Αποκλειστικό: Ο Μπέζος σκηνοθετεί Δαδακαρίδη και Σαράντη στον "Οθέλλο"

Με εντυπωσιακό προγραμματισμό, οι Επιχειρήσεις Τάγαρη προετοιμάζουν για το καλοκαίρι του 2026 έναν «Οθέλλο» υψηλών προσδοκιών, με Μπέζο στη σκηνοθεσία και τους Δαδακαρίδη – Σαράντη σε πρωταγωνιστικό δίδυμο.

ΟΘΕΛΛΟΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026

Η κλασική τραγωδία του Σαίξπηρ "Οθέλλος", διαχρονικά επίκαιρη και ανεξάντλητη σε ερμηνευτικά βάθη, θα αποκτήσει νέα σκηνική πνοή μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Μπέζου. Μετά την άψογη συνεργασία του με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στις "Αινιγματικές Παραλλαγές" του Ερικ Εμμάνουελ Σμιτ που περιοδεύουν σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, ο Μπέζος φαίνεται πως επενδύει ξανά στη συνεργασία με έναν ηθοποιό που συνδυάζει ένταση και ευγένεια, βάθος και σκηνική αμεσότητα. Ο Δαδακαρίδης αναμένεται να ενσαρκώσει έναν Οθέλλο τραγικά ανθρώπινο, με έμφαση στην εσωτερική διαδρομή του ήρωα από την εμπιστοσύνη στη ζήλια και από την αγάπη στην καταστροφή.

Απέναντί του, ο Μιχάλης Σαράντης αναλαμβάνει τον ρόλο του Ιάγου – ενός από τους πλέον σκοτεινούς και σύνθετους χαρακτήρες του σαιξπηρικού σύμπαντος. Έχοντας ήδη αποδείξει πως αποτελεί ένα πολυεργαλείο της σύγχρονης υποκριτικής, ο Σαράντης μπορεί να φέρει επί σκηνής έναν Ιάγο με ευφυΐα, καταιγιστική εσωτερικότητα και κυνική διαύγεια, ισορροπώντας ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον σαιξπηρικό ποιητικό λόγο. Να σας θυμίσουμε πως αυτόν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο του "Αίαντα” του Σοφοκλή, σε μια εξαιρετικά απαιτητική παράσταση στο Θέατρο Λυκαβηττού (30/8) και στο  Θέατρο Γης Θεσσαλονίκησ (2/9) σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και την σύμπραξη του εικαστικού Απόστολου Χαντζαρά , επιβεβαιώνοντας τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση ανάμεσα στην αρχαία τραγωδία και τη σαιξπηρική ψυχολογική σύνθεση.

Αινιγματικές παραλλαγές
Ελίνα Γιουνανλή© 'Αινιγματικές παραλλαγές'
Οι "Αινιγματικές παραλλαγές" επέστρεψαν αυτό το καλοκαίρι με μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. 

Η προγραμματισμένη παραγωγή του "Οθέλλου", που θα περιοδεύσει σε μεγάλα θέατρα της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2026, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι Επιχειρήσεις Τάγαρη αντιλαμβάνονται την έννοια της θεατρικής στρατηγικής ως μελετημένο άνοιγμα στον καλλιτεχνικό και θεσμικό ορίζοντα. Ο "Οθέλλος" του 2026 θα είναι μια παράσταση όπου τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες συναντιούνται την κατάλληλη στιγμή: ο Μπέζος στη φάση της δημιουργικής ωριμότητας, ο Δαδακαρίδης σε πλήρη ερμηνευτική ανάπτυξη και ο Σαράντης σε τροχιά δημιουργικής εκτόξευσης. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Χορεύοντας ανάμεσα σε ρήξεις: Το ARC for dance επιστρέφει για 17η χρονιά

Δέκα ημέρες σύγχρονου χορού στην Αθήνα με 17 παραστάσεις από 10 χώρες, που εξερευνούν τη συνύπαρξη, τη σύγκρουση και τη δυνατότητα επαναπροσδιορισμού μέσα από την κίνηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2026

Κάντε μια βόλτα από το ADAF: Ο "Ιππόλυτος" που μας μάγεψε το 2025 είναι εδώ

Αν βρεθείτε στην Τεχνόπολη για το ADAF, μην προσπεράσετε το ισόγειο. Η Γιολάντα Μαρκοπούλου φέρνει ξανά τον "Ιππόλυτο", την AR εμπειρία που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2025, προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι ανάμεσα στον μύθο και την τεχνολογία.

Η επιτυχία της Νέας Υόρκης παρατείνεται: Ο "Αγαμέμνων" της Ραφίκας Σαουίς στο Θέατρο Μαβίλη

Η ιστορία του Αγαμέμνονα μετατρέπεται σε ένα ζωντανό, σύγχρονο πεδίο μάχης για τη δικαιοσύνη και την ανθρώπινη ύπαρξη στην παράσταση της Ραφίκα Σαουίς που παίζεται έως 26 Απριλίου.

"Στο Θέατρο" με την Όλια Λαζαρίδου: Η ιδανική αφορμή για μια πολιτιστική εξόρμηση στο Ναύπλιο

Η Όλια Λαζαρίδου προτείνει μια "χειροποίητη" σκηνική πρόταση στο Fougaro Artcenter από 28 Απριλίου. Μια ηλιόλουστη αφορμή για μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο, όπου μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τη μαγεία της σκηνής μέσα από ένα αλληγορικό παραμύθι για την αλήθεια. .

"Η επιταγή": Μια αληθινή ιστορία από τα στρατόπεδα της Βιέννης ζωντανεύει στο Άνεσις

Βασισμένη σε μια συγκλονιστική μαρτυρία της Κατοχής, η "Επιταγή" της Φωτεινής Νταφοπούλου είναι ένα ταξίδι από τη βαρβαρότητα των ναζιστικών στρατοπέδων στη λυτρωτική δύναμη της μνήμης, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που δεν λύγισε ποτέ.

"Sexy laundry": Θα καταφέρουν ο Σπύρος και η Ρένια να σώσουν τον "γάμο" τους αυτό το καλοκαίρι;

Από τον Λυκαβηττό σε όλη την Ελλάδα! Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Ρένια Λουιζίδου βάζουν ξανά "πλυντήριο" και μας προσκαλούν σε μια καλοκαιρινή περιοδεία που καθρεφτίζει με χιούμορ και τρυφερότητα κάθε σύγχρονη σχέση.

Η "Ληστεία της συμφοράς" ρίχνει αυλαία

Οι Απέργης, Γερονικολού, Κουρούμπαλης, Μπίρκος, Στεφόπουλος και Χρανιώτης σάς περιμένουν στο Θέατρο Λαμπέτη! Ένας λαμπερός θίασος σε μια επική ληστεία όπου όλα πάνε στραβά. Η παράσταση ολοκληρώνεται – προλαβαίνετε να γίνετε μέρος του απόλυτου χάους;