"Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος" επιστρέφει δυναμικά για τρίτη χρονιά

Το έργο «Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος» του Ανδρέα Ζαφείρη είναι μια ευκαιρία για το κοινό να επανεκτιμήσει τον Παύλο Σιδηρόπουλο όχι μόνο ως μουσικό σύμβολο αλλά και ως προσωπικότητα που σημάδεψε την ελληνική κουλτούρα.

Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος 2024-25 Νίκος Παγωνάκης

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου στο ρόλο του Παύλου Σιδηρόπουλο με τη συμμετοχή της Μελίνας Σιδηροπούλου, αδελφή του Παύλου, επί σκηνής, μας ταξιδεύουν στο παρελθόν μέσα από το έργο "Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος" που επαναλαμβάνεται για τρίτη χρονιά. Το κείμενο του Ανδρέα Ζαφείρη επιχειρεί να φωτίσει την πολύπλευρη προσωπικότητα του Παύλου Σιδηρόπουλου, του θρυλικού Έλληνα μουσικού και "πρίγκιπα" της ελληνικής ροκ σκηνής. Ο Σιδηρόπουλος, γνωστός τόσο για τη μουσική του όσο και για την ποιητική του γραφή, παραμένει μια εμβληματική φιγούρα της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Το έργο εξετάζει όχι μόνο τη δημόσια εικόνα του αλλά και τις πιο προσωπικές πτυχές του, αποκαλύπτοντας έναν άνθρωπο που πάλευε με την ύπαρξή του, τους δαίμονες του εθισμού και τις αντιφάσεις της ζωής του.

Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Παύλος Σιδηρόπουλος 2024-25
Νίκος Παγωνάκης

 

"Η παράσταση αναλύει τον βίο και το έργο του, αναδεικνύοντας τον ταλαντούχο καλλιτέχνη που έκανε τη ζωή του κραυγή για την αγάπη. Ο δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά θα μας μιλήσει αυτή τη φορά χωρίς λογοκρισία, για τις σκιές μέσα του και γύρω του,  που μετέτρεψε  σε νότες και στίχους” διαβάζουμε στο σημείωμα της παράστασης που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο 2510 (από 8/12) και  θα υποδεχθεί ξεχωριστούς καλεσμένους μουσικούς, που είτε συνεργάστηκαν με τον Παύλο, είτε εμπνεύστηκαν από το έργο του.  Η αρχή γίνεται με τον Στέλιο Τσουκιά στις 15/12, ενώ ο Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα) θα εμφανιστεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θέατρο 2510

Θεμιστοκλέους 52

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Open call σε νέους χορογράφους από την ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους χορογράφους για πρωτότυπες προτάσεις. Μια σπουδαία πρωτοβουλία που ενισχύει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία και αναδεικνύει τις πιο φρέσκες, πειραματικές φωνές του σύγχρονου χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/06/2026

"Hers" στο Bios: Χορογραφικό μωσαϊκό για τη γυναίκα

Η Ελιάν Ρουμιέ παρουσιάζει μια υβριδική παράσταση, όπου ο χορός μετατρέπει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σωματική έκφραση.

Η Άνδρος του Λευτέρη Βογιατζή: Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου επιστρέφει με μια συγκινητική πανελλήνια πρώτη

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου τιμά τη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή με μια σπουδαία κινηματογραφική πρεμιέρα που θα συγκινήσει.

Η Ελλάδα 2.0 κάνει πρεμιέρα στο Βεάκειο και οι πρώτες εικόνες στάζουν καυστικό χιούμορ

Η ολοκαίνουργια, ξέφρενη επιθεώρηση "Εγώ θα σας τα πω!" έρχεται να μετακομίσει την παρανοϊκή μας καθημερινότητα εκεί που της αξίζει: στη σκηνή. Η μεγάλη παραγωγή σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου, από το Βεάκειο Θέατρο. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες.

"attracted to trees": Ένα μεταμεσονύχτιο "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" στην Πειραιώς 260

Τι συμβαίνει όταν η τέχνη της περφόρμανς συναντά το σκοτάδι και το αστικό τοπίο; Στις 6 Ιουνίου, ακριβώς τα μεσάνυχτα, η Πλατεία της Πειραιώς 260 μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό, εφήμερο δάσος, προσφέροντας μια ανατρεπτική και ατμοσφαιρική πρόταση στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Η τολμηρή Gen 260 στο 'α' | Μια γενιά που αξίζει να ακούσουμε στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026

Gen 260: Στον Χώρο Β’ της Πειραιώς 260, θα γνωρίσουμε φέτος πέντε νέους δημιουργούς του θεάτρου που παρουσιάζουν τη δουλειά τους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026.

Ο ουρανός κατακόκκινος. Στον γαλαξία της Αναγνωστάκη

Η Ρούλα Πατεράκη επιστρέφει στη Λούλα Αναγνωστάκη όχι απλώς για να ερμηνεύσει αλλά για να συνομιλήσει με το έργο -και συνολικά το δραματουργικό σύμπαν- της σπουδαίας συγγραφέα.