Δείτε τον "Μάρτυρα κατηγορίας" με το COSMOTE DEALS FOR YOU

Απολαύστε το βραβευμένο δικαστικό δράμα της Αγκάθα Κρίστι με all star θίασο με μειωμένη τιμή εισιτηρίου (€ 15).

Μάρτυρας κατηγορίας Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ένας θίασος αγαπημένων ηθοποιών πρωταγωνιστεί στο αριστουργηματικό δικαστικό θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι "Μάρτυρας κατηγορίας", τη νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης στο Θέατρο Άνεσις, η οποία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι Μελίνα Βαμβακά, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Θοδωρής Κατσαφάδος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκη Παλληκαράκη και Νίκος Πολυδερόπουλος ζωντανεύουν επί σκηνής το βραβευμένο έργο με πρωτότυπο τίτλο "Witness for the Prosecution", που αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή της συγγραφέως, σε θεατρική απόδοση του Αντώνη Γαλέου. 

Ένας σκανδαλώδες έγκλημα, το λεπτό αστυνομικό χιούμορ της Αγκάθα Κρίστι, οι διαρκείς ανατροπές κι ένας μάρτυρας-κλειδί ανεβάζουν την αγωνία στα ύψη μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε, ενώ η ιστορία γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική με τη συμμετοχή των θεατών που σε κάθε παράσταση μπορούν να πάρουν μέρος στην εξέλιξη της δράσης από τη θέση των δώδεκα προνομιακών θέσεων των ενόρκων.

Μάρτυρας κατηγορίας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η υπόθεση

Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την ενοχή του. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του που κρατάει την άκρη του νήματος και τη λύση του γρίφου.

Μάρτυρας κατηγορίας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η Αγκάθα Κρίστι έγραψε τον "Μάρτυρα κατηγορίας” το 1933. Είκοσι χρόνια μετά της ζητήθηκε να το διασκευάσει και να το εμπλουτίσει με μια δίκη. "Δεν έχω ιδέα από νομικές διαδικασίες, θα γίνω ρεζίλι", έλεγε. Τον Οκτώβριο του 1953, στο θέατρο Winter Garden του Λονδίνου, επιλέχθηκε ως το καλύτερο έργο της χρονιάς 1954-1955 και αμέσως μεταφέρθηκε στο Broadway. Τέσσερα χρόνια αργότερα γίνεται κινηματογραφική ταινία από τον μεγάλο Μπίλι Ουάιλντερ με τη Μαρλέν Ντίτριχ, τον Τσαρλς Λότον και τον Τάιρον Πάουερ, η οποία προτάθηκε για έξι Όσκαρ. Έναν σχεδόν αιώνα μετά την κυκλοφορία του, το έργο έχει γνωρίσει πολυάριθμες μεταφορές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ έχει διαπρέψει και στο θέατρο και στις πλευρές του Ατλαντικού. Πιο πρόσφατη είναι η τηλεοπτική εκδοχή του BBC με τους Ντόριαν Λάου, Κιμ Κατράλ, Μπίλι Χάουλ και Τόμπι Τζόουνς (2016).

Η προσφορά COSMOTE DEALS FOR YOU για την έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου (τελική τιμή € 15) ισχύει μέχρι τη λήξη των παραστάσεων τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Κάθε συνδρομητής της COSMOTE μπορεί μέσα από το COSMOTE APP να λάβει τον κωδικό του και να ενεργοποιήσει όλες τις προσφορές COSMOTE DEALS FOR YOU.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.