Η θανατερά απολαυστική παράσταση που επιστρέφει για 11η χρονιά

Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, ο Γιώργος Γαλίτης αποδεικνύει πως οι έξυπνες κωμωδίες δεν πεθαίνουν ποτέ. «Τα ραδίκια ανάποδα» επιστρέφουν στο Altera Pars, πιο ζωντανά και ξεκαρδιστικά από ποτέ.

ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Γαλίτης καταφέρνει να μετατρέπει την πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής σε ξεκαρδιστική σάτιρα. Με το ευφυές του χιούμορ, τη σπάνια υποκριτική του ευελιξία και το βαθύ του ταλέντο στη γραφή, ο Γαλίτης έχει δημιουργήσει ένα φαινόμενο θεατρικής αντοχής: "Τα ραδίκια ανάποδα", που φέτος κλείνουν έντεκα χρόνια συνεχούς επιτυχίας. Από τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, το έργο επιστρέφει στο Θέατρο Altera Pars, για λίγες ακόμη… θανατερά απολαυστικές παραστάσεις.

>> Δείτε "Τα ραδίκια ανάποδα” σε avant premiere με το Αθηνόραμα στις 13/10, μπαίνοντας στην κλήρωση για 50 διπλές προσκλήσεις

ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ
Γιώργος Γαλίτης

Πρόκειται για έναν μοναδικό κωμικό μονόλογο, έναν "one dead man show" όπως τον έχει αποκαλέσει ο ίδιος ο δημιουργός του, όπου ο Γαλίτης ενσαρκώνει δεκατρείς διαφορετικούς χαρακτήρες – δεκατρείς επικήδειους που συνδυάζουν το μαύρο χιούμορ με τη βαθύτερη ανθρώπινη ευαισθησία. Με ακρίβεια, ρυθμό και ευρηματικότητα, ο Γαλίτης αλλάζει φωνές, σώματα, ρυθμούς και διαθέσεις, δημιουργώντας ένα σπονδυλωτό έργο που σατιρίζει τη ζωή, τον θάνατο και –πάνω απ’ όλα– τη γελοιότητα της καθημερινής μας ύπαρξης.

Το κείμενο, γραμμένο από τον ίδιο, είναι μια σπουδή πάνω στη νεοελληνική ψυχολογία. Με γλώσσα που ισορροπεί ανάμεσα στη φάρσα και την ποίηση, ο Γαλίτης θέλει να κάνει τον θεατή να γελάει δυνατά την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει τον εαυτό του μέσα σε κάθε χαρακτήρα. Η σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, με τον οποίο ο Γαλίτης συνεργάζεται επί χρόνια, προσδίδει στο έργο ρυθμό, θεατρικότητα και μέτρο, αναδεικνύοντας την ουσία πίσω από το γέλιο.

ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

Η σκηνογραφία που επιμελήθηκε ο Γαλίτης και η μουσική του Τόλη Κετσελίδη συμβάλλουν στο ιδιότυπο "μεταθανάτιο" σύμπαν της παράστασης, όπου το φέρετρο συναντά το φαγκότο και το οστεοφυλάκιο γίνεται σκηνή ζωής. Το αποτέλεσμα είναι μια μαύρη κωμωδία που ανατρέπει ό,τι θεωρούμε "πένθιμο", αποδεικνύοντας πως ακόμη και ο θάνατος μπορεί να γίνει πηγή ζωής – και γέλιου.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τα ραδίκια ανάποδα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Πρόκειται για μια μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, αστεία και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα one dead man show, ένας black total κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν. Τους ρόλους (δημόσιος υπάλληλος, μάγειρας, πολιτικός, Ρωμαίος συγκλητικός, ηγούμενος, κλέφτης κ. ά.) έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται, μα και τους υποδύεται για δέκατη χρονιά, ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης, ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μια παράσταση που θα ζείτε για να τη θυμόσαστε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Λάμπρος Φισφής σε περιοδεία: Εσύ που θα τον δεις τον Σεπτέμβριο;

Στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής κάνει περιοδεία ο Λάμπρος Φισφής τον Σεπτέμβριο 2026 με την τελευταία του stand up comedy παράσταση "Πολύ καλύτερα τώρα…".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2026

Ένοχος ή αθώος; Στο "The Jury Experience" η ετυμηγορία είναι δική σου

Στον κινηματογράφο Δαναό μπορείς να γίνεις ένας από τους ενόρκους που θα αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορουμένου στην διαδραστική παράσταση - εμπειρία "The Jury Experience".

Πρόλαβε εισιτήρια για τη Νένα Μεντή και το "Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας"

Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Πέτρου Ζούλια "Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας" με ερμηνεύτρια την Νένα Μεντή συνεχίζει την περιοδεία του στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

4 σκηνοθέτες αποκαλύπτουν τη "στιγμή-κλειδί" των παραστάσεων που έρχονται από τους Φιλίππους στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενώνουν δυνάμεις. Τέσσερις σκηνοθέτες του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων αποκαλύπτουν τις στιγμές-κλειδιά των παραστάσεών τους, όπου ο μύθος, η όπερα και το θέατρο σκιών συναντούν το σήμερα.

"Για τρία ψυγεία και ένα πλυντήριο": Έλλη Τρίγγου και Γιάννης Κουκουράκης σε μια συγκλονιστική παράσταση

Για την ιστορία περισσότερων από 4.000 Ελληνόπουλων που δόθηκαν για υιοθεσία μιλά η παράσταση που έρχεται στην Αθήνα τη νέα σεζόν 2026-27.

"Τερματικός Σταθμός: Circus City": Η εμπειρία της μετανάστευσης συναντά το θέατρο και τη ραπ μουσική

Σε έναν σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης εκτυλίσσεται το έργου του/της/του Ουίτσι που περιμένουμε το 2027 στο Θέατρο "Μπέλλος", το οποίο μετατρέπει την πόλη σε ένα σύγχρονο τσίρκο επιβίωσης.

Open call από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για το πρόγραμμα του 2027

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ετοιμάζεται για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2027 και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων.