Το Εθνικό Θέατρο υποδέχεται το 3ο Showcase, το Συνέδριο European Theatre Convention και τη Συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών

Το Εθνικό Θέατρο γίνεται το επίκεντρο του παγκόσμιου θεατρικού διαλόγου, φιλοξενώντας τρεις κορυφαίες διοργανώσεις που φέρνουν στην Αθήνα καλλιτεχνικούς διευθυντές, σκηνοθέτες, δραματουργούς και κριτικούς από όλο τον κόσμο.

Εθνικό Θέατρο 3ο Showcase

Το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί τρεις σημαντικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το θέατρο ως μια παγκόσμια γλώσσα συνάντησης και δημιουργίας. Από τις 3 έως τις 7 Απριλίου, το κτήριο Τσίλλερ και το Σχολείον της Αθήνας "Ειρήνη Παπά" θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο 3ο Showcase, στο Συνέδριο του Δικτύου European Theatre Convention (ETC) και στη Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 180 επαγγελματίες του θεάτρου – καλλιτεχνικοί διευθυντές, σκηνοθέτες, δραματουργοί, επιμελητές, κριτικοί και θεωρητικοί – από 42 χώρες και 88 διαφορετικούς θεατρικούς οργανισμούς θα συναντηθούν στην Αθήνα, τον τόπο γέννησης του θεάτρου, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συζητήσουν τις σύγχρονες προκλήσεις και να ενισχύσουν τη διεθνή συνεργασία στον τομέα της θεατρικής τέχνης.

Εθνικό Θέατρο 3ο Showcase

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι η Εκτελεστική Διευθύντρια της ETC, Heidi Wiley, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές όπως:
Θεόδωρος Τερζόπουλος, Σκηνοθέτης και Ιδρυτής του θεάτρου "Άττις"
Κατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Jeffrey Eric Jenkins, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου
Claudia Belchior, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ETC
Pr. Dr. Shuyan Liu, Καθηγήτρια στον τομέα της Παγκόσμιας Ψυχικής Υγείας

Επιπλέον, διαδικτυακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν:
Milo Rau, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Βιέννης "Free Republic of Vienna"
Oleksandra Matviichuk, Δικηγόρος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών και αποδέκτης του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2022.
Μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και ανταλλαγή εμπειριών, το συνέδριο αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δικτύωσης και την προώθηση νέων οριζόντων στη σύγχρονη θεατρική σκηνή. Αναλυτικές πληροφορίες από το Εθνικό Θέατρο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο κάτω από την πανσέληνο στα στέκια της Αθήνας

Αυλές, ταράτσες και αίθρια φιλοξενούν μια σειρά δυνατών θεατρικών παραστάσεων -κωμωδίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις- με φόντο την πανσέληνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
28/08/2026

"Όλα… λάθος!": Αποκλειστική ματιά στο νέο καστ της ξεκαρδιστικής κωμωδίας

Η διάσημη κωμωδία όπου όλα πάνε ξεκαρδιστικά στραβά, επιστρέφει με νέο, ανανεωμένο θίασο τον Οκτώβριο στο θέατρο Αθηνά.

Αντίστροφη μέτρηση για την Επίδαυρο με τον "Ίωνα" του Θωμά Μοσχόπουλου

Αυλαία για το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2026 με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και την τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

"Του αγοριού απέναντι": Πότε επιστρέφει στο θέατρο Άλσος η μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή;

Η παράσταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου ανανεώνει το ραντεβού της στο θέατρο Άλσος κάτω από τα αστέρια.

Που θα δείτε την "Ειρήνη" των Καραθάνου - Δεληβοριά στην Αθήνα

Η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και τραγούδια Φοίβου Δεληβοριά, ολοκληρώνει τον Σεπτέμβριο την επιτυχημένη περιοδεία της.

Ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει Αλμπέρ Καμί με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

Το πολιτικό και φιλοσοφικό έργο του Αλμπέρ Καμί "Οι δίκαιοι" ανεβάζει τον Οκτώβριο 2026 ο Γιάννης Κακλέας με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή πρωταγωνιστή.

"Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία": Ο Σκρουτζ επιστρέφει για 7η χρονιά στο Θέατρο Γκλόρια

Το διαχρονικό έργο του Καρόλου Ντίκενς ζωντανεύει ξανά στη σκηνή, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, με early bird προσφορά εισιτηρίων.