Ο γλάρος... αυτό ήθελα να πω

2,5

Ωραίος πειραματισμός πάνω στο «Γλάρο» του Τσέχοφ από τέσσερις ηθοποιούς που βαδίζουν πάνω στα χνάρια του έρωτα και με τη δυναμική τους υποσκελίζουν τις όποιες ατέλειες.

Ο γλάρος... αυτό ήθελα να πω

Ένας πειραματισμός με αφετηρία τον «Γλάρο» του Άντον Τσέχοφ που σε βυθίζει στον έρωτα και σε γεμίζει­ γλύκα βασιλεύει στο αυτοσχέδιο­ θεατράκι του HashArt theater group στα Εξάρχεια. Για τη Νίνα­, τον Κώστια, την Αρκάντινα, τον Τριγκόριν και τη Μάσα ο έρωτας­ είναι ένας λαβύρινθος κι εκείνοι είναι καταδικασμένοι να μαθαίνουν ο ένας τη γλώσσα του άλλου, αναζητώντας τα κλειδιά που θα ανοίξουν την πόρτα της συνύπαρξης. Για τα πάθη του έρωτα και της δημιουργίας μιλάει ο Τσέχοφ στο έργο που επηρέασε όσο λίγα το σύγχρονο­ θέατρο. γι’ αυτά γράφουν και οι άλλοι συγγραφείς (Άκης Δήμου, Γ. Χειμωνάς, Ντε Μποτόν, Σ. Κέιν) που τα κείμενά τους χρησιμοποιήθηκαν από τον σκηνοθέτη Κώστα Μπάρα και την ομάδα. Ενέργεια, απελπισία, χαρά και αγάπη που κρύβει πόνο και μαζί λύτρωση εκλύονται από την παράσταση.

Η φόρα και ο ενθουσιασμός των νέων ηθοποιών εκφράζονται με αδάμαστη ένταση και απαγγελτικό στόμφο. Όμως το εγχείρημα δεν παύει να γοητεύει­ τόσο λόγω της επιλογής του υλικού του όσο και από την αίσθηση ζωής που ξεπηδάει από τη σκηνική δράση, τις προβολές και τις μουσικές (που περιλαμβάνουν από Duke Elington μέχρι το «Πόσο λυπάμαι» του Κώστα Γιαννίδη).

ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ Νοταρά 15, 6940718106. Διάρκεια: 100΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γλάρος... αυτό ήθελα να πω

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Μια παράσταση για τα πάθη του έρωτα και της δημιουργίας βασισμένη στον «Γλάρο» του Τσέχοφ και σε κείμενα των Άκη Δήμου, Γ. Χειμωνά, Σ. Κέιν κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Theatre pick: "Τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουορθ", το συναρπαστικό best seller σε μια παράσταση ξεχωριστής ατμόσφαιρας και δυνατών ερμηνειών

Η θρυλική ιστορία που ενέπνευσε μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην επιτυχημένη παράσταση που σκηνοθετούν οι ταλαντούχοι εκπρόσωποι της νέας σκηνοθετικής γενιάς, Δημήτρης και Ορέστης Σταυρόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

16ο Athens Video Dance Project: Τέσσερις ημέρες αφιερωμένες στο σώμα και την κίνηση

Το 16ο Athens Video Dance Project φέρνει στην Αθήνα ένα δυναμικό σύμπαν χορού, video dance και επιτέλεσης. Με θεματική τις "Φυσικές Αποκρίσεις", το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που αναδεικνύει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

"Πτέρυγα Α’ – Κελί 71": Ελευθερία και εγκλεισμός σε παράξενες συνθήκες

Η παράσταση "Πτέρυγα Α’ – Κελί 71" του Βασίλη Τσιράκη στο Αλκμήνη φέρνει δύο διαφορετικούς κόσμους αντιμέτωπους, διερευνώντας ελευθερία, ασφάλεια και ανθρώπινη συνύπαρξη μέσα σε σουρεάλ, αποστειρωμένες φυλακές.

"Οιδίποδας" στη Στέγη σε συνθήκες προσβασιμότητας

Η παράσταση "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Άικ, βασισμένη στον "Οιδίποδα Τύραννο" του Σοφοκλή, είναι από τις μεγάλες θεατρικές στιγμές της σεζόν, μια σύγχρονη, συναρπαστική ανάγνωση ενός κλασικού μύθου γεμάτη ένταση και πολιτικό σασπένς.

Αλέξανδρος Σωτηρίου: Στο θέατρο ‘Τζένη Καρέζη’, ένα προσωπικό ‘αντίο’ γίνεται επαναστατική πράξη

Στην πρώτη ελληνική παρουσίαση του έργου του Εντουάρ Λουί, "Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας", ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σωτηρίου καθοδηγεί τους Ελένη Κοκκίδου και Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο σε μια ιστορία χειραφέτησης, επιβίωσης αλλά και κάτι ακόμη βαθύτερο.

Σε αυτά τα έργα τέχνης γινόμαστε άλλα ζώα

Οι καλλιτεχνικές αφορμές για να απο-ανθρωποκεντρώσουμε για λίγο το βλέμμα μας και να αντιληφθούμε τον κόσμο από την πλευρά των ζώων πληθαίνουν.

Για τον Χάρη Ρώμα, η ανάγκη να αισθανθούμε ορατοί είναι πιο βαθιά απ’ όσο νομίζουμε

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του κωμωδίας "Η Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα" στο Coronet (από 4/12), ο Χάρης Ρώμας μιλά για τη συγγραφή, την υποκριτική, αλλά και για την πολιτική, αποκαλύπτοντας πώς συνδέει το χιούμορ με την κοινωνική κριτική και την προσωπική αλήθεια.