Η επιστήμη συναντά την κωμωδία στο νέο stand-up των Science Reactors

Η ομάδα που έχει ως σκοπό να δούμε τη χιουμοριστική πλευρά των επιστημών διοργανώνει stand-up στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Science Reactors παράσταση Άτρακτος

Οι Science Reactors επιλέγουν τον ιστορικό χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5 - Πλάκα), γνωστό και ως Παλιό Πανεπιστήμιο για την επόμενη παράσταση τους, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 21.00 (είσοδος ελεύθερη). Με τις επιστημονικές τους αφηγήσεις -  που τις χαρακτηρίζουν η  φαντασία, η επινοητικότητα, το απρόσμενο και το χιουμοριστικό - στοχεύουν στην εξωστρέφεια της επιστήμης και στα χνάρια του stand up comedy, επιχειρούν να ανασκευάσουν τον μύθο ότι οι επιστήμονες δεν  διαθέτουν χιούμορ. 

Με το κοινό στοιχείο που τους συνδέει, το ταλέντο και την αγάπη τους για την επικοινωνία της επιστήμης θα αφηγηθούν και στην παράσταση αυτή με τον γνώριμο και αντισυμβατικό τους ύφος  απρόσμενες ιστορίες καθημερινής επιστημονικής τρέλας: από την ευλογία ή όχι της Τεχνητής Νοημοσύνης,  τα φιλικά μας ρομπότ και το περιβάλλον, τις λογικές… πλάνες  μέχρι τις προσωπικές εμπειρίες και βιώματά τους από την επιστημονική τους διαδρομή. Τι σχέση, λοιπόν,  μπορεί να έχει ένα Stand up  και κυρίως ένα "Science Rap" μεταξύ μαθηματικών και φυσικής, με την Επιστήμη; Ελάτε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, όπου οι Science Reactors θα σας μυήσουν στα "μυστικά" τους προβάλλοντας την Επιστήμη …αλλιώς.

 

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Γιώργος Γαλανοπουλος (ηλεκτρολόγος-μηχανικός), Αντωνία Καραμολέγκου (πληροφορική), Αθανάσης Κουστένης (βιοχημικός), Θωμάς Παππάς (πληροφορική), Πιέρρος Πατουχέας (γεωλόγος, stand up comedian), Αλέξανδρος Σουρτζής (χωροτάκης-πολεοδόμος) Πολυξένη Σπηλιοπούλου (TEΕΦΑ) και Πάρις Φραντζής (πληροφορική). 

 

Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος (φιλοσοφία - ρητορική)
Ιδέα/σχεδιασμός/συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2026": Το πρόγραμμα της 4ης εβδομάδας (20 – 26 Ιουλίου)

Ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζεται δυναμικά με δέκα πρωτότυπες παραγωγές σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους, φρούρια και μουσεία σε όλη τη χώρα. Ανακαλύψτε το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων και εξασφαλίστε εγκαίρως το δελτίο εισόδου σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/07/2026

Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026: Η τέχνη επιστρέφει στο νησί της Οδύσσειας

Από τις 18 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης επιστρέφει δυναμικά. Μια εννεαήμερη γιορτή σύγχρονου πολιτισμού με παραστάσεις, εργαστήρια, διαγωνιστικά ντουέτα και τιμητικές βραβεύσεις, μετατρέπει το νησί σε ζωντανή σκηνή δημιουργίας.

"Αλκηστις" από το Εθνικό Θέατρο: Φωτογραφίες παράστασης και σταθμοί περιοδείας

Ένα διήμερο γεμάτο συγκίνηση και θερμό χειροκρότημα σφράγισε την πρεμιέρα της Άλκηστης του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Η καθηλωτική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου ετοιμάζεται τώρα για τη μεγάλη της περιοδεία!

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας (20-24/07)

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις εντός και εκτός Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που σηκώνουν αυλαία από 20 έως 24 Ιουλίου και ξεχωρίζουν.

Γιάννης Τσουμαράκης: "Ο Ίωνας του Μοσχόπουλου είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην αλήθεια και το είδωλό της"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Τσουμαράκης μιλάει για τον "Ίωνα", μια παραγωγή του ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, το ταξίδι στην Επίδαυρο, τη μοναδική μέθοδο του σκηνοθέτη, το υπαρξιακό ταξίδι της αναζήτησης ταυτότητας, την ανάγκη αποκέντρωσης της τέχνης και εξηγεί γιατί η γενιά του δημιουργεί κόντρα στις δυσκολίες.

13 έργα, 4 σκηνές: Η νέα σεζόν της Happy Productions

Ο θεατρικός χειμώνας μάς θέλει ετοιμοπόλεμους θεατρικά και η Happy Productions είναι εδώ. Με 13 σπουδαίες παραγωγές σε τέσσερις σκηνές, η νέα σεζόν 2026-2027 υπόσχεται ένα θεατρικό ταξίδι με εκπλήξεις.

Πότε επιστρέφει στην Αττική ο "Κατά φαντασίαν ασθενής" με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Πότε παίζεται στην Αθήνα η παράσταση "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που υπογράφουν Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου;