Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα

3,5

Εσείς για ποιους λόγους ζείτε; Θα σας κάνει να τους αναλογιστείτε αυτό το έργο- παυσίλυπο που ανεβαίνει σε μια διαδραστική παράσταση με τη χαρισματική Μελίνα Θεοχαρίδου και τους θεατές ως συμπρωταγωνιστές.

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα

Εσείς για ποιους λόγους ζείτε; Θα σας κάνει να τους αναλογιστείτε αυτό το έργο- παυσίλυπο που ανεβαίνει σε μια διαδραστική παράσταση με τη χαρισματική Μελίνα Θεοχαρίδου και τους θεατές ως συμπρωταγωνιστές.

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - εικόνα 1

Δεν είναι (ακόμη ένας) μονόλογος το «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα». Κι όμως παίζεται από έναν και μόνο ηθοποιό. Ούτε είναι (ακόμη μία) διαδραστική παράσταση, έστω κι αν οι θεατές συμμετέχουν ενεργά. Όλοι κάτι διαβάζουν δυνατά. Κάποιος δανείζει το πανωφόρι του, κάποιος άλλος βγάζει τις κάλτσες του και άλλοι πέντε υποδύονται έναν κανονικό χαρακτήρα. Καλή ώρα, η υποφαινόμενη βρέθηκε να παίζει μια καθηγήτρια. Κι εδώ θα παραδεχτώ πως η Μελίνα Θεοχαρίδου έχει τον τρόπο της –ανυπόκριτη ευγένεια, απροσποίητη απλοχεριά, μια σεβαστή αμεσότητα;– ώστε να μην αρνηθείς το κάλεσμά της έστω κι αν είσαι ο τελευταίος θεατής που θα ήθελε να ανεβεί στη σκηνή.

Είναι μια γλυκόπικρη εμπειρία­ η παρακολούθηση αυτής της παράστασης, μια συμμετοχική δράση ιδιαίτερης ευαισθησίας –απλοϊκή αλλά όχι απλουστευτική, παιγνιώδης αλλά όχι αφελής–, ικανή να φέρει νέο κοινό στο θέατρο. Επίσης είναι μια αρκετά καλή απάντηση στο πώς μιλάμε για κάτι εξαιρετικά σοβαρό όπως η αυτοκτονία δίχως να γινόμαστε διδακτικοί, βαρύθυμοι ή δακρύβρεχτοι. Διότι το όλο θέμα στρέφεται γύρω από τη λίστα που ξεκίνησε να γράφει μια 7χρονη όταν η μητέρα της έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Η «δημοκρατική» γραφή των δύο Βρετανών δραματουργών, η υποδειγματική μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, η χαριτωμένη προσαρμογή –στο φύλο, στην εθνικότητα και την προσωπικότητα της ηθοποιού– από τους Άρη Ασπρούλη και Ιόλη Ανδρεάδη καθώς και η σκηνοθεσία της τελευταίας δικαιώνουν αυτό το ευρηματικό κείμενο του 2013. Μόνο μία παρατήρηση: δεν χρειάζεται να ξεπερνάει τη μία ώρα. Όσο πιο ευσύνοπτο τόσο πιο... παυσίλυπο.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος, 2109212900. Διάρκεια: 80΄. Μέχρι 7/5.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα «αντικαταθλιπτικό» έργο, που έκανε αίσθηση στην Αγγλία, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όταν η μητέρα της κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, η 7χρονη ηρωίδα του μονολόγου ετοιμάζει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα για τα οποία αξίζει να ζεις. Το κοινό συμμετέχει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Παράσταση γεμάτη συναίσθημα αφιερωμένη στη "Σαπφώ"

Μια διεθνής θεατρική παραγωγή αφιερωμένη στη θρυλική ερωτική ποιήτρια από τη Λέσβο, τη "Σαπφώ", παρουσιάζεται σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/08/2022

"Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός": Από τη Νάξο στον Βοτανικό

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός" που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του εορτασμού του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Νάξο και το χειμώνα θα παιχτεί στο Vault.

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….