Ορεινή Αρκαδία update

All time classic προορισμός για τους Αθηναίους, το Μαίναλο προσφέρει σενάρια για εξορμήσεις σε κάθε τύπο ταξιδιώτη και δεν παύει να μας ιντριγκάρει με νέες αφίξεις.

Ορεινή Αρκαδία update

All time classic προορισμός για τους Αθηναίους, το Μαίναλο προσφέρει σενάρια για εξορμήσεις σε κάθε τύπο ταξιδιώτη και δεν παύει να μας ιντριγκάρει με νέες αφίξεις.

Ορεινή Αρκαδία update - εικόνα 1
To χιονοδρομικό στο Μαίναλο.

Πετρόχτιστα χωριά και μοναστήρια-αετοφωλιές, ποτάμια για να τραβήξεις κουπί και πλαγιές για σλάλομ, πολυτελή resorts, ρομαντικοί ή και παρεΐστικοι ξενώνες: δύο ώρες από την Αθήνα, πώς να αρνηθείτε ένα long weekend στο Μαίναλο; Το καλύτερό σενάριο θα ήταν να φτάσετε νωρίς στα Κάψια, για να χαρείτε τον πολύχρωμο διάκοσμο του σπηλαίου. Συνεχίστε για κατσικάκι λαδορίγανη και αγριογούρουνο τηγανιά στην ταβέρνα «Τα Κόκκινα Πιθάρια» στη Βυτίνα. Η νύχτα σας θα μπορούσε να κλείσει ευχάριστα στη Δημητσάνα: από φέτος το συμπαθέστατο café-bar «Τρεις Λαλούν» ανοίγει και τις καθημερινές (εκτός Τετάρτης), από τις 4 το απόγευμα, σερβίροντας ωραιότατα γλυκά και καινούργια πιάτα, ενώ για τους λάτρεις του... ελληνικού ξενυχτιού επαναλειτουργεί το θρυλικό «Μπαρουτάδικο». Στα λιθόστρωτα καλντερίμια της Δημητσάνας επιβάλλεται και μια πρωινή βόλτα ανάμεσα στα αρχοντικά, στην ιστορική βιβλιοθήκη και στο μικρό εκκλησιαστικό μουσείο στο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Μόνο βγείτε με περιπατητική περιβολή: το φαράγγι του Λούσιου θα σας παρασύρει με το «τραγούδι» του μέχρι τις ιστορικές μονές. Και αν την έχετε ήδη επιχειρήσει την πεζοπορία από τη μονή Φιλοσόφου μέχρι τη μονή Προδρόμου και την Αρχαία Γόρτυνα, προχωρήστε παρακάτω.

Ορεινή Αρκαδία update - εικόνα 2
Το «Τρεις Λαλούν» στη Δημητσάνα παραμένει το πιο σοφιστικέ meeting point για καφέ ή ποτό.

Το μονοπάτι περνά κάτω από τις μονές Καλαμίου και καταλήγει στη γέφυρα του Ατσίχολου, απ’ όπου με ένα ταξί θα φτάσετε γρήγορα στην Καρύταινα με το φράγκικο κάστρο και το πέτρινο γεφύρι. Καινούργιο μονοπάτι που βγαίνει στη μονή Προδρόμου έχει ανοιχτεί και από τη Στεμνίτσα. Όσες φορές κι αν έχω έρθει εδώ, δεν χορταίνω να χαζεύω τα επιβλητικά πυργόσπιτά της, να περπατώ στα καλντερίμια που περνούν κάτω από τις καμάρες των σπιτιών και χάνονται μέσα στις καρυδιές, να ανακαλύπτω τις παμπάλαιες εκκλησίες και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα (στο κατάστημα της Κούλας Γκριντζιά και το Παντοπωλείον Εν Στεμνίτσα). Όταν έρθει η ώρα για καφέ, ακολουθήστε τους ντόπιους: ανάλογα με την ώρα, ξέρουν πού θα κυνηγήσουν τις ζεστές ακτίνες του ήλιου και μην πείτε όχι σε ένα μυγδαλάτο (ή και δύο)^ μπορεί το all time classic καφενείο «Γερουσία» να άλλαξε χέρια, κράτησε όμως τις γλυκές παραδόσεις. Για ποτό μπορείτε να ποντάρετε στο «Καθολικό», το οποίο θα οργανώσει και γιορτινό ρεβεγιόν με φαγητό και μουσική. Αν βέβαια το μάτι σας πεθύμησε... θάλασσα, υπάρχει και γι’ αυτό πρόβλεψη! Περάστε από τη Ζάτουνα (το χωριό της εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη), συνεχίστε προς την Παναγιά για πολύ καλές τοπικές γεύσεις στην ταβέρνα «Ζέρζοβα» και την ώρα που δύει ο ήλιος επιστρέψτε στον γλυκύτατο Βλόγγο και αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί στη Δυτική Πελοπόννησο και στο Ιόνιο. Ιδιαίτερη λύση για φαγητό και το Ψάρι – στις «Νοστιμιές των Γιαγιάδων» μαγειρεύουν θαυμάσια με υλικά της περιοχής.

Αν είστε φαν της δράσης, πάλι, 3 χλμ. από τη Στεμνίτσα προς το Ελληνικό, η φάρμα με τα άλογα της οικογένειας Αρβανίτη προσφέρει δράσεις για το κοινό, μαθήματα και βόλτες στη φύση, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και το δικό σας άλογο σε ένα κτήμα 50 στρ. με στάβλους, μανέζ και χώρους ελεύθερης βοσκής.
Το εναλλακτικό σενάριο επιστροφής που συνήθως ακολουθούμε, για να «μαζέψουμε» οξυγόνο, γράφει μια κυκλική ορεινή διαδρομή από τη Βυτίνα ή τη Στεμνίτσα με στάσεις στο ερειπωμένο Πυργάκι, στο εργαστήρι ξυλογλυπτικής του Χρήστου Σιμόπουλου στην Ελάτη, στο Λιμποβίσι των Κολοκοτρωναίων, στο Χρυσοβίτσι ή στην κουκλίστικη Αλωνίσταινα. Υπάρχει όμως κι εναλλακτική διαδρομή: να ανηφορίσουμε στα «αλπικά» Μαγούλιανα προτού πάρουμε τον κατήφορο για τη μισοβυθισμένη πέτρινη Γέφυρα της Κυράς στη λίμνη του Λάδωνα. Από την Αμυγδαλιά μέχρις εκεί είναι 7,5 χλμ. καλός χωματόδρομος, τον οποίο θα μπορούσατε να καλύψετε και χωρίς τετρακίνηση αν δεν έχει βρέξει ιδιαίτερα.

Διαμονή

Ορεινή Αρκαδία update - εικόνα 3
Ζεστή παραδοσιακή ατμόσφαιρα στο «Μπελλαίικο» στη Στεμνίτσα.

Arcadia Resort (Βυτίνα, 2795022330, από € 90) Νέα πολυτελής άφιξη στην περιοχή, 2 χλμ. από το κέντρο της Βυτίνας. Δωμάτια, σουίτες και μεζονέτες σύγχρονου ύφους και ανέσεων, με θέα στις βουνοπλαγιές, γυμναστήριο και προσεχώς spa. Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ

Αρχοντικό Καλτεζιώτη (Κάψια, 2710235822-3, από €100) Ξεχωριστό ορεινό resort με πολυτελείς σουίτες, ατμοσφαιρικούς κοινόχρηστους χώρους, καθιστικό με τζάκι και μπαρ, μικρό spa και συνεδριακό κέντρο. Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ

Γόρτυς (Ελληνικό, 2791031040, από €80) Καλαίσθητος ξενώνας 8 δωματίων σε ανακαινισμένο οικογενειακό αρχοντικό του 1900, με προδιαγραφές λειτουργίας φιλικές προς το περιβάλλον. Μίνιμαλ διακόσμηση, σε τόνους του λευκού και του γκρι, στα δωμάτια. Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ

Μπελλαίικο (Στεμνίτσα, 2795081286, από €80) Προσεγμένος ξενώνας σε αναπαλαιωμένο οίκημα του 17ου αιώνα. Σε προνομιακή θέση στο δάσος, προσφέρεται για χαλάρωση. Εξαιρετικό το σπιτικό πρωινό και φιλόξενη περιποίηση. Περισσότερα για το ξενοδοχείο εδώ

Hotel Vager (Λεβίδι, 2796022073, από €120) Ολοκαίνουργιο boutique hotel σε ένα αρχοντικό του 1843 που δεσπόζει στον ψηλότερο λόφο του χωριού. Τα 8 δωμάτια και οι 2 σουίτες (χωράνε μέχρι 4-5 άτομα) είναι ατμοσφαιρικά, με έπιπλα Κούρτης και αντίκες. Η βόλτα με τις γουρούνες Polaris στο δάσος με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη, είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία που δεν συναντάς στην ευρύτερη περιοχή.

Άρτεμις (Λεβίδι, 2796022600, από €50) Απλός και φιλόξενος οικογενειακός ξενώνας σε νεόκτιστο κτίριο στο κέντρο του χωριού.

Περισσότερα για τη Δημητσάνα εδώ

Περισσότερα για τη Στεμνίτσα εδώ

Περισσότερα για τη Βυτίνα εδώ

Περισσότερες προτάσεις διαμονής στη Δημητσάνα εδώ

Περισσότερες προτάσεις διαμονής στη Στεμνίτσα εδώ

Περισσότερες προτάσεις διαμονής στη Βυτίνα εδώ

Περισσότερες προτάσεις διαμονής στην υπόλοιπη Ορεινή Αρκαδία εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.