Δύο γυναίκες, ένα σπίτι και μια απρόβλεπτη συγκατοίκηση

Πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου για τη "Συγκάτοικο" της Jen Silverman, με τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τη Γωγώ Μπρέμπου σε μια απρόβλεπτη συγκατοίκηση.

Η συγκάτοικος Γιώργος Καλφαμανώλης©

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο θέατρο Πειραιώς 131 η "Συγκάτοικος" της Jen Silverman, ένα έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη.

Η Ρόμπιν φτάνει από το Bronx στην Άιοβα για να μοιραστεί το σπίτι της Σάρον. Οι δύο γυναίκες είναι άγνωστες μεταξύ τους και αρκετά διαφορετικές: η μία συντηρητική και προσκολλημένη στη γνώριμη καθημερινότητά της, η άλλη απρόβλεπτη, ατίθαση και έτοιμη να αμφισβητήσει όσα θεωρούνται δεδομένα.

Η συγκάτοικος
Γιώργος Καλφαμανώλης©

Η αναγκαστική συγκατοίκηση γίνεται αφορμή για μια σειρά από αποκαλύψεις, συγκρούσεις και απρόσμενες στιγμές οικειότητας. Μέσα από το χιούμορ και την αντιπαράθεσή τους, οι δύο γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τις επιλογές, τις επιθυμίες και τα "πρέπει" που έχουν διαμορφώσει τη ζωή τους.

Η Silverman εξετάζει με queer ματιά την ανάγκη για αλλαγή και επαναπροσδιορισμό σε μια ηλικία όπου όλα μοιάζουν ήδη αποφασισμένα. Η συνάντηση της Ρόμπιν και της Σάρον ανατρέπει τις ισορροπίες τους και ανοίγει τον δρόμο για μια διαφορετική αρχή.

Τη μετάφραση υπογράφει ο Φίλιππος Δεσύλλας, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μαρίτα Αμοργιανού και τους φωτισμούς η Χριστίνα Θανάσουλα. Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00.

Προπώληση: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η συγκάτοικος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η Ρόμπιν αφήνει το Μπρονξ και μετακομίζει στην Άιοβα, όπου πρόκειται να μοιραστεί ένα σπίτι με τη Σάρον. Οι δύο γυναίκες είναι άγνωστες μεταξύ τους και προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Η συντηρητική και τακτοποιημένη Σάρον έρχεται αντιμέτωπη με την απρόβλεπτη και αντισυμβατική Ρόμπιν, καθώς οι δυο τους προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα συνθήκη της συγκατοίκησης. Οι διαφορές τους οδηγούν σε συγκρούσεις, αλλά και σε μια σταδιακή γνωριμία που φέρνει στην επιφάνεια φόβους, επιθυμίες, παρελθόν και ανεκπλήρωτες ανάγκες. Όσο περισσότερο γνωρίζονται, τόσο περισσότερο η καθεμία επηρεάζει την άλλη. Η συγκατοίκηση γίνεται έτσι αφορμή να αμφισβητήσουν όσα θεωρούσαν δεδομένα και να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους.

Πειραιώς 131

Πειραιώς 131

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι "Μικρές Ταπεινώσεις" κάνουν πρεμιέρα στο Baumstrasse

Οι "Μικρές Ταπεινώσεις" κάνουν πρεμιέρα σήμερα στο Baumstrasse, με τη Νεφέλη Φασούλη και τον Πάνο Παπαδόπουλο επί σκηνής για δεύτερη χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/10/2026

Πρεμιέρα για τις "Γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" και τελευταία ευκαιρία να τις δείτε

Μαγειρική, μαγεία και μυστικοί γυναικείοι κώδικες της Θεσσαλίας ζωντανεύουν για τελευταία φορά στη σκηνή. "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" ολοκληρώνουν τον επιτυχημένο κύκλο τους.

Οι εικόνες, οι ήχοι και οι μνήμες για τη σημερινή ανθρωπότητα που θα έστελνε στο διάστημα η Δανάη Λιοδάκη

Η Δανάη Λιοδάκη, δημιουργός της b.p.m. theater group μιλά για τη νέα της παράσταση "Χρυσός δίσκος" στο ΠΛΥΦΑ και επιλέγει τα 5 πράγματα που θα έστελνε στο μέλλον για να εξηγήσει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σήμερα.

"Το θέατρο ή τη ζωή σου": Ο Σταμάτης Φασουλής εξομολογείται 50 χρόνια αναμνήσεων, λαθών και μύθων

Ο Σταμάτης Φασουλής, με αφορμή την παράσταση "Το θέατρο ή τη ζωή σου" ανοίγει τα συρτάρια της μνήμης και εξομολογείται: από το παιδί της Σαλαμίνας στους μύθους του θεάτρου. Μια συγκινητική διαδρομή γεμάτη αλήθειες, γέλιο και αγάπη για τη σκηνή που πρέπει να διαβάσεις!

Η Κασσάνδρα και η Ιφιγένεια συναντιούνται ξανά σε έναν κόσμο που δεν τους ανήκει

Η "Κάσσυ" του Ανδρέα Φλουράκη κάνει πρεμιέρα στη ΦΙΑΤ, σε μια υβριδική παράσταση όπου Κασσάνδρα και Ιφιγένεια συναντούν το θέατρο, τον χορό και το φιλμ.

Ο Έμπορος της Βενετίας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104

Για δεύτερο χρόνο επιστρέφει στο Θέατρο 104 ο "Έμπορος της Βενετίας", με πέντε ηθοποιούς σε δεκατρείς ρόλους και μια σκοτεινή ματιά στη μισαλλοδοξία.

Γιατί να δω τον "Άγριο Σπόρο";

Η σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη δίνει τη δική της οπτική, δέκα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου