Με το όνειρο για μια καλύτερη ζωή πορεύονται οι ήρωες της παράστασης "Άνθρωποι και Ποντίκια", σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη. Η παράσταση, που έκανε την πρώτη της πρεμιέρα το 2018 και παρουσιάζεται ξανά στη σκηνή του Cartel με ανανεωμένο καστ, συνεχίζει αδιάκοπα τη θριαμβευτική της πορεία, με όλες τις διαθέσιμες θέσεις να γίνονται διαρκώς sold out.
Από 2 Δεκεμβρίου η κωμωδία "αυτοβελτίωσης" του Αντώνη Καλομοιράκη μετακομίζει στο θέατρο Art 63.
Στη σκιά μιας "βόμβας" που πάει να σκάσει, η Έμιλυ Λουΐζου μιλά για το άγχος της δημιουργίας, τις απαιτήσεις του μιούζικαλ στην Ελλάδα και την τέχνη που επιμένει. Το "Tick, Tick… Boom!" ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ από 6/12.
Διεθνής αέρας φυσάει στο ελληνικό θέατρο, καθώς έξι σημαντικοί ξένοι σκηνοθέτες συνεργάζονται φέτος με Έλληνες καλλιτέχνες. Εσείς μπορείτε να απολαύσετε τις παραστάσεις τους, ενώ η Uber θα φροντίσει για τη μετακίνησή σας, με την υπηρεσία προκράτησης Uber Reserve.
Το "Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό" στο ΠΛΥΦΑ μετρά πλέον αντίστροφα προς την ολοκλήρωσή του. Το έργο που βασίζεται στο σενάριο της ομότιτλης, βραβευμένης ξεχειλίζει από καυστικό χιούμορ και κοινωνική αιχμηρότητα.
Το Βραβείο Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ντέλλα για την παράσταση "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" στα Βραβεία "Κάρολος Κουν" και στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2024/25.
Ο Προθάλαμος Δ’ του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει μια μοναδική συνάντηση επιστήμης και μουσικής την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, με τον καρδιολόγο Δρ. Γεώργιο Ντάγγα και τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου σε διάλογο γύρω από την καρδιά.
Η "Λόλα" ανεβαίνει στο Θέατρο Παλλάς με τους Έλλη Τρίγγου, Γιάννη Στάνκογλου και Γιώργο Γάλλο σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ζωντανεύοντας για πρώτη φορά στη σκηνή τη διαχρονική ιστορία του θρυλικού φιλμ νουάρ.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός υπογράφει μια μεγάλη θεατρική παραγωγή εποχής, που επιχειρεί να ζωντανέψει στη σκηνή την ακμή, τις αντιθέσεις και το συγκινησιακό φορτίο της μυθικής πόλης του Μεσοπολέμου.
Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη σκηνοθετεί τον "Άμλετ*" του Ανδρέα Φλουράκη που μεταφέρει το κλασικό έργο του Σαίξπηρ σε μια σύγχρονη πολυεθνική. Διατηρώντας την πλοκή και τους χαρακτήρες, φωτίζει διαχρονικά ερωτήματα για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την ηθική μέσα στον κόσμο της εξουσίας.
Φωτογραφίες και trailer από τη νέα παράσταση του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου με τους Ορφέα Αυγουστίδη - Ευγενία Σαμαρά, μια διασκευή του "Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα" του Γκέοργκ Κάιζερ.
Η σκηνοθέτρια, μουσικός και συν-δημιουργός της ομάδας Νοσταλγία Τώνια Ράλλη, βρίσκει το χιούμορ μέσα στο σκοτάδι. Οι παραστάσεις "Το κοράκι - Ένα μουσικό αναλόγιο" & "Αι γυμνισταί" το επιβεβαιώνουν.
Ο Νίκος Διαμαντής στήνει ένα ντιμπέιτ με τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη, με αφορμή την παράσταση "Μνήμη | Λήθη" που σκηνοθετεί η ανερχόμενη Αλίκη Στενού.
Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις ξανακάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα κι αξίζουν.
Μια παράσταση-αφιέρωμα στον "Αρχάγγελο της Κρήτης", τον Νίκο Ξυλούρη, κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Ήβη σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Mε πρωταγωνιστές την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Αιμιλιανό Σταματάκη αναβιώνει το μύθο του ερμηνευτή που έγινε σύμβολο ελευθερίας, συνδυάζοντας ζωντανή μουσική, αδημοσίευτες φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα και αφήγηση που σκορπίζει συγκίνηση (από 3/12).
Βρεθηκαμε στη Διαρκή Ανοιχτή Πρόβα με τίτλο "ΚΑΠΟΥΤ / Πόλεμος, ένα Vaudeville" της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου στο Θέατρο Δίπυλον.
Τι σχέση έχουν τα παρασκήνια με την κουζίνα; Η πλατεία με τη σάλα; Ο Μιχάλης Σαράντης μπαίνει στη θεατρική "Κουζίνα" του Κιβωτός, όπου το φαγητό είναι η αφορμή για να έρθουμε αντιμέτωποι με τη φθορά της εργασίας και την ανάγκη για αλληλεγγύη. Εμείς όμως τον φωτογραφίσαμε στην πάντα φιλόξενη κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά στο εστιατόριο "Ex Machina" και μιλήσαμε για θέατρο, γεύσεις και όνειρα.
Τρεις τελευταίες μέρες για τη διοργάνωση του 2025 μετρά το MIRfestival, και συγκεντρώσαμε πέντε λόγους για να το επισκεφτείς.
Η παράσταση "Last Dance of Ivan Vasiliev", αποτελεί φόρο τιμής στην καριέρα του Ιβάν Βασίλιεφ και στη δύναμη του χορού, περιλαμβάνοντας στιγμές από το κλασικό του ρεπερτόριο αλλά και σύγχρονες χορευτικές δημιουργίες. Απολαύστε τον μια μόνο βραδιά στο Christmas Theater.