"Σκυλίσια ζωή": Ανεβαίνει στο Eliart από την Αννέτα Παπαθανασίου

Αποκλειστικά από τις 20 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Eliart, ανεβαίνει η «Σκυλίσια ζωή» της Μάρτα Μπουτσάκα, σε σκηνοθεσία Αννέτας Παπαθανασίου – μια μαύρη κωμωδία, ένα χρονικό της οικογενειακής ασφυξίας, των υπαρξιακών διλημμάτων και του παραλόγου της καθημερινότητας.

Σκυλίσια Ζωή 2025-26

Η Αννέτα Παπαθανασίου, με το ευφυές της ένστικτο για τα αιχμηρά έργα που ισορροπούν μεταξύ γέλιου και πόνου, αναμετριέται φέτος με τη μαύρη κωμωδία "Σκυλίσια ζωή" της βραβευμένης Ιταλίδας δραματουργού Μάρτα Μπουτσάκα. Έργο σκληρό, τρυφερό και διαπεραστικά ειλικρινές, που πραγματεύεται το απόλυτο ερώτημα: μπορείς να σκοτώσεις κάποιον που αγαπάς; Ο τίτλος "Σκυλίσια ζωή" λειτουργεί ως πικρή μεταφορά: μια ζωή σκληρή, γεμάτη σιωπές, σπαραγμούς και εκρήξεις — μια ζωή που μοιάζει με εκείνη των "σκυλιών", όπου η τρυφερότητα και η βία συνυπάρχουν κάτω από την ίδια στέγη.

Η σκηνοθέτιδα, με βαθιά γνώση του ανθρώπινου ψυχισμού, επιλέγει να φωτίσει την αμφιθυμία των ηρώων της: δύο αδέλφια, τον Αντώνη και τη Στέλλα, που παλεύουν να συμφιλιώσουν το συναίσθημα με τη λογική, την αγάπη με την ευθύνη. Με όχημα μια γλώσσα σαρκαστική, σχεδόν καυστική, η παράσταση διασχίζει 11 πυκνές σκηνές γεμάτες ανατροπές, μέσα από τις οποίες ξετυλίγεται η χαοτική ευφυΐα της καθημερινότητας.

Σκυλίσια Ζωή 2025-26

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Eliart, σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. Ο Γιώργος Τσαπόγας και η Εύη Γιαννακοπούλου συγκροτούν ένα ερμηνευτικό δίδυμο, ικανό να γελάσει και να... πονέσει.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σκυλίσια ζωή

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Στη μαύρη ισπανική κωμωδία για τις σχέσεις, την οικογένεια, τη ζωή και τον θάνατο, πρωταγωνιστούν δύο αδέλφια που έρχονται αντιμέτωπα με σοβαρές αποφάσεις.

Eliart

Κωνσταντινουπόλεως 127

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η οργή ως κραυγή ύπαρξης: Έξι νέοι ηθοποιοί μιλούν για "Τη μέρα της Φούστας"

Στην παράσταση "Η μέρα της φούστας" σε σκηνοθεσία Ζωής Χατζηαντωνίου, νέοι ηθοποιοί ερμηνεύουν "οργισμένα παιδιά" μιας γενιάς που ασφυκτιά. Μιλούν για την οργή, τον φόβο, τη βία και την ανάγκη να ακουστούν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
03/11/2025

Συνεχόμενα sold out για την παράσταση "Άνθρωποι και ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Η Ομάδα Cartel μεταφέρει το εμβληματικό έργο του Στάινμπεκ που έχει κατακτήσει το αθηναϊκό κοινό.

Οι συντελεστές του "Annie" μιλούν για το μιούζικαλ - φαινόμενο στο Παλλάς

Όσα δήλωσαν οι Θέμις Μαρσέλλου, Γιάννης Στάνκογλου, Δανάη Παππά, Μαρία Κατσανδρή, Αργύρης Αγγέλου για το πολυβραβευμένο μιούζικαλ "Annie" στο Παλλάς.

10 παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα σήμερα

Σήμερα ανοίγουν οι σκηνές για δέκα παραστάσεις, νέες και επαναλήψεις, φέρνοντας στο προσκήνιο ποικίλα θέματα, δυνατές ερμηνείες και σύγχρονα θεατρικά έργα που συζητούν, προβληματίζουν και γοητεύουν το κοινό.

Προσεχώς "Cats" στο Christmas Theater

Ετοιμαστείτε να ζήσετε ένα μαγευτικό βράδυ με τις πιο γοητευτικές γάτες της σκηνής μέσα από τη μουσική του Άντριου Λόιντ Βέμπερ.

"Nina Simone – 4 οκτάβες ελευθερίας": Η Idra Kayne συναντά τη θρυλική φωνή

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και ηθοποιός ενσαρκώνει τη θρυλική Αμερικανίδα μουσικό, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια Νίνα Σιμόν, στη μουσικοθεατρική παράσταση "Nina Simone – 4 οκτάβες ελευθερίας".

Η Ναταλία Δραγούμη δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της έξω από το θέατρο

Με αφορμή τη δεύτερη χρονιά της παράστασης "2:22 – A Ghost Story" στο Αλάμπρα, η Ναταλία Δραγούμη μιλά για την παράσταση, αποκαλύπτει στιγμές από την ζωή της, τις επιλογές που τη διαμόρφωσαν, αλλά και τη βαθιά σύνδεση με την οικογένεια και την καλλιτεχνική της καταγωγή. Μέσα από τις λέξεις της, ξεδιπλώνεται η αγάπη της για το θέατρο, η αφοσίωση στους ρόλους και η ζωντάνια που φέρνει κάθε φορά στη σκηνή.