Διαβάστε τη "Ράβδο" του Μαρκ Ρέιβενχιλ που παίζεται στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής"

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική το κείμενο της παράστασης με τους Άρη Λεμπεσόπουλο, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Τατιάνα Παπαμόσχου (σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας).

Η ράβδος βιβλίο

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική το κείμενο του θεατρικού έργο "Η ράβδος" του Μαρκ Ρέιβενχιλ, το οποίο έχει γίνει παράσταση και παίζεται τώρα στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με πρωταγωνιστές τους Άρη Λεμπεσόπουλο, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Τατιάνα Παπαμόσχου.

Λίγα λόγια για την πλοκή

Ένας αφοσιωμένος καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης περιμένει την αποχαιρετιστήρια γιορτή για την αφυπηρέτησή του. Όμως, τις τελευταίες έξι μέρες ο καθηγητής και η γυναίκα του πολιορκούνται: ένα πλήθος εξαγριωμένων μαθητών έχει συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι τους, φωνάζοντας, βρίζοντας και πετώντας αντικείμενα. Την έβδομη ημέρα, εμφανίζεται αναπάντεχα η κόρη τους, έχοντας τα δικά της ερωτήματα.

Η βία, ο αυταρχισμός και οι σχέσεις εξουσίας, η τιμωρία και ο σωφρονισμός, μέσα στην οικογένεια αλλά και στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης, βρίσκονται στο επίκεντρο του βρετανικού έργου. Ο Βρετανός συγγραφέας, εκπρόσωπος του in-yer-face θεάτρου, θέτει καίρια ερωτήματα τα οποία αποτυπώνονται με σαφήνεια και πιστότητα στο κείμενο, σε μετάφραση του Γιώργου Σκεύα, διεγείροντας τη σκέψη και προβληματίζοντας τόσο το θεατρικό όσο και το αναγνωστικό κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ράβδος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η βία, ο αυταρχισμός και οι σχέσεις εξουσίας βρίσκονται στο επίκεντρο του βρετανικού έργου, μέσα από την ιστορία ενός καθηγητή, του Έντουαρντ,, που μετά από σαράντα πέντε χρόνια διδασκαλίας, βγαίνει στη σύνταξη και περιμένει με ανυπομονησία την αποχαιρετιστήρια γιορτή για την αφυπηρέτησή του. Τις τελευταίες έξι μέρες όμως, ο Έντουαρντ και η σύζυγός του, η Μορίν, βρίσκονται σε πολιορκία και δεν μπορούν να βγουν απ’ το σπίτι τους. Ένα πλήθος εξαγριωμένων μαθητών έχει συγκεντρωθεί απ’ έξω. Ένα τούβλο που πέταξαν έχει σπάσει το παράθυρο. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και ενώ ταυτόχρονα το σχολείο του Έντουαρντ περνά από αξιολόγηση, τους επισκέπτεται η αποξενωμένη κόρη τους, η Άννα, έχοντας τα δικά της ερωτήματα. Ο Βρετανός συγγραφέας, εκπρόσωπος του in-yer-face θεάτρου, θέτει ερωτήματα, ανοίγει θέματα προς συζήτηση και προβληματισμό.

Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (31/01-01/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το Σαββατοκύριακο (31/1-1/2) και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2026

"Χάσαμε τη θεία στοπ": Ο Χρήστος Τριπόδης μπαίνει στο θίασο

Στην ανανεωμένη παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη στο θέατρο Φιλίπ, ζωντανεύει το αιχμηρό και βαθιά ανθρώπινο ελληνικό σύμπαν του Διαλεγμένου.

Feelgood παραστάσεις που μας θυμίζουν γιατί αγαπάμε το θέατρο

Ψάχνετε για παραστάσεις που φέρνουν μια ανάσα χαράς, μια αίσθηση συναισθηματικής αποφόρτισης, ένα χαμόγελο που μένει και μετά το χειροκρότημα; Πέντε feelgood παραστάσεις από εκρηκτικά μιούζικαλ και σκοτεινά παραμύθια με καρδιά, μέχρι σύγχρονες αφηγήσεις που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα λειτουργούν ως στην καθημερινότητα και ανεβάζουν την διάθεση.

Τον Απρίλιο επιστρέφουμε στο σπίτι των "170 τετραγωνικών"

Η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργη Τσουρή επιστρέφει για 7η χρόνια στο Θέατρο Νέος Ακάδημος, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου μάς λέει 4 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το "Βροχή τα βέλη"

Ο Στράτος Τζώρτζογλου πρωταγωνιστεί στον μονόλογο "Βροχή τα βέλη" του Μηνά Βιντιάδη ένα έργο που μιλά για απώλεια, αγάπη, συγχώρεση και το θάρρος να κοιτάξεις τον εαυτό σου κατάματα και κάνει πρεμιέρα στο Calderon (από 31/1).

Γιατί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δεν ανήκει στο παρελθόν

Η επιστροφή της αριστουργηματικής performance-installation "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" έγινε αφορμή για να αναρωτηθώ τι είναι τελικά αυτό που καθιστά τον Δημήτρη Παπαϊωάννου τόσο καθοριστικό για τη σύγχρονη ελληνική σκηνή.

Mετά τα περσινά sold out, η "Αφηγήτρια Ταινιών" επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων

Η παράσταση μας μεταφέρει από τις 6 Φεβρουαρίου σε ένα χωριό στη Χιλή, όπου οι πάμφτωχοι εργάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στον κινηματογράφο.