Ο Γιώργης Κοντοπόδης μεταμορφώνεται σε "Μπογιατζής"

«Ο μπογιατζής» εισβάλλει στο Θέατρο Αλκμήνη και φέρνει τα πάνω κάτω σε μια εκρηκτική βρετανική κωμωδία παρεξηγήσεων, μεταμφιέσεων και συνεχών ανατροπών.

Ο μπογιατζής 2025-26

Η καθημερινότητα συναντά το απρόβλεπτο βρετανικό χιούμορ και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό στην κλασική κωμωδία του Donald Churchill, "The Decorator" (Ο Μπογιατζής), που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, από το Σάββατο 14 Μαρτίου. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργης Κοντοπόδης, η Δανάη Καλοπήτα και η Ιωάννα Μαρμάρου.

Ο μπογιατζής 2025-26

Όλα συμβαίνουν στο σαλόνι της Marcia, μιας δυναμικής και εύπορης γυναίκας, η οποία προσλαμβάνει τον Walter για να φρεσκάρει τον χώρο της. Όμως, ο Walter δεν είναι ένας συνηθισμένος τεχνίτης. Είναι ένας ηθοποιός που αναζητά τον ρόλο της ζωής του και βλέπει τον κόσμο μέσα από το πρίσμα της υποκριτικής. Η τυπική επαγγελματική τους σχέση μετατρέπεται γρήγορα σε ένα παιχνίδι εξουσίας και φλερτ, μέχρι που η εμφάνιση της Jane ανατρέπει τα πάντα.

Ο μπογιατζής 2025-26

Η Jane, σύζυγος του εραστή της Marcia, καταφθάνει διψασμένη για εκδίκηση και έτοιμη να αποκαλύψει την απιστία. Σε μια στιγμή πανικού, η Marcia ζητά από τον "μπογιατζή" Walter να υποδυθεί τον απόντα σύζυγό της. Από εκείνη τη στιγμή, οι ισορροπίες χάνονται και το σπίτι μετατρέπεται σε ένα πεδίο μάχης όπου η αλήθεια και το ψέμα μπερδεύονται με τρόπο ξεκαρδιστικό.

Η παράσταση έχει γρήγορους ρυθμούς και μέσα από το γέλιο, θίγει διαχρονικά θέματα όπως: την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων, την ανάγκη για κοινωνική επιβεβαίωση, την ανθρώπινη μοναξιά που κρύβεται πίσω από την "πολυτελή διακόσμηση" της ζωής μας.

Ο μπογιατζής 2025-26

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μπογιατζής

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

H πάμπλουτη Μάρσια, σύζυγος του γενικού διευθυντή της Άτλας Ανυψωτικής και μέλος της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου, αποφασίζει να παρουσιάσει τον μπογιατζή, που βάφει το ρετιρέ της ως σύζυγό της όσο εκείνος λείπει για δουλειές. Κι όλα αυτά σε μία προσπάθεια να κοροϊδέψει τη σύζυγο του εραστή της, Τζέην, η οποία τους έκανε τσακωτούς να τρώνε πανακότα το προηγούμενο βράδυ και έχει έρθει να πει τα πάντα στον ζηλιάρη, απατημένο άντρα της; Ο μπογιατζής, ενώ στην αρχή αρνείται, υποκύπτει μπροστά στο φουσκωτό πορτοφόλι της Μάρσια και καταλήγει να παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του ως σύζυγος της, δημιουργώντας αστείες καταστάσεις οι οποίες κλιμακώνονται, όταν η ερωτική και θελκτική Τζέην καταφθάνει. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αστεία όταν η απατημένη σύζυγος αποφασίζει ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι να απατήσει το δικό της μοιχό σύζυγό με το “σύζυγο” της Μάρσια, δηλαδή... τον μπογιατζή.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το κορίτσι πίσω από τον μύθο του Σαίξπηρ

Η Θαλασσινή Βοσταντζόγλου επιστρέφει στην Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε μια νέα σκηνική αφήγηση για τον έρωτα, τη μνήμη και τη θυσία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2026

Ο Χόρχε Μπουκάι στη θεατρική σκηνή: Ιστορίες αυτογνωσίας που εμπνέουν

Δύο παραστάσεις "φέρνουν" τον Χόρχε Μπουκάι, έναν από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παγκοσμίως, στη σκηνή. Ποια έργα μεταφέρουν τη θεραπευτική σοφία των βιβλίων του στο θέατρο και που θα τις δούμε;

Ο "Σεμπάστιαν" της Nova Melancholia επιστρέφει για δύο μόνο παραστάσεις

Αντλώντας έμπνευση από τον Άγιο Σεβαστιανό ως σύμβολο ομορφιάς, πόνου και ομοερωτισμού, η βραβευμένη περφόρμανς αφιερώνεται στον Ζακ/Zackie Oh!, προσφέροντας στις 29 & 30/9 μια περφόρμανς μνήμης, τέχνης και ελευθερίας.

"Ο Πειρασμός": Η κωμωδία του Ξενόπουλου επιστρέφει στην Αθήνα με νέο πρόσωπο

Η Μαριάννα Κάλμπαρη μεταφέρει τον "Πειρασμό" του Ξενόπουλου στην Ελλάδα του ’50, σε μια νέα διασκευή για την επιθυμία, τα στερεότυπα και τις σχέσεις εξουσίας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας (28/09-02/10)

Η νέα θεατρική σεζόν συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες πρεμιέρες, νέες παραγωγές και παραστάσεις που έρχονται να εμπλουτίσουν τη θεατρική ατζέντα της Αθήνας.

Πόση κωμωδία χωράει σε έργο του Τσέχωφ;

Η Ζ. Ξανθοπούλου ανέδειξε με τη σκηνοθεσία της την κωμωδία που ενυπάρχει σε όλα τα κείμενα του Ρώσου συγγραφέα, ενώ την ίδια στιγμή απέδωσε το συναίσθημα, αλλά και το λυρισμό του έργου

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας (28/9-2/10)

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 28/9 έως 2/10 και ξεχωρίζουν.