"Μεταμόρφωση" του Κάφκα: Επιστροφή στη σκηνή για 5η χρονιά, μετά την αναβολή

Ένα ατύχημα της πρωταγωνίστριας Σίσσυς Δουτσίου οδήγησε σε αναβολή της παράστασης “Μεταμόρφωση” του Φραντς Κάφκα. Τώρα, όμως όλοι είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα στο Olvio.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Μεταμόρφωση ©Γιώργος Νικολαϊδης

"Η "Μεταμόρφωση" του Φραντς Κάφκα, εκατό χρόνια μετά τον θάνατό του, παραμένει τραγικά επίκαιρη. Εμφανίζει τον ψυχικό πόλεμο που βιώνουμε όλοι σήμερα - έναν άνθρωπο που θέλει να εξεγερθεί, θέλει να ζήσει αλλιώς, θέλει να πραγματώσει κάτι σπουδαίο αλλά δεν ξέρει το πώς και το γιατί” δήλωνε στο "α” η ηθοποιός Σίσσυ Δουτσίου με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης, που επιστρέφει για 5η χρονιά από τον σκηνοθέτη Τάσο Σαγρή. Η εξ αναβολής πρεμιέρα λόγω ατυχήματος της πρωταγωνίστριας θα γίνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Olvio

Μεταμόρφωση

Βασισμένη στη γνωστή νουβέλα του Κάφκα, η παράσταση αποτελεί ένα σύγχρονο θεατρικό πείραμα, με στόχο να εξετάσει την αποξένωση του ανθρώπου από την κοινωνία και τον ίδιο του τον εαυτό. Η σκηνοθεσία αντλεί έμπνευση από θεατρικά ρεύματα όπως το "in-yer-face theater" και τις πρακτικές του Αντονέν Αρτώ. Η παράσταση εξετάζει τη φθορά και την καταπίεση που προκαλεί η ρουτίνα και οι κοινωνικές προσδοκίες. Ο πρωταγωνιστής, εγκλωβισμένος σε ένα εχθρικό περιβάλλον, καταλήγει να θεωρείται "παράσιτο" από τους γύρω του, αντιμέτωπος με την ίδια του την απραξία ως μορφή αντίστασης. Παίζουν: Σίσσυ Δουτσίου, Στέβη Φόρτωμα, Συμεών Τσακίρης, Λουκία Ανάγνου, Θωμάς Χαβιανίδης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ένα απόγευμα με το "Εγώ κι Εσύ": μια όμορφη πρόταση εξόδου για γονείς και εφήβους

Πήγα να δω το "Εγώ κι Εσύ" της Λόρεν Γκάντερσον πιστεύοντας πως απευθύνεται κυρίως σε εφήβους· φεύγοντας κατάλαβα πως είναι μια παράσταση που αξίζει να τη μοιραστούν μαζί έφηβοι και ενήλικες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
30/12/2025

Theatre pick: "Ένας ήρωας με παντούφλες", ο Λάκης Λαζόπουλος ξαναζωντανεύει την εμβληματική κωμωδία

Ο "Ήρωας με παντούφλες" επιστρέφει στο Θέατρο Βέμπο για δεύτερη χρονιά. Ο Λάκης Λαζόπουλος, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Μπέζου, χαρίζει μια ερμηνεία γεμάτη τρυφερότητα, χιούμορ και διαχρονική ανθρωπιά.

Η "Ευρυδίκη" του Ζαν Ανούιγ σε δραματουργική ματιά της Ηρώς Μπέζου και του Χρήστου Θάνου

Στο Rabbithole θα δούμε την "Ευρυδίκη" του Ζαν Ανούιγ, σε μια παράσταση προβάλλει τη δύναμη της συλλογικής καλλιτεχνικής έκφρασης και τη διαρκή επικαιρότητα του θεατρικού μύθου.

Best of | Οι θεατρικές παραστάσεις που ξεχωρίσαμε τη σεζόν 2024-25

Best of 2025: Οι συντάκτριες θεάτρου του "α" επιλέγουν τις αγαπημένες παραστάσεις τους από τη χρονιά που φεύγει.

"Σοφία Βέμπο – Η Μεγάλη Ελληνίδα": Μια παράσταση με την υπογραφή της Θεοφανίας Παπαθωμά

Μια παράσταση-αφιέρωμα στη θρυλική μορφή του ελληνικού τραγουδιού Σοφία Βέμπο, που ξεπέρασε την εποχή της και παραμένει σύμβολο, σε κείμενο και σκηνοθεσία Θεοφανίας Παπαθωμά.

Φεστιβάλ "Αναδρομές" στο Εθνικό: Σύγχρονες ματιές σε πρώιμες ελληνικές δραματουργίες

Στο Φεστιβάλ "Αναδρομές" δημιουργοί όπως ο Σίμος Κακάλας, ο Δημήτρης Δημόπουλος, η Έφη Θεοδώρου, η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη και η Τώνια Ράλλη αναμετρώνται με πρώιμα ελληνικά κείμενα, φέρνοντας στο σήμερα τη διαχρονική τους δύναμη και φωνή.

"Άνθρωποι και ποντίκια": Νέες ημερομηνίες για τον Βασίλη Μπισμπίκη

Ξεκίνησε η προπώληση για τις παραστάσεις του "Άνθρωποι και ποντίκια" μέχρι και τα τέλη του Φλεβάρη.