Φοβάσαι;

3

Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αλεξία Καλτσίκη και Νίκος Ψαρράς δίνουν έξοχες ερμηνείες σε ένα μάλλον άνισο έργο-υβρίδιο μαύρης κωμωδίας και ψυχολογικού θρίλερ. Θέμα του; Η σχέση ενός κατά συρροή δολοφόνου με το τελευταίο θύμα του, τη γειτόνισσά του και... το στερεότυπο του καλού συζύγου!

Φοβάσαι;

Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αλεξία Καλτσίκη και Νίκος Ψαρράς δίνουν έξοχες ερμηνείες σε ένα μάλλον άνισο έργο-υβρίδιο μαύρης κωμωδίας και ψυχολογικού θρίλερ. Θέμα του; Η σχέση ενός κατά συρροή δολοφόνου με το τελευταίο θύμα του, τη γειτόνισσά του και... το στερεότυπο του καλού συζύγου!

Φοβάσαι; - εικόνα 1

Παράδοξο και δυνάμει ιντριγκαδόρικο για το θέατρο είναι το θέμα του σύγχρονου αυτού αμερικανικού έργου, το οποίο θυμίζει παρωδία της περίφημης νουβέλας του Τζον Φόουλς «Ο συλλέκτης» όσο και απομίμηση του τηλεοπτικού «Dexter»: ένας κατά συρροή δολοφόνος απάγει μια γυναίκα (Αλ. Καλτσίκη) και την κρατά στο υπόγειο του σπιτιού του για να τη σκοτώσει. Μήπως όμως κι εκείνη είναι εξίσου εμμονική; Μήπως, απογοητευμένη από τη μοναχική ζωή της, τον προκάλεσε να τη «διαλέξει»; Νευρωτικές προσωπικότητες και οι δύο, συνάπτουν μια εντελώς νοσηρή σχέση: εκείνη του μέσου αμερικανικού ζευγαριού. Η επίσκεψη μιας γειτόνισσας (Β. Ανδρεαδάκη) εξωθεί το ούτως ή άλλως καταδικασμένο μοντέλο του καλού συζύγου και της υποδειγματικής νοικοκυράς στην αποτυχία, οδηγώντας και το έργο σε ένα αμφίθυμο (και, κατά τη γνώμη μου, αμήχανο) φινάλε.

Φοβάσαι; - εικόνα 2

Γραμμένο με μαύρο χιούμορ αλλά και υπέρμετρη φιλοδοξία να λειτουργήσει αντικομφορμιστικά, το –άνισα εκτενές αυτό μονόπρακτο– παλινδρομεί διαρκώς υφολογικά, παρουσιάζοντας πλήθος από αστήρικτες πληροφορίες και δομικά κενά. Η Έλενα Καρακούλη δεν καταφεύγει στο εύκολο γκροτέσκο ή στην ακραιφνώς φαρσική σάτιρα­ για να καλύψει τα προβλήματα. Αντίθετα, τιθασεύει το ακατάστατο­ υλικό με ειρωνική αποστασιοποίηση, σαν να μειδιά παρακολουθώντας τα θύματα να οδεύουν στο αναπόφευκτο. Διαθέτει, εξάλλου, τρεις ηθοποιούς-στιλίστες του ύφους. δίνουν ο καθένας το δικό του ρεσιτάλ κι εκείνη ενορχηστρώνει υποδειγματικά την κοινή σκηνή­ τους στο δείπνο. Ένας πιο ιλιγγιώδης ρυθμός και κάποιες επιπλέον ενέσεις μαύρου χιούμορ ίσως αποδεικνύονταν ωφέλιμες. κάτι που μοιάζει να επιδίωξε με τις μουσικές επιλογές του ο Κώστας Ξενόπουλος. Εύστοχα τα American vintage κοστούμια, ατυχές όμως το απεριποίητο σκηνικό (Εύα Γουλάκου). Εξαιρετικά πνευματώδης η μετάφραση του Αντώνη Γαλέου. Μόνη­ ένσταση η απόδοση του πρωτότυπου τίτλου («Catch the butcher», δηλαδή «Πιάστε τον χασάπη»).

ΙΛΙΣΙΑ-ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ Παπαδια­μαντοπούλου 4, Ιλίσια, 2107223010. Διάρκεια: 110΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Φοβάσαι;

  • Ερωτικό Θρίλερ
  • Διάρκεια: 110 '

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος απάγει μια γυναίκα, τη ναρκώνει και τη μεταφέρει στο υπόγειο του σπιτιού του. Θα γίνει η Νάνσυ το δωδέκατο θύμα του;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.

Τα πρώτα residencies του Εθνικού Θεάτρου είναι γεγονός

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος "Residencies" του Εθνικού ξεκίνησε και τρεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα αλλά και ισάριθμοι από το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό.

Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 30 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 16 ως 22 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

"The party": Χορός σαν μαύρη κωμωδία στο Olvio

Η ομάδα χορού Dance Company Μαζί κι η Μαρία Μάργαρη παρουσιάζουν μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία της Σάλι Πότερ, όπου μία μάζωξη παίρνει απροσδόκητη τροπή μετά από κάποιες αποκαλύψεις.