Το σπίτι

Το σπίτι

  • Διάρκεια: 60'
  • 3

Δύο πρόσωπα (αδέρφια; συγκάτοικοι; σύντροφοι;) περνούν μια ημέρα στο σπίτι τους, σε μια οποιαδήποτε μεγαλούπολη από αυτές όπου οι άνθρωποι ζουν σε σπίτια-κελιά. Η καθημερινή ρουτίνα των ηρώων εισβάλει στους αρμούς της σκέψης τους και καταλαμβάνει τη σκηνή. Οι δυο τους περιχαρακώνονται για να μην αναμετρηθούν με την πραγματικότητα, όμως, όσο συνεχίζεται η ημέρα τους, ένα παράθυρο μεταμορφώνεται σε μια χοάνη, ένα εφιαλτικό καλειδοσκόπιο, από το οποίο παρελαύνουν διαφορετικές εκφάνσεις της βίας της εποχής μας και ακραίες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του 21ου αιώνα. Τα δύο πρόσωπα, παθητικοί δέκτες της βίας των εικόνων, προσπαθούν να συνεχίσουν τη φροντίδα του μικρόκοσμού τους μέχρι η βία να εισβάλει στο καταφύγιό τους.


Ερμηνεύουν: Αλ. Καλτσίκη, Φ. Ταλαμπούκας. Σκην.: Κ. Μπομπότη. Κοστ.: Ιωάν. Τσάμη. Μουσ.: Γ. Ραμαντάνης. Φωτ.: Δ. Κασιμάτης. Κατάλληλο για άνω των 18 ετών.

Αναλυτική κριτική

Το κείμενο και η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά μοιάζουν να δημιουργήθηκαν με την αίσθηση του επείγοντος, ως μια "προειδοποίηση" για τη συντριπτική πραγματικότητα που επιλέγουμε να αγνοούμε. Δραματικές ποιότητες, πυκνότητα και πολύ καλές ερμηνείες σε ένα εγχείρημα που έχει πάντως περιθώρια εξέλιξης. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική