Ολοκληρώθηκε το 2ο showcase παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου

Τόνωση της εξωστρέφειας του Εθνικού Θεάτρου προσφέρει η πρωτοβουλία του Showcase, όπου παρευρέθησαν φέτος τριάντα πέντε καλλιτεχνικοί διευθυντές/-ντριες, επιμελητές/-τριες και υπεύθυνοι/ες προγραμματισμού των σημαντικότερων φεστιβάλ και θεάτρων του εξωτερικού.

2ο Showcase Εθνικού 2024

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος, από τις 4-7 Απριλίου, το Showcase του Εθνικού Θεάτρου, με 35 καλεσμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές/-ντριες, επιμελητές/-τριες και υπεύθυνους/ες προγραμματισμού των πιο σημαντικών φεστιβάλ και θεάτρων του εξωτερικού, από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κίνα, την Κορέα, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ταϊβάν, την Τουρκία, τη Φινλανδία, τη Χιλή και το Χονγκ-Κονγκ.

2ο Showcase Εθνικού 2024

Για τέσσερις μέρες, οι καταξιωμένοι καλεσμένοι και καλεσμένες παρακολούθησαν όλες τις τρέχουσες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ενημερώθηκαν για παραγωγές που παίχτηκαν στο πρώτο μέρος της σεζόν, γνώρισαν καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτές σε ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις, συζήτησαν πάνω σε ιδέες για μελλοντικά εγχειρήματα, αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς τάσεις στα φεστιβάλ του εξωτερικού αλλά και για το παρόν και το μέλλον της θεατρικής τέχνης.

2ο Showcase Εθνικού 2024

Η διοργάνωση του Showcase είναι κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας του Εθνικού Θεάτρου για εξωστρέφεια και για ορατότητα του ελληνικού θεάτρου. Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Γιάννης Μόσχος: "Η επαφή με καλλιτέχνες άλλων χωρών πάντα είναι μια εξαιρετικά αναζωογονητική και γόνιμη εμπειρία, ανοίγει δρόμους σκέψης, ζύμωσης και μελλοντικών συνεργασιών. Μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την τέχνη που τόσο αγαπάμε και να φανταστούμε μαζί με συναδέλφους μας από το εξωτερικό νέες προοπτικές και δυνατότητες".

2o Showcase Εθνικού 2024

Το Showcase του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.