Aristi Mountain Resort

Για όσους δεν… ροκάνισαν το υπόλοιπο της άδειας τους τα Χριστούγεννα, τα Ζαγοροχώρια είναι ό,τι πρέπει αυτήν την εποχή για ένα long weekend χαμένο στη φύση και στο… τσίπουρο, με την Αρίστη ως στρατηγική αφετηρία για ολόλευκες διαδρομές.

Aristi Mountain Resort

Για όσους δεν… ροκάνισαν το υπόλοιπο της άδειας τους τα Χριστούγεννα, τα Ζαγοροχώρια είναι ό,τι πρέπει αυτήν την εποχή για ένα long weekend χαμένο στη φύση και στο… τσίπουρο, με την Αρίστη ως στρατηγική αφετηρία για ολόλευκες διαδρομές.

Aristi Mountain Resort - εικόνα 1
«Aristi Mountain Resort»

Θα άξιζε να μείνει κάποιος στο «Aristi Mountain Resort» (μέλος πλέον της Hotel Brain και των Small Luxury Hotels) στην κορυφή της Αρίστης και μόνο για την εξαιρετική του θέα στο χαρακτηριστικό στριφογυριστό δρόμο που σκαρφαλώνει ακριβώς απέναντι στο Πάπιγκο αλλά και στους Πύργους της Αστράκας, που «ταλαιπωρούν» κάθε πρωί το ηλιακό φως μέχρι να του επιτρέψουν να απλωθεί τελικά στο χωριό. Όταν μιλάμε, βέβαια, για ένα mountain resort υψηλού επιπέδου, οι παροχές δεν περιορίζονται εκεί. Απλωμένο σε 5 παραδοσιακά σπιτάκια που μοιάζουν με φυσική προέκταση του χωριού, διαθέτει 18 ευρύχωρα δωμάτια με πολυτελείς νότες και μιαν αίσθηση ότι φιλοξενείσαι σε σπίτι φίλων στο βουνό: ξύλινα πατώματα, πέτρινοι τοίχοι, ποιοτικά έπιπλα, μεγάλες ντουλάπες και μπάνια με μαλακά μπουρνούζια αλλά και πολλά amenities του Κορρέ. Στο τέλος μιας ημέρας γεμάτης βόλτες στα γύρω χωριά, η καλοκουρδισμένη ομάδα των ανθρώπων του ξενοδοχείου –με αρχηγό τον πανταχού παρόντα Δημήτρη Πετειναρέλη– θα φροντίσει για ό,τι χρειαστείτε: από στιγμές χαλάρωσης στους αναπαυτικούς καναπέδες του lobby δίπλα στο τζάκι μέχρι συνεδρίες σουηδικού μασάζ και πριβέ χρήση των εγκαταστάσεων του spa (πισίνα με ενεργό οξυγόνο και σύστημα αντίθετης ροής, τζακούζι και σάουνα). Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Salvia», όπου σερβίρεται και το πλούσιο σπιτικό πρωινό, εκτός από σούπες, σαλάτες, ζυμαρικά και πιάτα της ώρας, θα βρείτε και προτάσεις ημέρας, ενώ μεγάλη σημασία δίνεται στις τοπικές πρώτες ύλες (2653041330).

Extra Tips

Aristi Mountain Resort - εικόνα 2
«Dizaki»

Ο «Χριστόφορος» στον «Βίκο» σερβίρει παραδοσιακό ηπειρώτικο φαγητό (σούπες, πίτες, αγριογούρουνο κυνήγι, λεμονάτο αρνάκι, κρασάτο χοιρινό) από δικές του πρώτες ύλες. Must το θρασκί, κάτι σαν σπεντζοφάι σε πυρίμαχη πλάκα (2653042170).

Το «Dizaki» στα Άνω Πεδινά είναι ο καλόγουστος και ρομαντικός all day χώρος του Χρήστου και της Ηλέκτρας, που ξεκινάει από νωρίς με καφέ και φοβερό τιραμισού, συνεχίζει με παραδοσιακά πιάτα και κάποια ζυμαρικά και ξενυχτάει με χαλαρά ποτάκια (2653071121).

Εκδρομή

Aristi Mountain Resort - εικόνα 3

Το εναλλακτικό σενάριο έχει εκδρομή μέχρι το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, στην καρδιά της Πίνδου, με πίστες για σκιέρ και snowboarders όλων των επίπεδων αλλά κι εκδρομές με χιονορακέτες και snowmobile ( www.vasilitsa.com ).

Τι να κάνετε στα Ζαγοροχώρια εδώ
Περισσότερες προτάσεις φαγητού στα Ζαγοροχώρια εδώ και εδώ
Περισσότερες προτάσεις διαμονής στα Ζαγοροχώρια εδώ και εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.