται για ρομαντικές αποδράσεις με αύρα... βυζαντινή

Σε μια κατάφυτη περιοχή με πολλές πηγές στο χωριό Πικουλιάνικα, το πιο κοντινό στον Μυστρά, ο «Ξενώνας Μαζαράκη» μοιράζεται σε 6 πέτρινες κατοικίες. Κάθε δωμάτιο είναι ξεχωριστό, όλα όμως υπηρετούν την country style αισθητική, ενώ η θέα από τα μπαλκόνια φτάνει μέχρι τον Μυστρά, τον Ταΰγετο και την κοιλάδα του Ευρώτα. Το πρωινό έρχεται στο δωμάτιο σε καλάθι όποτε το θελήσετε (€ 80, στις 2 διανυκτερεύσεις άλλη μία δώρο, μπουκάλι κρασί κατά την άφιξη, 2731020414).

Ξενοδοχεία για Βαλεντίνους - εικόνα 7
Το πακέτο «Be My Valentine» είναι ό,τι πρέπει για να γνωρίσετε το καινούργιο spa του «Alkyon Resort» στο Βραχάτι

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το «Alkyon Resort Hotel & Spa» γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο μέχρι τις 28/2 με το πακέτο «Be my Valentine» που κοστίζει €124 και περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινο executive δωμάτιο, πλούσιο πρωινό και ρομαντικό δείπνο για δύο, ένα μπουκάλι κρασί και σοκολατάκια στο δωμάτιο, ελεύθερη χρήση των εγκαταστάσεων του spa και του γυμναστηρίου, 20% έκπτωση στις θεραπείες προσώπου και σώματος, late check out κατόπιν διαθεσιμότητας και δυνατότητα επιλογής του «spa package for 2» διάρκειας 90΄στην ειδική τιμή των €150. (2741052010).

Εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό, όλες οι τιμές (πακέτων ή ανά ημέρα) αφορούν διαμονή σε στάνταρ δίκλινο δωμάτιο, περιλαμβάνουν πρωινό και ισχύουν 14-17/2.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.