Sexy Laundry

3,5

Με πολύ ωραία χημεία πάνω στη σκηνή, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη προβληματίζουν και διασκεδάζουν, «παίζοντας» με τα αδιέξοδα μιας ερωτικής σχέσης.

Sexy laundry

Υπάρχουν μαγικές συνταγές για να κρατηθεί ζωντανός ένας γάμος; Πόσο βασικό ρόλο διαδραματίζουν ο έρωτας και η ερωτική επιθυμία σ’ ένα ζευγάρι παντρεμένο πολλά χρόνια; Η συγγραφέας Μισέλ Ριμλ ψάχνει τις απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν εκατομμύρια ζευγάρια και επιχειρεί να τις δώσει μέσα από το έργο της "Sexy Laundry". Για να το πετύχει, αναμειγνύει την κωμωδία με την ψυχανάλυση, το χιούμορ με το ρεαλισμό και, χρησιμοποιώντας ίσες αναλογίες, κλείνει το μάτι και ενίοτε διακωμωδεί με οίστρο πρόσωπα και καταστάσεις, δίχως όμως να ενδίδει στην ευκολία της φάρσας. 

Οι δύο ήρωές της, ο Λάρι και η Άλις, μετρούν 25 χρόνια έγγαμου βίου γεμάτου χαρές, λύπες, εκπλήξεις, αλλά και απογοητεύσεις. Χτυπημένοι από τη δύναμη της συνήθειας, αναζητούν τρόπους για να αναζωπυρώσουν το ερωτικό ενδιαφέρον ανάμεσά τους και, κάπως έτσι, αποφασίζουν να αφήσουν την ασφάλεια του σπιτιού και να ζήσουν την ερωτική περιπέτεια, σαν πρωτόβγαλτοι, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Συζητούν, διαφωνούν, αναρωτιούνται, θυμούνται όλα αυτά που τους χωρίζουν, αλλά και αυτά που τους ενώνουν και, το κυριότερο, με το εγχειρίδιο "Σεξ για αρχάριους" ανά χείρας ψάχνουν τις στάσεις, τους τρόπους και τις μεθόδους του καλού σεξ… Όμως υπάρχουν στ’ αλήθεια συνταγές γι’ αυτό; Η συγγραφέας πλάθει δύο πρόσωπα που καθένας θα αναγνώριζε, ένα ανδρόγυνο που καθρεφτίζει τη νοοτροπία της μεγαλοαστικής και μεσοαστικής τάξης, μέσα από διόλου σπάνια ενδοοικογενειακά τεκταινόμενα και ήθη.

Sexy Laundry
Βάσια Αναγνωστοπούλου

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, σε μια στρωτή σκηνοθεσία χωρίς εκπλήξεις, μας θυμίζει, αφενός, ότι το θέατρο αποτελεί μίμηση της πραγματικότητας –ο ηθοποιός παριστάνει πως είναι κάποιος άλλος και ο θεατής παρακολουθεί τη σύμβαση με τη χαρά εκείνου που κοιτάζει από την κλειδαρότρυπα–, αφετέρου δε ότι η κοινή πεποίθηση πως ορίζουμε τη ζωή μας είναι ίσως μια ψευδαίσθηση. Για παράδειγμα, οι ήρωες του "Sexy laundry" παλεύουν για την ευτυχία, την αγάπη και την ελευθερία. Είναι όμηροι της συνήθειας που ισοπεδώνει τις ερωτικές σχέσεις και τη στιγμή που κάνουν τον απολογισμό της ζωής τους καιροφυλακτούν σκέψεις και απωθημένα έτοιμα να πυρπολήσουν την ιερότητα του ζεύγους. Οι δύο πρωταγωνιστές επιστρατεύουν το παιγνιώδες χιούμορ. Ιδιαίτερα η Δάφνη Λαμπρόγιαννη επιδεικνύει απίστευτο μπρίο και νάζι στις χαριτωμένες σκηνές του έργου και μια μελαγχολία που συγκινεί στις στιγμές ψυχικής έντασης. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι πιο μετρημένος, βλέποντας το ρόλο με κατανόηση και συμπάθεια και στηριζόμενος στην ερμηνευτική αμεσότητα και την απλότητα. Δεν είναι μια παράσταση μόνο για ζευγάρια. Απευθύνεται σε όλους, καθώς, μέσα από τη φόρμα της κωμωδίας, δείχνει πώς ο αλληλοσεβασμός και η αγάπη μπορούν να θεραπεύσουν τον τραυματισμένο ψυχισμό ενός ανθρώπου και, στην περίπτωση των ζευγαριών, να σώσουν το γάμο τους. 

Περισσότερες πληροφορίες

Sexy laundry

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ζευγάρι προσπαθεί να σώσει τη σχέση μετά από 25 χρόνια γάμου, αναζητώντας νέους τρόπους για να την κρατήσει ζωντανή, στο πρωτόπαιχτο έργο της Καναδής συγγραφέα.

Κάππα

Κυψέλης 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αγλαΐα Παππά: "Κάθε συνάντηση με την Εκάβη, την Κασσάνδρα, την Ελένη είναι τύχη"

Πρωταγωνίστρια που καθηλώνει, η Αγλαΐα Παππά μάς μίλησε για την παράσταση "Τρωάδες" στο Tempus Verum και τη συνάντησή της με τη σκηνοθέτρια Violet Louise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
05/02/2023

Η "Έντα Γκάμπλερ" είναι η γνωμάτευση της εποχής μας

Το έργο του Ίψεν, που σκιαγραφεί ψυχαναλυτικά τον άνθρωπο του σήμερα, ανεβαίνει στη σκηνή του Bios.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Μεφίστο" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η εμπνευσμένη παράσταση από το έργο του Κλάους Μαν ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.

"Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι": Μια μυθική συνάντηση του Τζον Μάλκοβιτς με τον Τιμοφέι Κουλιάμπιν στη Στέγη

Από την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινάει η διεθνής περιοδεία της παράστασης που φέρνει στην ίδια παράσταση δύο ηθοποιούς παγκόσμιου βεληνεκούς και τον πλέον ανερχόμενο Ευρωπαίο σκηνοθέτη στο σπουδαίο έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές.

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"