"The Creatures Conversations – Witches": Η δύναμη των σύγχρονων "μαγισσών" στο Θέατρο Ροές

The Creatures Conversations - Witches

Η ομάδα Kaviria Dance Co. παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού "The Creatures Conversations – Witches", μια σκηνική δημιουργία που εξερευνά τη μαγεία ως πράξη χειραφέτησης και επαναδιεκδίκησης της γυναικείας δύναμης. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ροές. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι "μάγισσες" όχι ως σκοτεινές φιγούρες, αλλά ως σύμβολα γνώσης, πνευματικότητας και επαναστατικότητας. Θηλυκότητες που ιστορικά καταπιέστηκαν επειδή κατείχαν δύναμη και σοφία.

Η παράσταση προσεγγίζει τη μαγεία ως εσωτερική αφύπνιση και πράξη αντίστασης. Τρία πλάσματα, τρεις θηλυκές ενέργειες, συναντιούνται επί σκηνής. Καθεμία έχει βιώσει τη δική της εκδοχή καταπίεσης. Μέσα από την κίνηση αφηγούνται μια ιστορία μεταμόρφωσης: συγκρούονται, αλληλοκαθρεφτίζονται και τελικά διεκδικούν ξανά τη δύναμή τους. Διαφορετικές αφετηρίες και βιώματα συγκλίνουν σε μια κοινή πράξη ενδυνάμωσης.

The Creatures Conversations - Witches

Με τη χρήση οπτικοακουστικών εφέ, δημιουργείται ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που ενισχύει τη σκηνική εμπειρία. Εδώ, η μαγεία δεν είναι υπερφυσικό στοιχείο, αλλά η επαναστατικότητα της γυναικείας φύσης και η επανάκτηση της καταπιεσμένης δύναμης. Τη χορογραφία και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γιάννα Αλαμάνου, ενώ την ερμηνεία και την ανάπτυξη του υλικού αναλαμβάνουν οι Ματίνα Καϊάφα, Ανδρέας Teddy Λαζαράκος και Πανωραία Βαδάση Γκούρλια.

Δείτε το trailer εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The Creatures Conversations - Witches

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 50 '

Τρεις μάγισσες, χειραφετημένες, πνευματικές και επαναστατικές θηλυκότητες, αφηγούνται, χορεύοντας, τη δική τους ιστορία μεταμόρφωσης, σε μια χορευτική παράσταση με οπτικοακουστικά εφέ. Τρία πλάσματα, τρεις θηλυκές ενέργειες, καθεμία έχοντας υποστεί καταπίεση, επαναστατούν και κατοχυρώνουν τη δύναμή τους, η καθεμία με τη δική της αφετηρία, τη δική της σοφία, τα δικά της βιώματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρόλαβε εισιτήρια για τη Νένα Μεντή και το "Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας"

Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Πέτρου Ζούλια "Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας" με ερμηνεύτρια την Νένα Μεντή συνεχίζει την περιοδεία του στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2026

4 σκηνοθέτες αποκαλύπτουν τη "στιγμή-κλειδί" των παραστάσεων που έρχονται από τους Φιλίππους στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενώνουν δυνάμεις. Τέσσερις σκηνοθέτες του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων αποκαλύπτουν τις στιγμές-κλειδιά των παραστάσεών τους, όπου ο μύθος, η όπερα και το θέατρο σκιών συναντούν το σήμερα.

"Για τρία ψυγεία και ένα πλυντήριο": Έλλη Τρίγγου και Γιάννης Κουκουράκης σε μια συγκλονιστική παράσταση

Για την ιστορία περισσότερων από 4.000 Ελληνόπουλων που δόθηκαν για υιοθεσία μιλά η παράσταση που έρχεται στην Αθήνα τη νέα σεζόν 2026-27.

"Τερματικός Σταθμός: Circus City": Η εμπειρία της μετανάστευσης συναντά το θέατρο και τη ραπ μουσική

Σε έναν σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης εκτυλίσσεται το έργου του/της/του Ουίτσι που περιμένουμε το 2027 στο Θέατρο "Μπέλλος", το οποίο μετατρέπει την πόλη σε ένα σύγχρονο τσίρκο επιβίωσης.

Open call από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για το πρόγραμμα του 2027

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ετοιμάζεται για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2027 και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων.

Ακάθεκτες συνεχίζουν για 4η σεζόν οι "Στρακαστρούκες" του Δημήτρη Σαμόλη

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή, με τον Δημήτρη Σαμόλη συνεχίζει για τέταρτη σεζόν με μια σκληρή αλλά βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τον εκφοβισμό, τη διαφορετικότητα και όσα κρύβονται πίσω από την "αγία ελληνική οικογένεια".

Ο Carlos Cuevas στην Ελευσίνα, στην πρώτη παρουσίαση του "La vida als boscos" στην Ελλάδα

Στις 29 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας η καταλανική παράσταση "La vida als boscos" ("Θορώ: Η ζωή στα δάση"), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.