
Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα
- Διάρκεια: 150'
Παράσταση-φόρος τιμής στον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα, σε μια παράσταση που ξεδιπλώνει στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του, αντλώντας από το βιβλίο της κόρης του Κατερίνας με τίτλο «Γιώργος Ζαμπέτας, Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω». Μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα με τη φωνή του ίδιου του Ζαμπέτα, αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες που έντυσε με τη μουσική του και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ενώνονται σε αυτή την παράσταση. Η απουσία του Ζαμπέτα ως χαρακτήρα δημιουργεί ακόμα πιο έντονα την αίσθηση μιας μεγάλης λαϊκής γιορτής που στήνεται προς τιμήν του και μας καλεί να τον ανακαλύψουμε ξανά, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων της ζωής του.
Ερμηνεύουν: Β. Σταυροπούλου, Κ. Κόκλας, Γ. Τσιμιτσέλης, Δ. Μπάρκα, Ελ. Καρακάση, Λ. Ελευθερίου, Αντ. Κρόμπας, Χρ. Τσάφου, Αντ. Βαρθαλίτης, Αλκ. Κωνσταντόπουλος. Συμμετέχει 7μελής ορχήστρα. Μουσ. δι/νση: Άκης Δείξιμος. Σκην.: Αθ. Σμαραγδή. Κοστ.: Κ. Παπανικολάου. Φωτ.: Μ. Μάσχα. Χορογρ.: Φ. Διαμαντόπουλος.
Παραστάσεις έως:
Αναλυτική κριτική
Η προσωπικότητα και η τεράστια μουσική παρακαταθήκη που άφησε ο Γιώργος Ζαμπέτας αποτελούν την ψυχή μιας ψυχαγωγικής και συγκινητικής μουσικοθεατρικής παράστασης. Το αποτέλεσμα θα απογειωνόταν αν οι περισσότερες ερμηνείες δεν εγκλωβίζονταν σε μια σχηματική αποτύπωση των προσώπων. | Powered by Uber Διαβάστε ολόκληρη την κριτική