Sexy Laundry

3,5

Με πολύ ωραία χημεία πάνω στη σκηνή, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη προβληματίζουν και διασκεδάζουν, «παίζοντας» με τα αδιέξοδα μιας ερωτικής σχέσης.

Sexy laundry

Υπάρχουν μαγικές συνταγές για να κρατηθεί ζωντανός ένας γάμος; Πόσο βασικό ρόλο διαδραματίζουν ο έρωτας και η ερωτική επιθυμία σ’ ένα ζευγάρι παντρεμένο πολλά χρόνια; Η συγγραφέας Μισέλ Ριμλ ψάχνει τις απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν εκατομμύρια ζευγάρια και επιχειρεί να τις δώσει μέσα από το έργο της "Sexy Laundry". Για να το πετύχει, αναμειγνύει την κωμωδία με την ψυχανάλυση, το χιούμορ με το ρεαλισμό και, χρησιμοποιώντας ίσες αναλογίες, κλείνει το μάτι και ενίοτε διακωμωδεί με οίστρο πρόσωπα και καταστάσεις, δίχως όμως να ενδίδει στην ευκολία της φάρσας. 

Οι δύο ήρωές της, ο Λάρι και η Άλις, μετρούν 25 χρόνια έγγαμου βίου γεμάτου χαρές, λύπες, εκπλήξεις, αλλά και απογοητεύσεις. Χτυπημένοι από τη δύναμη της συνήθειας, αναζητούν τρόπους για να αναζωπυρώσουν το ερωτικό ενδιαφέρον ανάμεσά τους και, κάπως έτσι, αποφασίζουν να αφήσουν την ασφάλεια του σπιτιού και να ζήσουν την ερωτική περιπέτεια, σαν πρωτόβγαλτοι, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Συζητούν, διαφωνούν, αναρωτιούνται, θυμούνται όλα αυτά που τους χωρίζουν, αλλά και αυτά που τους ενώνουν και, το κυριότερο, με το εγχειρίδιο "Σεξ για αρχάριους" ανά χείρας ψάχνουν τις στάσεις, τους τρόπους και τις μεθόδους του καλού σεξ… Όμως υπάρχουν στ’ αλήθεια συνταγές γι’ αυτό; Η συγγραφέας πλάθει δύο πρόσωπα που καθένας θα αναγνώριζε, ένα ανδρόγυνο που καθρεφτίζει τη νοοτροπία της μεγαλοαστικής και μεσοαστικής τάξης, μέσα από διόλου σπάνια ενδοοικογενειακά τεκταινόμενα και ήθη.

Sexy Laundry
Βάσια Αναγνωστοπούλου

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, σε μια στρωτή σκηνοθεσία χωρίς εκπλήξεις, μας θυμίζει, αφενός, ότι το θέατρο αποτελεί μίμηση της πραγματικότητας –ο ηθοποιός παριστάνει πως είναι κάποιος άλλος και ο θεατής παρακολουθεί τη σύμβαση με τη χαρά εκείνου που κοιτάζει από την κλειδαρότρυπα–, αφετέρου δε ότι η κοινή πεποίθηση πως ορίζουμε τη ζωή μας είναι ίσως μια ψευδαίσθηση. Για παράδειγμα, οι ήρωες του "Sexy laundry" παλεύουν για την ευτυχία, την αγάπη και την ελευθερία. Είναι όμηροι της συνήθειας που ισοπεδώνει τις ερωτικές σχέσεις και τη στιγμή που κάνουν τον απολογισμό της ζωής τους καιροφυλακτούν σκέψεις και απωθημένα έτοιμα να πυρπολήσουν την ιερότητα του ζεύγους. Οι δύο πρωταγωνιστές επιστρατεύουν το παιγνιώδες χιούμορ. Ιδιαίτερα η Δάφνη Λαμπρόγιαννη επιδεικνύει απίστευτο μπρίο και νάζι στις χαριτωμένες σκηνές του έργου και μια μελαγχολία που συγκινεί στις στιγμές ψυχικής έντασης. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι πιο μετρημένος, βλέποντας το ρόλο με κατανόηση και συμπάθεια και στηριζόμενος στην ερμηνευτική αμεσότητα και την απλότητα. Δεν είναι μια παράσταση μόνο για ζευγάρια. Απευθύνεται σε όλους, καθώς, μέσα από τη φόρμα της κωμωδίας, δείχνει πώς ο αλληλοσεβασμός και η αγάπη μπορούν να θεραπεύσουν τον τραυματισμένο ψυχισμό ενός ανθρώπου και, στην περίπτωση των ζευγαριών, να σώσουν το γάμο τους. 

Περισσότερες πληροφορίες

Sexy laundry

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ζευγάρι προσπαθεί να σώσει τη σχέση μετά από 25 χρόνια γάμου, αναζητώντας νέους τρόπους για να την κρατήσει ζωντανή, στο πρωτόπαιχτο έργο της Καναδής συγγραφέα.

Κάππα

Κυψέλης 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.