"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια “ένδοξη έπικ παράσταση χορού”, μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.

Glorious Epic ©Γιώργος Κυβερνήτης

Στο Alcatraz, το φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας, παρουσιάζει τη νέα της παράσταση με τίτλο "Glorious Epic” η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη, μια από τις πιο αξιόλογες περιπτώσεις καλλιτεχνών που με το βλέμμα στραμμένο στην έρευνα εξελίσσουν τη μορφή αυτών που ονομάζουμε σύγχρονος χορός και υβριδικό θέαμα. 

Glorious Epic
©Γιώργος Κυβερνήτης

Glorious Epic
©Γιώργος Κυβερνήτης

Από 1 έως 4 Ιουνίου παρουσιάζεται το τραγικό ντουέτο "Glorious Epic” σε έναν out of the box χώρο. Μια καταιγιστική κινητική αφήγηση που μεταφέρει πάθη, πόθους, συναισθήματα και σκέψεις που ξεκινάνε από τα αρχαία χρόνια και επανατοποθετούνται στη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή αλλιώς. Είναι η ηρωική στιγμή του ενός σώματος που παίρνει το σχήμα της δυάδας για να εξυμνήσει τη ζωτική δύναμη της διαφοράς. Η Σοφία Μαυραγάνη μπλέκει το παρελθόν με το παρόν και την παράσταση με τη πραγματικότητα. Δίνει ρόλο πρωταγωνιστικό στις δευτερεύουσες δράσεις μετατρέποντάς τες από υποστηρικτικές σε κύριες και δημιουργεί μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου. Δύο σώματα, δύο κόσμοι και μια επική συνάντηση σύγχρονου χορού με το πιο γνωστό στριπ κλαμπ της Αθήνας.

Glorious Epic
©Γιώργος Κυβερνήτης

Glorious Epic
©Γιώργος Κυβερνήτης

Στο ρόλο των ερμηνευτών αλλά και των συν-δημιουργών είναι οι Ευθύμιος Μοσχόπουλος και Μαρία Μπρέγιαννη. Η μουσική σύνθεση είναι της Θάλειας Ιωαννίδου, οι φωτισμοί του Θοδωρή Μιχόπουλου, τα κοστούμια του Χρύσανθου Χριστοδούλου και η δραματουργία της Ιωάννας Βαλσαμίδου.

Glorious Epic
©Γιώργος Κυβερνήτης

Glorious Epic
©Γιώργος Κυβερνήτης

Η διάρκεια της παράστασης είναι 37 λεπτά, ενώ προτείνεται η άφιξη στο χώρο 30 λεπτά πριν την έναρξή της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Χορός επί τρία για αυτή την εβδομάδα

Μία μαμά με την κόρη της, ένα γυναικείο ensemble κι ένα χορευτικό σύνολο με έναν μη χορευτή ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες σε τρεις σκηνές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/05/2024

Φεστιβάλ Κολωνού: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Open Call του φθινοπωρινού μας ραντεβού στην Αθήνα

Ξεκινά σε λίγες μέρες η περίοδος υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων θεάτρου, χορού και μουσικής για το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο θέατρο Κολωνού.

Ο "Κατά φαντασίαν ασθενής" περιοδεύει το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια

Το σκηνοθετικό δίδυμο συνεχίζει τη μελέτη του πάνω στον Γάλλο κωμωδιογράφο που φώτισε μοναδικά την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.

Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου

Γοητευτικές ιδέες κρύβονται πίσω από το πρωτοπαρουσιαζόμενο έργο που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία, όμως, κατά το ανέβασμά του αποδεικνύεται φτωχότερο των προσδοκιών που δημιουργεί. | Powered by Uber

Άτλας της δεκαετίας του 2000

Η εντεκαετία 2000-10 έρχεται στο προσκήνιο σε μια παράσταση που υιοθετεί τη φόρμα ενός τηλεοπτικού reality. Μια ωραία ιδέα και μερικές ωραίες σκηνές δεν καταφέρνουν να απογειώσουν, ωστόσο, μια δουλειά που έχει δραματουργικά όσο και σκηνικά ζητήματα. | Powered by Uber

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κλείνει τα 30 και ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, έμαθε τις δράσεις του φεστιβάλ (για τις οποίες έχει ανοίξει προπώληση) και σας λέει ποιες ξεχώρισε.