"#Free Prometheus": Όταν ο Αισχύλος συνάντησε τους Fem tettix

Μία κωμωδία παραλόγου που δανείζεται στοιχεία από τον "Προμηθέα Δεσμώτη" είναι το τρίτο πρωτότυπο έργο της ανατρεπτικής ομάδας το οποίο παρουσιάζεται στο studio Μαυρομιχάλη.

#Free Prometheus

Η ομάδα "Fem Tettix” παρουσιάζει το τρίτο πρωτότυπο έργο της με τίτλο "#Free Prometheus". Πρόκειται για μια "δικαστική" κωμωδία παραλόγου, η οποία -όπως γίνεται αντιληπτό και από τον τίτλο της- δανείζεται τα δομικά στοιχεία της τραγωδίας του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης". Σκοπός του "#Free Prometheus" είναι να σατιρίσει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και την κατάσταση της δικαιοσύνης. Η παράσταση ξεκίνησε στα τέλη του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου στο Studio Μαυρομιχάλη.

#Free Prometheus

Οι συντελεστές

Το κείμενο της παράστασης είναι του Θύμιου Διαμάντη, της Ίριδας Κατσούλα και της Μαρίας Παπαϊωάννου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ίρις Κατσούλα, τα κοστούμια σχεδίασε η Χριστίνα Κωστέα, τους φωτισμούς η Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου, ενώ την κίνηση επιμελήθηκε η Ιωάννα Χρυσομάλλη. Στο "#Free Prometheus" ερμηνεύουν οι: Θύμιος Διαμάντης, Ίρις Κατσούλα, Κώστας Κουτρούλης, Δημήτρης Μπούρας, Μαρία Παπαϊωάννου, Μαρίνα Σαμαρά και η Ηρώ Σταφυλάκη.

#Free Prometheus

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα "Fem tettix" αποτελείται από τις Ίριδα Κατσούλα, Αγγελική Γρηγοροπούλου και Κατερίνα Αγγελίτσα. Πρόκειται για γυναικεία υπόθεση και ισχύς εν τη ενώσει στο γράψιμο, τη σκηνοθεσία, την ερμηνεία, τη μουσική, τα κοστούμια, τις φωτογραφίες. Εξ ου και το όνομά της: "Fem Tettix", δηλαδή "Θηλυκά τζιτζίκια". Γιατί τζιτζίκια; Γιατί πέραν από το καλοκαιρινό τους τραγούδι-ερωτικό κάλεσμα, τα τζιτζίκια αν συσπειρωθούν μπορούν να παραγάγουν έναν από τους ισχυρότερους ήχους της φύσης. Παλιότερες δουλειές των "Fem tettix" είναι οι παραστάσεις "Η μάνα είναι μάνα ρε" που παρουσιάστηκε στο HGW std. την περσινή και τη φετινή σεζόν και "Αφρική ή Πώς να φυτέψετε τον νεκρό αδελφό σας" που έκανε πρεμιέρα το 2020 στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

#Free Prometheus

  • Κωμωδία

Το τρίτο πρωτότυπο έργο που δημιούργησε η ομάδα Fem Tettix (μετά το “Η μάνα είναι μάνα ρε” και το “Αφρική ή Πώς να φυτέψετε τον νεκρό αδελφό σας”) είναι μια «δικαστική» κωμωδία παραλόγου. Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε και από τον τίτλο της, η παράσταση δανείζεται στοιχεία από το έργο του Αισχύλου "Προμηθέας δεσμώτης" με στόχο να σατιρίσει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και, συγκεκριμένα, το επίπεδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.