Δείτε το "Τριαντάφυλλο στο στήθος" στο Πτι Παλαί και μετά το Πάσχα

Η Μαρία Καβογιάννη ξεχωρίζει στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Σεραφίνας που τολμά να διεκδικήσει την απελευθέρωσή της στην παράσταση του Γιωργή Τσουρή που προλαβαίνουμε να δούμε και μετά το Πάσχα.

Τριαντάφυλλο_στο_στήθος Γιώργος Καπλανίδης©

Η επιτυχημένη παράσταση του Γιωργή Τσουρή "Τριαντάφυλλο στο στήθος" παίρνει παράταση και μετά το Πάσχα. Η θεατρική σεζόν πλέον δεν περιορίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων και δεν είναι λίγες οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν ακάθεκτες την πορεία της μέχρι τα τέλη Απριλίου και τον Μάιο, όπως μπορείτε να δείτε στο αφιέρωμα του "α”. Η προπώληση για τις νέες παραστάσεις έχει ανοίξει, δίνοντας μια ακόμα ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μία από τις πιο αγαπητές παραγωγές της φετινής σεζόν. 

Με last call έως και τις 18 Μαΐου, το "Τριαντάφυλλο στο στήθος" του Τενεσί Ουίλιαμς σε απόδοση και σκηνοθεσία του Γιωργή Τσουρή, ήταν η παράσταση που εγκαινίασε στις αρχές της σεζόν 2024-25 το νέο Πτι Παλαί, την ιστορική αίθουσα του Παγκρατίου που ανακαινίστηκε με μεγάλη φροντίδα και υψηλή αισθητική. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τη Μαρία Καβογιάννη στον ρόλο της Σεραφίνας και τον Μάκη Παπαδημητρίου στο ρόλο του Αλβάρο, που οι ερμηνείες τους φωτίζουν μοναδικά την παραγνωρισμένη στη χώρα μας κωμική πλευρά του έργου. Τον θίασο συμπληρώνουν οι Ζώγια Σεβαστιανού, Φοίβος Ριμένας, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Ορνέλα Λούτη, Τόνια Μαράκη, Στρατής Χατζησταματίου, Λυδία Γιαννουσάκη.

Τριαντάφυλλο στο στήθος
Γιώργος Καπλανίδης©

Η προσέγγιση του Γιωργή Τσουρή στο έργο του Ουίλλιαμς, όχι μόνο αναδεικνύει την ανθρώπινη διάσταση των προσώπων, αλλά εντάσσει και την ηρωίδα στο σήμερα, ανοίγοντας δυναμικό διάλογο με την εποχή μας. Γιατί ενώ ο Ουίλιαμς βάζει στο επίκεντρο –για ακόμη μία φορά– μία γυναίκα-ηρωίδα που εντάσσεται απόλυτα στους όρους και τους προβληματισμούς του καιρού της, η Σεραφίνα της Μαρίας Καβογιάννη είναι μια ηρωίδα που προχωρά ακόμα παραπέρα, τολμώντας να διεκδικήσει την απελευθέρωσή της από μια κοινωνία που την πιέζει. Επιθυμεί να αυτοπροσδιοριστεί ως ένα πλάσμα ακέραιο, υπερβαίνοντας την εποχή της και απαντώντας σ’ ένα αίτημα για το εδώ και το τώρα της κάθε γυναίκας και του κάθε ανθρώπου.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τριαντάφυλλο στο στήθος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Μπορεί να είναι ένα από εκείνα τα έργα του που δεν βλέπουμε συχνά επί σκηνής, πρόκειται όμως για μια ιστορία του μεγάλου Αμερικανού δραματουργού που μιλάει για τον έρωτα και μας υπενθυμίζει ότι η ζωή προχωράει κι εμείς οφείλουμε να την ακολουθήσουμε. Στο μοναδικό έργο του συγγραφέα με αισιόδοξο τέλος, η Σεραφίνα τολμά να διεκδικήσει την απελευθέρωσή της από μια κοινωνία διαποτισμένη από την πατριαρχία σε κάθε επίπεδο, το τι είναι αποδεκτό ως σκέψη, ως πράξη, ακόμα και ως επιθυμία. Έτσι, περνά πέρα και πάνω από την εποχή της και απαντά σ’ ένα αίτημα για το εδώ και το τώρα της κάθε γυναίκας και του κάθε ανθρώπου. Η παράσταση παρακολουθεί αυτές τις συγκρουσιακές καταστάσεις με τρυφερότητα και χιούμορ μέχρι και την τελική ρήξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Φένια Παπαδόδημα παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική "Νέκυια" στην Αίθουσα "Γιάννης Μαρίνος"

Σε νέο χώρο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, παρουσιάζεται η "Νέκυια" της Φένιας Παπαδόδημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2026

Ο Δημήτρης Μακαλιάς δεν παντρεύεται όνειρα, παντρεύεται μόνο τη στιγμή

Ο Δημήτρης Μακαλιάς πρωταγωνιστεί στο "ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ – τα παιδιά" που μοιάζει με debate της χρονιάς και παρουσιάζεται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Μιλά για αυτό αλλά όχι μόνο γι΄αυτό στο "α".

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις παραστάσεις ταξιδεύουν από την Κύπρο στο Εθνικό Θέατρο

Το Θέατρο Δίπυλον φιλοξενεί τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο τη θεατρική περίοδο 2025-2026

"Μήδεια": Τελευταία και έκτακτη παράσταση λόγω πρωτοφανούς ζήτησης στο Βεάκειο Θέατρο

Με όλες τις εμφανίσεις του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα να είναι ήδη sold out, η παράσταση-φαινόμενο του φετινού καλοκαιριού προσθέτει μία νέα και τελευταία παράσταση. Μάθετε περισσότερα.

Gala Ballet des Étoiles de l’Opéra de Paris: Γιορτή του κλασικού χορού στο Christmas Theater

Μόνο για μία βραδιά, το Christmas Theater υποδέχεται το "Gala Ballet des Étoiles de l’Opéra de Paris". Οι κορυφαίοι χορευτές της Όπερας του Παρισιού αποκαλύπτουν το πάθους και την τεχνική τους αρτιότητα.

"Still! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο": Το διεθνές "σιωπηλό αριστούργημα" επιστρέφει στο Άνεσις

Το "Still! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο" γοητεύει εξίσου παιδιά και ενήλικες χωρίς να χρειάζεται ούτε μία λέξη για να το πετύχει. Διαθέτει μια τόσο σπάνια γλυκύτητα, μια τρυφερότητα και μια ποιητική ευαισθησία που αγγίζει εξίσου βαθιά και τους μεγάλους

H Αιμιλία Υψηλάντη στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού με την "AI-MILIA"

Η σπουδαία ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη επιστρέφει στο Φεστιβάλ Κολωνού με την παράσταση - εξομολόγηση μιας 60χρονης πορείας, πριν το θέατρο Αργώ.