Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα

3,5

Εσείς για ποιους λόγους ζείτε; Θα σας κάνει να τους αναλογιστείτε αυτό το έργο- παυσίλυπο που ανεβαίνει σε μια διαδραστική παράσταση με τη χαρισματική Μελίνα Θεοχαρίδου και τους θεατές ως συμπρωταγωνιστές.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα

Εσείς για ποιους λόγους ζείτε; Θα σας κάνει να τους αναλογιστείτε αυτό το έργο- παυσίλυπο που ανεβαίνει σε μια διαδραστική παράσταση με τη χαρισματική Μελίνα Θεοχαρίδου και τους θεατές ως συμπρωταγωνιστές.

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - εικόνα 1

Δεν είναι (ακόμη ένας) μονόλογος το «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα». Κι όμως παίζεται από έναν και μόνο ηθοποιό. Ούτε είναι (ακόμη μία) διαδραστική παράσταση, έστω κι αν οι θεατές συμμετέχουν ενεργά. Όλοι κάτι διαβάζουν δυνατά. Κάποιος δανείζει το πανωφόρι του, κάποιος άλλος βγάζει τις κάλτσες του και άλλοι πέντε υποδύονται έναν κανονικό χαρακτήρα. Καλή ώρα, η υποφαινόμενη βρέθηκε να παίζει μια καθηγήτρια. Κι εδώ θα παραδεχτώ πως η Μελίνα Θεοχαρίδου έχει τον τρόπο της –ανυπόκριτη ευγένεια, απροσποίητη απλοχεριά, μια σεβαστή αμεσότητα;– ώστε να μην αρνηθείς το κάλεσμά της έστω κι αν είσαι ο τελευταίος θεατής που θα ήθελε να ανεβεί στη σκηνή.

Είναι μια γλυκόπικρη εμπειρία­ η παρακολούθηση αυτής της παράστασης, μια συμμετοχική δράση ιδιαίτερης ευαισθησίας –απλοϊκή αλλά όχι απλουστευτική, παιγνιώδης αλλά όχι αφελής–, ικανή να φέρει νέο κοινό στο θέατρο. Επίσης είναι μια αρκετά καλή απάντηση στο πώς μιλάμε για κάτι εξαιρετικά σοβαρό όπως η αυτοκτονία δίχως να γινόμαστε διδακτικοί, βαρύθυμοι ή δακρύβρεχτοι. Διότι το όλο θέμα στρέφεται γύρω από τη λίστα που ξεκίνησε να γράφει μια 7χρονη όταν η μητέρα της έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Η «δημοκρατική» γραφή των δύο Βρετανών δραματουργών, η υποδειγματική μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, η χαριτωμένη προσαρμογή –στο φύλο, στην εθνικότητα και την προσωπικότητα της ηθοποιού– από τους Άρη Ασπρούλη και Ιόλη Ανδρεάδη καθώς και η σκηνοθεσία της τελευταίας δικαιώνουν αυτό το ευρηματικό κείμενο του 2013. Μόνο μία παρατήρηση: δεν χρειάζεται να ξεπερνάει τη μία ώρα. Όσο πιο ευσύνοπτο τόσο πιο... παυσίλυπο.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος, 2109212900. Διάρκεια: 80΄. Μέχρι 7/5.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα «αντικαταθλιπτικό» έργο, που έκανε αίσθηση στην Αγγλία, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όταν η μητέρα της κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, η 7χρονη ηρωίδα του μονολόγου ετοιμάζει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα για τα οποία αξίζει να ζεις. Το κοινό συμμετέχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Καρολίν Γκιγελά Ενγκιγέν: "Με θλίβει ότι στη Γαλλία φοβούνται την πνευματικότητα"

Μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες της σύγχρονης θεατρικής σκηνής η Γαλλο-αλγερινο-βιετναμέζα Καρολίν Γκυγελά Ενγκιγέν επιστρέφει τρία χρόνια μετά στο Φεστιβάλ Αθηνών, με την παράσταση "Αδελφοσύνη, μια φανταστική ιστορία", που μιλάει για την αξία της αδελφοσύνης ως του πιο πολύτιμου πόρου για το μέλλον του πλανήτη μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
02/07/2022

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος: Οι εκδηλώσεις για το κοινό

Το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος επιστρέφει στην Ελευσίνα, την γενέτειρα του Αισχύλου, υπό την εποπτεία της Μάρθας Φριντζήλα.

"Η άνοδος του Αρτούρο Ούι": Μπρεχτ με Μπινιάρη-Χρυσοστόμου

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος λήψης των αποφάσεων μιας πολιτείας; Ο Μπρεχτ το αποκαλύπτει στην "Άνοδο του Αρτούρο Ούι" που έρχεται σε νέο κυψελιώτικο χώρο από τον Άρη Μπινιάρη με τον Γιώργο Χρυσοστόμου.

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στη "Μικρασία"

Οι ηθοποιοί Θεοδώρα Σιάρκου, Κωνσταντίνος Κάππας, Νίκη Παλικαράκη και η ερμηνεύτρια Ελένη Ροδά πρωταγωνιστούν σε μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη "Μικρασία".

Πικάντικοι "Γείτονες από πάνω" και το καλοκαίρι

Η σπιρτόζικη κωμωδία που σκηνοθέτησε σε πανελλήνια πρώτη ο Δημήτρης Μαλισσόβας ξεκινάει την περιοδεία της από το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.

Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου την εβδομάδα 4-10/7

Το πρώτο νεοελληνικό έργο παρουσιάζεται στην Επίδαυρο από το Εθνικό Θέατρο, ενώ στην Πειραιώς 260 έρχεται μια πειραματική "Αντιγόνη", ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και χορός από διακεκριμένους δημιουργούς.