Μάρκος Κιμιωνής©
Έπειτα από πέντε συνεχόμενες χρονιές sold out, η παράσταση "Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που Δεν Έζησα" του Ανδρέα Ζαφείρη επιστρέφει για έκτη χρονιά στη Σκηνή BRECHT-2510, από τις 4 Νοεμβρίου. Βασισμένη στη ζωή, το έργο και την εποχή της Κατερίνας Γώγου, η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει μια από τις πιο ασυμβίβαστες και αντιφατικές μορφές της ελληνικής ποίησης, πέρα από τον μύθο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά της.
Η άγρια μοναδικότητα των στίχων της, η βαθιά ενσυναίσθησή της για το αστικό τοπίο, η αγάπη της για τους ανθρώπους του περιθωρίου και η αυτοκαταστροφική πορεία που συνδέθηκε με την εποχή της συνθέτουν το υλικό μιας θεατρικής βιογραφίας που κινείται ανάμεσα στην ποίηση και την προσωπική ιστορία.

Ο Ανδρέας Ζαφείρης, που υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία, επιχειρεί να αναμετρηθεί όχι μόνο με τη δημόσια εικόνα της Γώγου, αλλά και με τον εύθραυστο, αντιφατικό και βαθιά προσωπικό κόσμο της. Στη σκηνή, η Μαρία Ανδρίτσου, η Χαρά Νικολάου και ο Χάρης Γεωργιάδης μοιράζονται τους ρόλους και ζωντανεύουν διαφορετικές πλευρές της ποιήτριας, σε μια παράσταση που έχει ήδη διανύσει πέντε επιτυχημένες σεζόν.
Περισσότερες πληροφορίες
Κατερίνα Γώγου: Το γαμώτο που δεν έζησα
Η παράσταση, που επιστρέφει για έκτη χρονιά, βασίζεται στη ζωή και το έργο της αντισυμβατικής ποιήτριας αλλά και την πυκνή, σε ιστορικό χρόνο, περίοδο που έζησε μία από τις σημαντικές δημιουργούς της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η άγρια μοναδικότητα των στίχων της, η εκπληκτική της ενσυναίσθηση για τη ζωή στο αστικό τοπίο, η έμπρακτη αγάπη της για το διαφορετικό, το περιθώριο, τους κολασμένους, η αυτοκαταστροφική της διαδρομή -που λειτουργεί ως καθρέφτης μιας ολόκληρης κοινωνίας- την τοποθέτησαν κορυφαία του Χορού στην «Αγία Τριάδα των Εξαρχείων», (Σιδηρόπουλος, Άσιμος, Γώγου), αλλά και ισότιμη των Ελύτη, Ρίτσου και Σεφέρη σε αναγνωσιμότητα.

