Οι κάτω απ’ τα αστέρια

3

Ζεστή, «χειροποίητη» παράσταση ενός συγκινητικού κειμένου, που αναδεικνύεται χάρη στις ωραίες ερμηνείες.

Οι κάτω απ’ τα αστέρια

Η προσωπική δουλειά και η αγάπη των συντελεστών για ένα κείμενο που έχουν κάνει δικό τους είναι φανερή σε αυτή την τρυφερή παράσταση, που δικαίως μετράει την τρίτη σεζόν της. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Λίλα Μπακλέση ερμηνεύουν τους δύο ήρωες του Τηλέμαχου Τσαρδάκα (και συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία μαζί με την Άρτεμι Γρύμπλα), δηλαδή τους δύο πρώην εραστές που συναντιούνται όταν πια η γυναίκα είναι παντρεμένη με άλλον άνδρα. Σε αυτή τη συνάντηση, θα διατρέξουν το πολυτάραχο παρελθόν τους, έναν έρωτα που γεννήθηκε από την εφηβική τους ηλικία και εξελίχθηκε με πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι το χωρισμό, με φόντο τη Χίο και το προσωπικό τους καταφύγιο σε ένα απόμερο σημείο του νησιού «κάτω από τα αστέρια».

Το κείμενο χωρίς να διεκδικεί δάφνες υψηλού θεάτρου είναι τρυφερό και συγκινητικό, ενώ η έκπληξη που επιφυλλάσσει στον θεατή λίγο πριν το φινάλε προσθέτει πόντους στα συναισθήματα που έχει δημιουργήσει, καθώς το γέλιο παίζει συνεχώς κρυφτό με τη συγκίνηση. Η παράσταση το αναδεικνύει στο έπακρο, χάρη στις ζωηρές ερμηνείες των δύο ικανών ηθοποιών που παίζουν με την ψυχή και το σώμα τους γεμίζοντας την άδεια σκηνή, και καταφέρνει να αφήσει στον θεατή τη γλυκόπικρη επίγευση ενός δυνατού αλλά ανεκπλήρωτου έρωτα. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής δίνει τον Νικολή σε όλη του την κωμική αμηχανία και επιπολαιότητα, φωτίζει ακόμη και τη γελοιότητα που κρύβεται ενίοτε σ’ έναν ερωτευμένο άνδρα, και δείχνει να «κλέβει την παράσταση», όμως η Λίλα Μπακλέση στέκεται ισάξια στο πλάι του, μια ήρεμη δύναμη, και ερμηνεύει με ευαισθησία και τσαμπουκά όπου χρειάζεται την Ασημένια.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι κάτω απ’ τα αστέρια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Μια ιστορία ενηλικίωσης και αγάπης, με φόντο μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.