Οι τρειςευτυχισμένοι

3,5

Ο Δημήτρης Τάρλοου και η Άλκηστις Πουλοπούλου εκπλήσσουν σε ρόλους κόντρα στο προφίλ τους και αποδεικνύουν πως έχουν υποκριτικά κότσια (και) στην κωμωδία. Όσο για το έργο του 1870, ξορκίζει θαυμάσια το τραγικό με το γέλιο.

Οι τρειςευτυχισμένοι

Ο Δημήτρης Τάρλοου και η Άλκηστις Πουλοπούλου εκπλήσσουν σε ρόλους κόντρα στο προφίλ τους και αποδεικνύουν πως έχουν υποκριτικά κότσια (και) στην κωμωδία. Όσο για το έργο του 1870, ξορκίζει θαυμάσια το τραγικό με το γέλιο.

Οι τρειςευτυχισμένοι - εικόνα 1

Τα άσβεστα ερωτικά πάθη και οι απιστίες πάνε κι έρχονται στα όρια της παράκρουσης. Αστείοι διάλογοι, εκρηκτικές σχέσεις, καυστική και γελοιογραφική η ματιά του Ευγένιου Λαμπίς για την αστική τάξη και τη μοιχεία, στο κλασικό όσο και διαχρονικά καθαρόαιμο βοντβίλ του 19ου αιώνα «Le plus heureux des trois» ή (σε μετάφραση του Στρατή Πασχάλη) «Οι Τρειςευτυχισμένοι», που με τον καταιγιστικό ρυθμό του δεν αφήνει στους ήρωες χρόνο ούτε να αναπνεύσουν. Σαν μαριονέτες που τις κινεί ένα ακατανίκητο ρεύμα, τα επτά πρόσωπα του έργου απλοϊκά, φυσικά, σε κάνουν να γελάς ακόμα και με την πιο τραγική αλήθεια.

Μέσα στο σπίτι του ευυπόληπτου κυρίου Μαρζαβέλ (Δημήτρης Τάρλοου), η σύζυγός του Ερμάνς (Άλκηστις Πουλοπούλου) ερωτοτροπεί με τον έμπιστο τους Ερνέστ (Χρήστος Λούλης), ενώ την ίδια στιγμή ο φίλος τους Ζομπλέν (Άγγελος Παπαδημητρίου), η ανιψιά του Μπέρτα (Ιωάννα Κολλιοπούλου) και το υπηρετικό ζεύγος Αλσατών, ο Κράμπαχ (Λαέρτης Μαλκότσης) και η Λίσμπετ (Λένα Παπαληγούρα) μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι σχέσεων που τους συνδέουν μοιχείες –παρελθούσες, παρούσες και μελλοντικές– οι οποίες κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν εξαιτίας ενός οδηγού ταξί και διαφόρων αντικειμένων-φετίχ: ενός ρολογιού-κούκου, μιας ελαφοκεφαλής με κέρατα, μιας γυάλας με χρυσόψαρα κ.ά., αφήνοντας εμβρόντητους τους θεατές.

Οι τρειςευτυχισμένοι - εικόνα 2

Η ακρίβεια αποδεικνύεται και σ’ αυτή την παράσταση ένα από τα μεγάλα προτερήματα του Γιάννη Χουβαρδά. Αν εξαιρέσουμε ορισμένες δυσλειτουργικές κατευθύνσεις της σκηνικής δράσης των ηθοποιών (ιδιαίτερα στην τελευταία σκηνή με τα πεσμένα στο πάτωμα ξύλα του κήπου), το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και το μεταβαλλόμενο, σκηνικό της Εύας Μανιδάκη λειτουργικό. Ηθοποιός άλλου προφίλ και ταμπεραμέντου ο Δημήτρης Τάρλοου μέσα στο καλοφτιαγμένο κοστούμι της Ιωάννα Τσάμη είναι αγνώριστος και πέρα για πέρα απολαυστικός στο ρόλο του όχι και τόσο αφελούς συζύγου. Μαζί με τη θεατρική σύντροφο του, Άλκηστη Πουλοπούλου, Κλέβουν την παράσταση πλάθοντας κωμικούς και ταυτόχρονα τόσο «ανοιχτούς» και άμεσους προς το κοινό ρόλους που δίνουν το κατάλληλο τέμπο στη δράση.

Ο Χρήστος Λούλης για μια ακόμα φορά είναι απόλυτα έγκυρος, απόλυτα θεατρικός και απόλυτα ανθρώπινος, ερμηνεύοντας με ηδυπάθεια τον εραστή. Ο χαρισματικός Άγγελος Παπαδημητρίου μεταφέρει έναν αλαφροΐσκιωτο ρομαντισμό, κατάλληλο να πυροδοτήσει το παράλογο, ενώ αδιαμφισβήτητος είναι ο δυναμισμός και η χημεία του Λαέρτη Μαλκότση και της Λένας Παπαληγούρα, που έρχονται να υπογραμμίσουν με τους ρόλους τους πως ο άνθρωπος είναι έρμαιο στα γρανάζια της τύχης. Η Ιωάννα Κολιοπούλου στο ρόλο της αφελούς και γλυκανάλατης πλουσίας δημιούργησε μια καρικατούρα που μας θυμίζει πως το χιούμορ μπορεί να είναι ένας τρόπος να αντικρίσουμε τη ζωή και τις ιδιοτροπίες της.

ΠΟΡΕΙΑ AT VICTORIA Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, 2108210991. Διάρκεια 135΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι τρεις ευτυχισμένοι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 135 '

Μετρ στο είδος του, ο Λαμπίς στήνει μια αδυσώπητη φάρσα στους ήρωές του για να αποδείξει ότι η μοιχεία μπορεί να προκαλέσει γέλιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έφυγε από τη ζωή η Μέλπω Ζαρόκωστα

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα, αφήνοντας πίσω της μια σημαντική πορεία στο ελληνικό και ομογενειακό θέατρο, με θεατρικούς ρόλους, τηλεοπτικές εμφανίσεις και διεθνείς σπουδές στην υποκριτική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/01/2026

Η κωμική όπερα Φάλσταφ επιστρέφει για έξι παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Στις 15, 18, 21, 26 Φεβρουαρίου και στις 1, 5 Μαρτίου αναβιώνει το κύκνειο άσμα του Βέρντι, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1893.

Ο Sidi Larbi Cherkaoui έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής να χορέψει ενάντια στη βία και τη λήθη

Ένα συγκλονιστικό έργο μνήμης και συμφιλίωσης από τον Sidi Larbi Cherkaoui θα δούμε στο Φεστιβάλ της Ανοιξης του Μεγάρου Μουσικής. Ο χορός, η ζωντανή μουσική και η εικαστική δύναμη ενώνονται σε μια τελετουργία ταυτότητας, απώλειας και ανθρωπιάς.

"Ο Γιάννης το βούδι": Η αθέατη ιστορία ενός παιδιού ζωντανεύει στο Ίδρυμα 'Μιχάλης Κακογιάννης'

Το συνταρακτικό έργο της Ευαγγελίας Γατσωτή 'Ο Γιάννης το βούδι' επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις για να μας θυμίσει πόσο βαθιά μέσα μας ριζωμένα είναι τα αγκάθια της "μικρής" μας κοινωνίας.

"Μάκβεθ" από την Κατερίνα Ευαγγελάτου με Γάλλο και Καραμπέτη

Μετά από μια καθοριστική και ουσιαστική πορεία στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει σε έναν χώρο που δεν είναι απλώς τόπος δημιουργίας, αλλά κομμάτι της θεατρικής της μνήμης. Το Αμφι-Θέατρο ανοίγει ξανά έναν κύκλο συνέχειας, με σεβασμό στην ιστορία του και βλέμμα στραμμένο στο παρόν.

Οι παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το σαββατοκύριακο (17-18/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα το σαββατοκύριακο (17-18/01) και αξίζουν την προσοχή σου.

Δημήτρης Χορν: Ο ηθοποιός που έγινε Φως

Σαν σήμερα, 16 Ιανουαρίου 1998, η ελληνική σκηνή έχασε μια από τις πιο λαμπρές φιγούρες της.