Τρεις ψηλές γυναίκες

Τρεις ψηλές γυναίκες

  • Διάρκεια: 105'
  • 4

Δομημένο γύρω από τα θεμελιακά ερωτήματα του εαυτού και της θνητότητας, το σαρκαστικό έργο του Άλμπι («Ποιος φοβάται τη Βιρτίζινα Γουλφ;», «Η γίδα ή ποια είναι η Σίλβια), εμπνέεται από τον χαρακτήρα της δικής του μητέρας. Αντιμέτωπη πια με το τέλος του βίου της, περιβάλλεται από δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες παίρνουν τη μορφή του νεότερου εαυτού της. Με τη γνωστή του ολιστική διαχείριση του χώρου και του χρόνου, ο διεθνούς φήμης Αμερικανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Γουίλσον, που καθοδηγεί τρεις εξέχουσες Ελληνίδες ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εξιστορεί μαεστρικά το αποτύπωμα το χρόνου, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές αντανακλάσεις που γεννά ο καθρέφτης της ζωής.


Ερμηνεύουν: Ρ. Πιττακή, Κ. Καραμπέτη, Λ. Μιχαλοπούλου, Αλ. Φουσέκης. Σκην.: Φ. Πετσότι. Κοστ.: Φ. Ρουγγέρι. Μουσ.: Θ. Οικονόμου. Φωτ.: Μ. Λουμάκα.

Αναλυτική κριτική

Η χαρακτηριστική φόρμα του σπουδαίου σκηνοθέτη –που κι εδώ ξεδιπλώνεται σε όλο το εικαστικό της μεγαλείο– μπορεί να ξεγελάσει πως έχει συντρίψει το έργο, στην πραγματικότητα, όμως, το έχει υπηρετήσει και το έχει αναδείξει ως το μεδούλι του. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική