Η διαδραστική θεατρική πρόταση του Δρ. Γιώργου Λάγιου έχει ενθουσιάσει το κοινό με τον τρόπο που εξερευνά σχέσεις, επιθυμίες, φόβους και τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και τον έρωτα.
Για το νέο της, σκοτεινά ποιητικό, χοροθεατρικό έργο "'the great nothing' στα Τζάμια Κρύσταλλα μιλά στο 'α' η χορογράφος Αντωνία Οικονόμου - αλλά και για την απώλεια, τον αποχωρισμό και την απουσία της επαφής.
Η παράσταση του Μάριου Ιορδάνου με τη Σοφία Καζαντζιάν, συνεχίζεται προσφέροντας ένα μοναδικό υπαρξιακό θρίλερ γεμάτο χιούμορ και ανατροπές.
Onassis AiR: Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής έρευνας και φιλοξενίας του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει με νέες ευκαιρίες για τη σεζόν 2026-27.
Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες της ελληνικής δραματουργίας ξαναζωντάνεψε στη σκηνή, αυτή τη φορά αλλιώς. Με νέα μουσική, νέα ματιά και αστείρευτη ενέργεια, ο "Αγαπητικός της βοσκοπούλας" των Θοδωρή Οικονόμου και Γιάννη Καλαβριανού παίζεται στο Θέατρο Ακροπόλ και είναι μια σύγχρονη, λαϊκή γιορτή που θα απολαύσετε.
Από τις 16 Φεβρουαρίου, ο ηθοποιός David Gilliam, απόφοιτος του American Conservatory Theatre του Σαν Φρανσίσκο, ανεβαίνει στη σκηνή του Theatre of the No με την "Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ", τον εμβληματικό μονόλογο του Σάμουελ Μπέκετ.
Σαν σήμερα, το 1956, έφυγε από τη ζωή ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς δημιουργούς του 20ού αιώνα. Μέσα από επτά σημεία θυμόμαστε γιατί το έργο και η σκέψη του συνεχίζουν να καθορίζουν το θέατρο και τη σύγχρονη πολιτική τέχνη.
Το Θεατρικό Φεστιβάλ του (μάλλον) ομορφότερου νησιού του κόσμου συστήνεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, με μια ανοιχτή παρουσίαση στο Θέατρο Καλλιρόης, τo Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, στις 20:00.
Σε δραματουργική προσαρμογή της Ηρώς Μπέζου και του Χρήστου Θάνου, η "Ευρυδίκη" του Ζαν Ανούιγ παρουσιάζεται στο Rabbithole. Είναι μια σύγχρονη θεατρική πρόταση που αντλεί από τον μύθο του Ορφέα.
Η τέταρτη παράσταση – "Σκίτσο" της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου ξεκίνησε στο Δίπυλον, με τίτλο "Ούρλιαξα στους Θεούς του 0 και του 1" και η δημιουργός της Μάρθα Μπουζιούρη μας δίνει τέσσερις σημαντικούς λόγους για να την δούμε.
Το έργο "Γιοι και Κόρες", που έγινε "viral" πολύ πριν διαδοθεί ο όρος και υπήρξε το talk of the town της περασμένης δεκαετίας, παρουσιάζεται 14 χρόνια μετά στο ιστορικό Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Καλαβριανού με τον Πολιτιστικό Οργανισμό "Λυκόφως".
Η ελληνική εκδοχή του νέου έργου του Mariano Pensotti, με τους βραβευμένους ηθοποιούς Γιάννη Νιάρρο και Κώστα Νικούλι στους ρόλους των ορειβατών.
Μετά από 28 sold out εμφανίσεις και τη συγκλονιστική ανταπόκριση κοινού, η εμβληματική παράσταση που αποτελεί σύμπραξη του Εθνικού Θεάτρου με το Pina Bausch Foundation, επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ. Μην τη χάσετε.
Με αφορμή την παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του "Killing Godot" στο Τόπος Αλλού σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, ο συγγραφέας του, Νίκολας Καζάν, έρχεται για να παρακολουθήσει την παράσταση.
Με φόντο την εποχή της τζαζ και της ποτοαπαγόρευσης, η ομάδα Νοσταλγία ανεβάζει, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα, την 'Κατάρρευση', ένα έργο - αποτίμηση ζωής που βουτά στον πυρήνα του αμερικανικού μύθου.
Η κλασική νουβέλα του κορυφαίου Ρώσου ποιητή ζωντανεύει στη σκηνή με τη Μπέττυ Αρβανίτη στον ομώνυμο ρόλο, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας.
Στις τρεις εμφανίσεις στην Αθήνα, οι μουσικοί εγκαταλείπουν τον παραδοσιακό ρόλο του αφηγητή και γίνονται οι βασικοί χαρακτήρες της δράσης.
Το πολυβραβευμένο έργο του Σέρχιο Μπλάνκο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που μας συγκίνησε, ανεβαίνει ξανά σε δύο ανοιχτά θέατρα της Αθήνας. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.
Το 2ο Φεστιβάλ "Άδειος Χώρος" επιστρέφει τον Ιούνιο 2026, ανοίγοντας ιστορικά θέατρα της Αθήνας σε νέους δημιουργούς και ομάδες. Ο οργανισμός Λυκόφως και ο Στάθης Λιβαθινός προσφέρουν πλήρη παραγωγική υποστήριξη και δωρεάν πρόσβαση στο κοινό.