"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

#Free Prometheus

Η ομάδα "Fem Tettix” παρουσιάζει το τρίτο πρωτότυπο έργο της με τίτλο "#Free Prometheus". Πρόκειται για μια "δικαστική" κωμωδία παραλόγου, η οποία -όπως γίνεται αντιληπτό και από τον τίτλο της- δανείζεται τα δομικά στοιχεία της τραγωδίας του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης". Σκοπός του "#Free Prometheus" είναι να σατιρίσει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και την κατάσταση της δικαιοσύνης. Η παράσταση ξεκίνησε στα τέλη του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου στο Studio Μαυρομιχάλη.

#Free Prometheus

Οι συντελεστές

Το κείμενο της παράστασης είναι του Θύμιου Διαμάντη, της Ίριδας Κατσούλα και της Μαρίας Παπαϊωάννου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ίρις Κατσούλα, τα κοστούμια σχεδίασε η Χριστίνα Κωστέα, τους φωτισμούς η Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου, ενώ την κίνηση επιμελήθηκε η Ιωάννα Χρυσομάλλη. Στο "#Free Prometheus" ερμηνεύουν οι: Θύμιος Διαμάντης, Ίρις Κατσούλα, Κώστας Κουτρούλης, Δημήτρης Μπούρας, Μαρία Παπαϊωάννου, Μαρίνα Σαμαρά και η Ηρώ Σταφυλάκη.

#Free Prometheus

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα "Fem tettix" αποτελείται από τις Ίριδα Κατσούλα, Αγγελική Γρηγοροπούλου και Κατερίνα Αγγελίτσα. Πρόκειται για γυναικεία υπόθεση και ισχύς εν τη ενώσει στο γράψιμο, τη σκηνοθεσία, την ερμηνεία, τη μουσική, τα κοστούμια, τις φωτογραφίες. Εξ ου και το όνομά της: "Fem Tettix", δηλαδή "Θηλυκά τζιτζίκια". Γιατί τζιτζίκια; Γιατί πέραν από το καλοκαιρινό τους τραγούδι-ερωτικό κάλεσμα, τα τζιτζίκια αν συσπειρωθούν μπορούν να παραγάγουν έναν από τους ισχυρότερους ήχους της φύσης. Παλιότερες δουλειές των "Fem tettix" είναι οι παραστάσεις "Η μάνα είναι μάνα ρε" που παρουσιάστηκε στο HGW std. την περσινή και τη φετινή σεζόν και "Αφρική ή Πώς να φυτέψετε τον νεκρό αδελφό σας" που έκανε πρεμιέρα το 2020 στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

#Free Prometheus

  • Κωμωδία

Το τρίτο πρωτότυπο έργο που δημιούργησε η ομάδα Fem Tettix (μετά το “Η μάνα είναι μάνα ρε” και το “Αφρική ή Πώς να φυτέψετε τον νεκρό αδελφό σας”) είναι μια «δικαστική» κωμωδία παραλόγου. Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε και από τον τίτλο της, η παράσταση δανείζεται στοιχεία από το έργο του Αισχύλου "Προμηθέας δεσμώτης" με στόχο να σατιρίσει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και, συγκεκριμένα, το επίπεδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Χορός επί τρία για αυτή την εβδομάδα

Μία μαμά με την κόρη της, ένα γυναικείο ensemble κι ένα χορευτικό σύνολο με έναν μη χορευτή ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες σε τρεις σκηνές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/05/2024

Φεστιβάλ Κολωνού: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Open Call του φθινοπωρινού μας ραντεβού στην Αθήνα

Ξεκινά σε λίγες μέρες η περίοδος υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων θεάτρου, χορού και μουσικής για το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο θέατρο Κολωνού.

Ο "Κατά φαντασίαν ασθενής" περιοδεύει το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια

Το σκηνοθετικό δίδυμο συνεχίζει τη μελέτη του πάνω στον Γάλλο κωμωδιογράφο που φώτισε μοναδικά την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.

Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου

Γοητευτικές ιδέες κρύβονται πίσω από το πρωτοπαρουσιαζόμενο έργο που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία, όμως, κατά το ανέβασμά του αποδεικνύεται φτωχότερο των προσδοκιών που δημιουργεί. | Powered by Uber

Άτλας της δεκαετίας του 2000

Η εντεκαετία 2000-10 έρχεται στο προσκήνιο σε μια παράσταση που υιοθετεί τη φόρμα ενός τηλεοπτικού reality. Μια ωραία ιδέα και μερικές ωραίες σκηνές δεν καταφέρνουν να απογειώσουν, ωστόσο, μια δουλειά που έχει δραματουργικά όσο και σκηνικά ζητήματα. | Powered by Uber

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κλείνει τα 30 και ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, έμαθε τις δράσεις του φεστιβάλ (για τις οποίες έχει ανοίξει προπώληση) και σας λέει ποιες ξεχώρισε.