Οι κάτω απ’ τα αστέρια

3

Ζεστή, «χειροποίητη» παράσταση ενός συγκινητικού κειμένου, που αναδεικνύεται χάρη στις ωραίες ερμηνείες.

Οι κάτω απ’ τα αστέρια

Η προσωπική δουλειά και η αγάπη των συντελεστών για ένα κείμενο που έχουν κάνει δικό τους είναι φανερή σε αυτή την τρυφερή παράσταση, που δικαίως μετράει την τρίτη σεζόν της. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Λίλα Μπακλέση ερμηνεύουν τους δύο ήρωες του Τηλέμαχου Τσαρδάκα (και συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία μαζί με την Άρτεμι Γρύμπλα), δηλαδή τους δύο πρώην εραστές που συναντιούνται όταν πια η γυναίκα είναι παντρεμένη με άλλον άνδρα. Σε αυτή τη συνάντηση, θα διατρέξουν το πολυτάραχο παρελθόν τους, έναν έρωτα που γεννήθηκε από την εφηβική τους ηλικία και εξελίχθηκε με πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι το χωρισμό, με φόντο τη Χίο και το προσωπικό τους καταφύγιο σε ένα απόμερο σημείο του νησιού «κάτω από τα αστέρια».

Το κείμενο χωρίς να διεκδικεί δάφνες υψηλού θεάτρου είναι τρυφερό και συγκινητικό, ενώ η έκπληξη που επιφυλλάσσει στον θεατή λίγο πριν το φινάλε προσθέτει πόντους στα συναισθήματα που έχει δημιουργήσει, καθώς το γέλιο παίζει συνεχώς κρυφτό με τη συγκίνηση. Η παράσταση το αναδεικνύει στο έπακρο, χάρη στις ζωηρές ερμηνείες των δύο ικανών ηθοποιών που παίζουν με την ψυχή και το σώμα τους γεμίζοντας την άδεια σκηνή, και καταφέρνει να αφήσει στον θεατή τη γλυκόπικρη επίγευση ενός δυνατού αλλά ανεκπλήρωτου έρωτα. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής δίνει τον Νικολή σε όλη του την κωμική αμηχανία και επιπολαιότητα, φωτίζει ακόμη και τη γελοιότητα που κρύβεται ενίοτε σ’ έναν ερωτευμένο άνδρα, και δείχνει να «κλέβει την παράσταση», όμως η Λίλα Μπακλέση στέκεται ισάξια στο πλάι του, μια ήρεμη δύναμη, και ερμηνεύει με ευαισθησία και τσαμπουκά όπου χρειάζεται την Ασημένια.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι κάτω απ’ τα αστέρια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Μια ιστορία ενηλικίωσης και αγάπης, με φόντο μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.