"Άτλας της δεκαετίας του 2000": Ένα μεγάλο σόου για μια εποχή αφθονίας αλλά και ματαίωσης στήνει ο Παντελής Φλατσούσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Live video, ζωντανή μουσική, μια δυνατή υποκριτική ομάδα και μουσικοί της εναλλακτικής σκηνής θυμούνται τα χρόνια της δεκαετίας του 2000 και μαζί με το κοινό επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις στο τι ακριβώς συνέβη τότε.

Άτλας της δεκαετίας του 2000 Σταύρος Χαμπάκης©

Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά φιλοξενεί τη νέα παράσταση σε σύλληψη και σκηνοθεσία του ταλαντούχου Παντελή Φλατσούση που έχει ξεχωρίσει για τον τρόπο που αποτυπώνει επί σκηνής θέματα εθνικής ταυτότητας, ατομικής και συλλογικής μνήμης, με τίτλο ο "Άτλας της δεκαετίας του 2000"

Αθήνα 2004, 11η Σεπτεμβρίου, Euro 2004, κατάρρευση Lehman Brothers, Eurovision 2005, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, παγκόσμια οικονομική κρίση, μετρό, τσουνάμι… Θυμόμαστε πώς ήταν ο κόσμος πριν από αυτά; Τι συνέβη; Πού βρισκόμαστε; Προς τα πού πηγαίνουμε; Η δεκαετία του 2000, που μάλλον ξεκινάει με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001, αποτελεί την δεκαετία που συνυπάρχουν δύο ιστορικά παραδείγματα: είναι η εποχή που επιβιώνουν υποσχέσεις οικουμενικής ειρήνης, αλλά και εποχή νέων τύπων τρομοκρατίας και πολέμων, νέων ατομικών και συλλογικών φόβων. Και κυρίως η δεκαετία αυτή είναι ταυτόχρονα εποχή της αφθονίας, αλλά και η ματαίωση αυτής της υπόσχεσης.

Άτλας της δεκαετίας του 2000
Σταύρος Χαμπάκης©

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο που με τη συνθήκη του σόου και με εκτεταμένη χρήση τεχνολογίας, live video, ζωντανή μουσική και μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών αλλά και μουσικών της εναλλακτικής σκηνής, επιχειρεί να ξαναθυμηθεί τα χρόνια της δεκαετίας του 2000 και να δώσει μαζί με το κοινό απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. 

Πρωταγωνιστούν: Λένα Δροσάκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Κριθάρας, Στεφανία Ζώρα, Αναστάσης Γεωργούλας.

Επί σκηνής οι μουσικοί Παιδί Τραύμα (πρωτότυπη μουσική σύνθεση, στίχοι) και Emi Path (keyboards). Στην παράσταση συμμετέχει η ράπερ Sci Fi River.

Άτλας της δεκαετίας του 2000
Σταύρος Χαμπάκης©

Το κείμενο υπογράφουν οι Παντελής Φλατσούσης, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου και Ιωάννα Λιούτσια. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα, η χορογραφία και η επιμέλεια της κίνησης της Θεανώς Ξυδιά. 

Άτλας της δεκαετίας του 2000
Σταύρος Χαμπάκης©

*Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από το βιβλίο Το τέλος των ψευδαισθήσεων του Andreas Reckwitz,πρόλογος-επιμέλεια: Γιώργος Μπιθυμήτρης , μτφρ. Ευαγγελία Τόμπορη, εκδ. Αλεξάνδρεια, 2023.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.

Τα πρώτα residencies του Εθνικού Θεάτρου είναι γεγονός

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος "Residencies" του Εθνικού ξεκίνησε και τρεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα αλλά και ισάριθμοι από το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό.

Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 30 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 16 ως 22 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

"The party": Χορός σαν μαύρη κωμωδία στο Olvio

Η ομάδα χορού Dance Company Μαζί κι η Μαρία Μάργαρη παρουσιάζουν μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία της Σάλι Πότερ, όπου μία μάζωξη παίρνει απροσδόκητη τροπή μετά από κάποιες αποκαλύψεις.