"Φθινοπωρινή ιστορία" για δύο ερμηνευτικά ντουέτα

Σε δύο θέατρα θα δούμε την τρυφερή “Φθινοπωρινή ιστορία” του Αλεξέι Αρμπούζοφ. Ποια θα είναι τα πρωταγωνιστικά ντουέτα;

Φθινοπωρινή ιστορία Γιώτα Εφρεμίδου©

Μία τυχαία συνάντηση, ένας ώριμος άνδρας, μία ώριμη γυναίκα και μια φθινοπωρινή μέρα από εκείνες που σε κάνουν να νιώθεις την αχλή της μοναξιάς πιο έντονα. Εκείνος είναι χειρουργός κι εκείνη ταμίας τσίρκου και πρώην ηθοποιός. Εσωστρεφής, κλεισμένος στον εαυτό του ο άνδρας, πιο εξωστρεφής και ομιλητική η γυναίκα. Οι λέξεις σμίγουν τις μοναχικές τροχιές τους και καθώς το κουβάρι των βιωμάτων τους ξετυλίγεται συγκρούονται για να έρθουν κοντά στη συνέχεια, να συμφιλιωθούν και να αγαπηθούν.

Τρυφερή, ανθρώπινη η "Φθινοπωρινή ιστορία” που μας αφηγείται ο Αλεξέι Αρμπούζοφ κουβαλά μια αλήθεια: ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά. Ο συγγραφέας της Μεταπολεμικής Σοβιετικής Ένωσης, από τους λίγους συγγραφείς που το έργο τους έχει ξεπεράσει τα όρια της πατρίδας τους, έχει μια βαθιά αντίληψη και λεπτό ένστικτο της ανθρώπινης κατάστασης και στο αυστηρής δομής έργο του, εναλάσσει το τραγικό με το κωμικό, τη μελαγχολία με τη χαρά, ο ρεαλισμός ανατρέπει τον ρομαντισμό. 

Χωρίς αναστολές, Θεατρική Σκηνή
Οι Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη παράλληλα με τη "Φθινοπωρινή ιστορία" θα παρουσιάσουν την κωμωδία "Χωρίς Αναστολή" της Μαρίας Μαυρικάκη

Δύο ερμηνευτικά νουέτα θα αναμετρηθούν φέτους με το έργο του Αρμπούζοφ, η Πέμυ Ζούνη και ο Σταύρος Ζαλμάς στο θέατρο "Αλέκος Αλεξανδράκης” από αρχές Νοεμβρίου και ο Αντώνης Αντωνίου με τη Νατάσα Ασίκη στη Θεατρική Σκηνή από τα μέσα Οκτωβρίου. Η Βάνα Πεφάνη που σκηνοθετεί στο "Αλέκος Αλεξανδράκης” έχει ανοίξει τα χαρτιά της και χρησιμοποιώντας τη μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ μας προετοιμάζει για μια σύγχρονη εκδοχή του έργου, σε μουσική του Μάνου Αντωνιάδη. Ο Αντώνης Αντωνίου από την άλλη, ίσως ενισχύσει το στοιχείο του ρομαντισμού στην παράσταση του με δεδομένη τη μουσική υπόκρουση ακορντεόν (Γιώργος Αποστόλου) και μπαλαλάικας (Ευγενία Λαγουδάκη). Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η κόρη του, ηθοποιός, Μιακέλα Αντωνίου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταία Σάββατα για το "stand-upάντεχα" με προσφορά 1+1 στο Από Κοινού

Η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος παρουσιάζουν τις τελευταίες παραστάσεις του "stand-upάντεχα" προσφέροντας στιγμές γέλιου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2026

Ο "Αρχάγγελος της Κρήτης" στο Λαύριο: Η μεγάλη παράσταση για τον Νίκο Ξυλούρη στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο

Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση "Νίκος Ξυλούρης – Ο Αρχάγγελος της Κρήτης", που επιστρέφει στην Αττική, καλό είναι να εξασφαλίσετε έγκαιρα τα εισιτήριά σας.

"Πολίτες β' κατηγορίας": Η παράσταση - μανιφέστο επιστρέφει στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη"

Το εμβληματικό έργο επιστρέφει στο Θέατρο 'Τζένη Καρέζη' μετά από 50 χρόνια, σε μια παράσταση - μανιφέστο που συνδέει τη "Ματωμένη Κυριακή" με το σήμερα, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου Κώστα Καζάκου.

Πού θα δούμε τον Μάξιμο Μουμούρη τη νέα σεζόν;

Από την καλοκαιρινή περιοδεία με τον αρχαίο μύθο στη χειμερινή, αιχμηρή θεατρική σκηνή, ο Μάξιμος Μουμούρης συνεχίζει δυναμικά. Με το σπάνιο ήθος και το πολυδιάστατο ταλέντο του, αναμετριέται δύο εντελώς διαφορετικές ερμηνείες.

Δύο τολμηρές αναγνώσεις του αρχαίου δράματος στο φινάλε του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Στις 7 και 8 Αυγούστου, το τελευταίο διεθνές διήμερο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου φέρνει δύο ξεχωριστές προτάσεις στην Επίδαυρο: την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Νορβηγού Άλαν Λουσιέν Όγεν και το "I-ONE" του Ιβάν Βιριπάγεφ, που σκηνοθετεί ο Galin Stoev, δύο παραστάσεις που επαναπροσεγγίζουν το αρχαίο δράμα με σύγχρονη ματιά

Ποιο αριστούργημα του Ίψεν θα δούμε σε διπλή σκηνική ανάγνωση την επόμενη σεζόν;

Το εκπληκτικό έργο του Ίψεν "Ρόσμερσχολμ" (γνωστό και με τον αρχικό του τίτλο "Άσπρα Άλογα") ανεβαίνει σε διπλή σκηνική πρόταση τη νέα σεζόν. Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί τους Ξάφη, Μπέζου και Κακάλα, ενώ ο Νικορέστης Χανιωτάκης παρουσιάζει τη δική του ανάγνωση, σηματοδοτώντας την παράσταση με τη μεγάλη επιστροφή του Νικήτα Τσακίρογλου, δίπλα στους Πουρσανίδη και Γιαννακοπούλου.

Νέες φωτογραφίες από τον "Ίωνα" που κλείνει το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2026

Μαζί με το τέλος του Αυγούστου αποχαιρετάμε και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026 με την τραγωδία "Ίων" του Ευριπίδη που υπογράφει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος.