Αποκλειστικό: Ο Μπέζος σκηνοθετεί Δαδακαρίδη και Σαράντη στον "Οθέλλο"

Με εντυπωσιακό προγραμματισμό, οι Επιχειρήσεις Τάγαρη προετοιμάζουν για το καλοκαίρι του 2026 έναν «Οθέλλο» υψηλών προσδοκιών, με Μπέζο στη σκηνοθεσία και τους Δαδακαρίδη – Σαράντη σε πρωταγωνιστικό δίδυμο.

ΟΘΕΛΛΟΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026

Η κλασική τραγωδία του Σαίξπηρ "Οθέλλος", διαχρονικά επίκαιρη και ανεξάντλητη σε ερμηνευτικά βάθη, θα αποκτήσει νέα σκηνική πνοή μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Μπέζου. Μετά την άψογη συνεργασία του με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στις "Αινιγματικές Παραλλαγές" του Ερικ Εμμάνουελ Σμιτ που περιοδεύουν σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, ο Μπέζος φαίνεται πως επενδύει ξανά στη συνεργασία με έναν ηθοποιό που συνδυάζει ένταση και ευγένεια, βάθος και σκηνική αμεσότητα. Ο Δαδακαρίδης αναμένεται να ενσαρκώσει έναν Οθέλλο τραγικά ανθρώπινο, με έμφαση στην εσωτερική διαδρομή του ήρωα από την εμπιστοσύνη στη ζήλια και από την αγάπη στην καταστροφή.

Απέναντί του, ο Μιχάλης Σαράντης αναλαμβάνει τον ρόλο του Ιάγου – ενός από τους πλέον σκοτεινούς και σύνθετους χαρακτήρες του σαιξπηρικού σύμπαντος. Έχοντας ήδη αποδείξει πως αποτελεί ένα πολυεργαλείο της σύγχρονης υποκριτικής, ο Σαράντης μπορεί να φέρει επί σκηνής έναν Ιάγο με ευφυΐα, καταιγιστική εσωτερικότητα και κυνική διαύγεια, ισορροπώντας ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον σαιξπηρικό ποιητικό λόγο. Να σας θυμίσουμε πως αυτόν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο του "Αίαντα” του Σοφοκλή, σε μια εξαιρετικά απαιτητική παράσταση στο Θέατρο Λυκαβηττού (30/8) και στο  Θέατρο Γης Θεσσαλονίκησ (2/9) σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και την σύμπραξη του εικαστικού Απόστολου Χαντζαρά , επιβεβαιώνοντας τη μοναδική του ικανότητα να κινείται με άνεση ανάμεσα στην αρχαία τραγωδία και τη σαιξπηρική ψυχολογική σύνθεση.

Αινιγματικές παραλλαγές
Ελίνα Γιουνανλή© 'Αινιγματικές παραλλαγές'
Οι "Αινιγματικές παραλλαγές" επέστρεψαν αυτό το καλοκαίρι με μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. 

Η προγραμματισμένη παραγωγή του "Οθέλλου", που θα περιοδεύσει σε μεγάλα θέατρα της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2026, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι Επιχειρήσεις Τάγαρη αντιλαμβάνονται την έννοια της θεατρικής στρατηγικής ως μελετημένο άνοιγμα στον καλλιτεχνικό και θεσμικό ορίζοντα. Ο "Οθέλλος" του 2026 θα είναι μια παράσταση όπου τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες συναντιούνται την κατάλληλη στιγμή: ο Μπέζος στη φάση της δημιουργικής ωριμότητας, ο Δαδακαρίδης σε πλήρη ερμηνευτική ανάπτυξη και ο Σαράντης σε τροχιά δημιουργικής εκτόξευσης. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θέσεις εξαντλούνται για την τελευταία παράσταση πριν κλείσει το Ηρώδειο

Ελάχιστα εισιτήρια απομένουν για την 'Εκάβη - Στη σκιά της Πολιτείας' του Στάθη Λιβαθινού, την τελευταία θεατρική παράσταση που παίζει στο Ηρώδειο πριν κλείσει για εργασίες ανακαίνισης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2026

Οι πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (20 & 21/06)

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου 2026 μας φέρνει κοντά σε ωραίες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και σύγχρονο χορό.

Η "Λυσιστράτη" του Σταμάτη Κραουνάκη ανεβαίνει στον Λυκαβηττό

Μετά τον θρίαμβο στο Ηρώδειο, η ξεκαρδιστική "Λυσιστράτη" του Σταμάτη Κραουνάκη ανεβαίνει στον Λυκαβηττό στις 15 Ιουλίου. Μια σύγχρονη όπερα γεμάτη σάτιρα, ρυθμό και τριάντα σπουδαίους ερμηνευτές σε μια αξέχαστη γιορτή.

Η Επίδαυρος αλλιώς: Δύο μεταμεσονύκτιες μυσταγωγίες στο Αρχαίο Στάδιο επαναπροσδιορίζουν το αρχαίο δράμα

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2026 μάς προσκαλεί κάτω από τον έναστρο ουρανό με τις ανατρεπτικές μουσικές δημιουργίες των Δημήτρη Καμαρωτού και Ζήση Σέγκλια, για δύο μοναδικές, βιωματικές σκηνικές προτάσεις που θα θυμόμαστε για καιρό!

"Πετάει πετάει": Πρεμιέρα για τη διαχρονική φαρσοκωμωδία στο θερινό Θέατρο Αλέα

Πρεμιέρα τον Ιούνιο για την ξεκαρδιστική κωμωδία του Marc Camoletti σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Βάσιας Παναγοπούλου, με τους Θανάση Βισκαδουράκη, Αλέξανδρο Μαρτίδη, Δήμητρα Κολλά, Ειρήνη Τάσσου, Κατερίνα Μπαξεβανάκη και Δήμητρα Δερζέκου.

Ένα νέο θέατρο "γεννιέται" στο Ζάππειο: Πρώτες εικόνες από το (υπό κατασκευή) Αμφιθέατρο

Έναρξη του θεσμού "Φεστιβάλ Ολυμπίων" στους Κήπους του Ζαππείου, την Κυριακή 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, με δωρεάν συναυλία για το κοινό.

"Η τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ" επιστρέφει για 2η χρονιά στο Άνεσις

Η εμβληματική "Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ" επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άνεσις. Μια παράσταση-ύμνος στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη φιλία και την ελπίδα που επιμένει να νικά το απόλυτο σκοτάδι με τους Νίκο Ψαρρά, Δημήτρη Παπανικολάου, Μάνο Βακούση, Γιάννη Μποσταντζόγλου.